HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Korkunç görüntüler

Amerikan ordusunun Vietnam’ı havadan bombalama işine fiilen son vermesinden tam yarım yüzylı sonra bile, bu savaşın günümüzde de kurban vermeye devam ettiği gözleniyor.

Korkunç görüntüler

Amerikan ordusunun Vietnam'ı havadan bombalama işine fiilen son vermesinden tam yarım yüzylı sonra bile, bu savaşın günümüzde de kurban vermeye devam ettiği gözleniyor.

10 yıl süren bombardımanlarda B-52 uçakları Vietnam'a ikinci dünya savaşından çok bomba yağdırmıştı. Amerika'nın Vietnam Savaşı'nda kullandığı "Agent Orange" adlı bir kimyasal maddenin etkisi hala sürüyor.


1940'ta bitkiler için geliştirilen ve yaprak dökücü olarak tasarlanan "Agent Orange" adlı kimyasal madde ise ABD ordusu tarafından 1967 yılında Vietnam Savaşı'nda insanlara karşı kullanıldı. Uluslararası Haber Ajansı Reuters bu korkunç gerçeğin günümüzdeki izlerini sürdü.


"Agent Orange" içerdiği dioksin maddesiyle insan vücudunda 10 yıl boyunca kalabiliyor.


Savaştan yarım yüzyıl geçmesine karşın kurbanlar hala bu maddenin sebep olduğu hastalıklarla mücadele ediyor.


Birçok kanser, parkinson ve bebek ölümlerinin sebebinin savaşta kullanılan bu madde olduğu iddia ediliyor.


Yaklaşık 230 ton püskürtülen kimyasalın ardından, halkta metobolizma bozuklukları, engelli ya da özürlü bebek doğumları, psikolojik sorunlar ve kanser vakaları görülmeye başlandığı belirtiliyor.


Sakat doğan çocuklar bu savaşın günümüze miras kalan kurbanları oldu.







Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler