HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

IŞİD, hırsızlıkla suçladığı gencin elini kağıt giyotiniyle kesti

IŞİD tarafından internete yüklenen ve Fırat nehri kenarında bir bölgede çekildiği anlaşılan görüntülerde, bir din adamı önce hırsızlık yaptığı iddia edilen kişinin cezasını ve infaz kararını açıklıyor

IŞİD, hırsızlıkla suçladığı gencin elini kağıt giyotiniyle kesti

IŞİD tarafından internete yüklenen ve Fırat nehri kenarında bir bölgede çekildiği anlaşılan görüntülerde, bir din adamı önce hırsızlık yaptığı iddia edilen kişinin cezasını ve infaz kararını açıklıyor.


Açıklamanın ardından gözleri bağlı gencin sağ eli bir kağıt kesme makinesinin altında bağlanıyor. İnfazcılardan biri, infazı izleyen yüzlerce çocuk ve gencin gözleri önünde kağıt giyotinini son kez kontrol ettikten sonra gencin elini vücudundan ayırıyor.


Kesik sağ el masanın üstünde dururken, bazı sağlık görevlileri akan kanı durdurmak için aceleyle kolu sargı içine alıyor.


Terör örgütü IŞİD, 3 peşmergeyi başlarını keserek öldürdüğü bir video yayınladı.

Terör örgütü IŞİD, Rezkar Muhammed Salih, Piştivan Osman Resul ve Hişam Nabil Hurşit adlı üç peşmergeyi başlarını keserek öldürdüğü bir video yayınladı. Peşmergelerin farklı bölgelerde infaz edildiği görüldü.


Press Tv'de yer alan habere göre, videodaki militanların Kürtçe konuştuğu duyuldu. Peşmergeler IŞİD'in işgal altında tuttuğu Musul'da öldürüldü. Videodaki militanlar, "İnfazlar, peşmergenin savaş dışı alanlarımıza saldırmasının sonucudur” dedi.


'MEYDAN OKUMA NEWROZ'U'

Öte yandan, videonun yayınlanmasının ardından Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi eski başbakanı Berham Salih, bu yılın Newroz'unun, "Meydan okuma Newroz'u” ilan edilmesi için yönetime çağrıda bulundu. Rudaw'da yer alan habere göre, Salih, "Bu Newroz, Kürtlerin IŞİD'e karşı birlikte verdiği mesaj için kutlanmalıdır. Peşmergeyi ve şehitlerin ailesini destekleyin. Kürtler şehit olan peşmergelerin ailelerine destek için birleşmeli ve insanlarımız için daha etkili bir uluslararası yardım için kampanya yürütmelidir” dedi.


IŞİD'in propaganda kanadının yayınladığı fotoğraflarda, cepheden uzaklaşan militanların tatil görüntüleri ortaya çıktı.


Yerel halka tecavüz etmediği veya kafa kesmedikleri zamanları Kuran okuyarak ve piknik yaparak geçiren IŞİD militanları, Kuzey Irak'ın dağlık bölgesinde taylara binmeyi de ihmal etmedi.


Örgütün yaptığı katliamlardan uzaklaşan militanlar, IŞİD'in bayrağı önünde gülümseyerek poz verdi.







IŞİD, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısındaki Suriye'nin Telabyad kentinde, sınıra yakın yüksek bir binaya telsiz sistemi kurdu.


Güvenlik güçlerinin zırhlı araçlarla önlem aldığı sınıra birkaç metre uzaklıktaki binanın çatısına çıkan 5 IŞİD militanı, önce telsiz antenini bir noktaya yerleştirdi, ardından kablolar ile etraftaki duvarlara bağlayarak sabitledi.


IŞİD militanlarının yaklaşık yarım saat süren telsiz sistemi kurma işlemi Türkiye sınırından da izlendi.






IŞİD militanlarının uzuv kesme cezaları öncesinde uyguladığı prosedür ortaya çıktı.


Hırsızlık suçundan şeriat mahkemelerinde mahkum olan kişilerin elleri bu yöntemle kesiliyor.


Uzun süredir IŞİD'in kontrolünde bulunan Musul'da çekilen fotoğraflarda, şeriat mahkemelerinde "had cezası" adı verilen ampütasyon uygulamasına maruz kalacak kişilerin kesim öncesi geçirdiği işlemin detayları görülüyor.


Vahşetin fotoğrafları, IŞİD taraftarları tarafından sosyal paylaşım sitelerinde yayılıyor.


Fotoğraflarda olayı daha iyi görmek için babalarının sırtına çıkan çocuklar da dikkat çekiyor.


Maskeli militanların gerçekleştirdiği işlemi, Ebu Ensar el-Ensari isminde beyaz sakallı yaşlıca bir adam yönetiyor.


Petrol zengini Musul şehrinde yüzlerce kişi, vahşi eylemleri izlemek için toplanıyor.


Kalabalığı silahlı militanların düzen içerisinde tuttuğu görülüyor.


Kesme işlemi öncesinde ise detaylı bir tıbbi prosedür gerçekleşiyor.




Irak Şam İslam Devleti'nin internet sitesinde Irak ordusu askerlerinin toplu katliam fotoğrafları yayınlandı.


‘Velayet Selahaddin‘ isimli internet sitesinde yayınlanan fotoğraflarda,


maskeli militanların Irak ordusu askerlerini kamyonlara koydukları,


daha sonra da ellerini arkadan bağlayıp yüzüstü yere yatırdıkları görülüyor.


Bir sonraki fotoğrafta ise yerde yatan askerler topluca infaz ediliyor.


AFP'nin haberine göre Irak ordusunun üst düzey sözcüsü General Kassim el Musavi,


fotoğrafların doğru olduğunu teyit etti.


BİN 700 ASKER İNFAZ EDİLDİ İDDİASI

Örgüt önceki gün Tikrit'teki operasyon sırasında 2 bin 500 emniyet görevlisinin esir alındığı, bu personel arasındaki bin 700 Şii'nin kurşuna dizilerek infaz edildiği iddia etmişti.


Yayınlanan fotoğrafların bu infaza ait olabileceği tahmin ediliyor.


PSAKİ: EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINIYORUZ

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Tikrit'te bir üste teslim olan askerleri topluca infaz ettiği iddialarına ilişkin, "Bu taktikleri mümkün olan en güçlü şeklide kınıyor ve bu dehşete düşüren şiddet eylemleri karşısında Iraklı insanlarla dayanışma içinde bulunuyoruz" ifadesini kullandı.


Psaki, yaptığı yazılı açıklamada, Tikrit'te terör örgütü IŞİD tarafından bin 700 Şii Hava Kuvvetleri askerinin katledilmesini "korkunç" diye tanımlayarak, bu olayın teröristlerin kana susamışlığının gerçek resmi olduğunu kaydetti.


Psaki, bu haberleri teyit edemeyecek olsalar da IŞİD'in temel hedeflerinden birinin Irak halkının kalbine korku salmak ve halkın arasında mezhepsel bir ayrılık oluşturmak olduğunu ifade etti.


Psaki, şunları kaydetti: "Bu taktikleri mümkün olan en güçlü şeklide kınıyor ve bu dehşete düşüren şiddet eylemleri karşısında Iraklı insanlarla dayanışma içinde bulunuyoruz.


Bu tür eylemde bulunan teröristler ABD'nin, Irak'ın ve uluslararası toplumun birer ortak düşmanıdır.


Bu durum, bu tehdit karşısında ülkeyi bir araya getirebilmeleri için tüm siyasi yelpazedeki Iraklı liderlerin adım atması gerektiğini vurguluyor.


Irak'ın bu krizi aşmasında ABD üzerine düşeni yapacaktır. Tüm Iraklıları bu şiddete karşı birleşmeye ve IŞİD'in sergilediği nefret yolunu reddetmeyi sürdürmeye çağırıyoruz."












Irak ve Suriye'de binlerce insanın ölümüne neden olan terör örgütü IŞİD dünya kültür miraslarını da yok etmeye devam ediyor. IŞİD son olarak Musul yakınlarında 1600 yıllık bir manastırı dinamitle havaya uçurdu.


Terör örgütü IŞİD, Irak'ın kuzeyindeki en büyük Hristiyan kenti olan 50 bin nüfuslu Karakuş'ta bulunan ve 4. yüzyıldan kalma Katolik manastırını dinamitle havaya uçurdu.


Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden paylaşılan görüntülerde, IŞİD'in 1600 yıllık Mar Benham manastırını yerle bir ettiği görülüyor.


Manastırda yaşayan papazlar ise korkudan çevredeki Hristiyan köylerine sığındı. 1986 yılında restore edilen Mar Benham manastırı çevredeki Hristiyanlar tarafından kutsal bir mekan olarak görülüyordu.


Mar Benham manastırının her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edildiği belirtiliyor.


Kuzey Irak'taki Kürt yetkililer de, IŞİD'in tarihi manastırı imha ettiğini teyit etti. Irak'taki en büyük Hristiyan kenti olan Karakuş geçtiğimiz yıl ağustos ayında IŞİD'in eline düşmüştü.


IŞİD işgali altında bulunan Musul'da 3 Peşmergeyi infaz ettiği videoyu da sosyal medya platformlarında yayınladı.


17 Mart günü çekilen görüntülerde, 30 Ocak tarihinde IŞİD tarafından Kerkük'e düzenlenen saldırıda esir alınan 3 Peşmegeye turuncu giysiler giydirildiği görülüyor. Peşmergeler itirafa zorlandıktan sonra infaz ediliyor.






Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler