HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Korkunç iddia!

El Kaide’ye bağlı grupların Türkiye’nin “Kürt bölgesinden Suriye’ye savaşçı gönderdikleri” öne sürülürken “Türkiye’deki Kürt gençliği El Kaide’ye katılıyor” iddiası dile getiriliyor.

Korkunç iddia!

El Kaide’ye bağlı grupların Türkiye’nin “Kürt bölgesinden Suriye’ye savaşçı gönderdikleri” öne sürülürken “Türkiye’deki Kürt gençliği El Kaide’ye katılıyor” iddiası dile getiriliyor.


Kuzey Irak’ta yayımlanan Rudaw gazetesinin “Türkiye’deki Kürt gençliği El Kaide’ye katılıyor” başlıklı haberinde El Kaide’ye bağlı örgütlerine katılan gençlerin aileleri ve bölgedeki yaşayanlara atfen “El Kaide’ye bağlı gruplar, Türkiye’deki Kürt bölgelerindeki sınır üslerinden Suriye’ye savaşçıları gönderiyor ve Suriye’deki savaş oradan yönetiyorlar” savı öne sürülüyor.


Aynı kaynaklara dayanılarak “El Kaide’ye bağlı İslamcı grupların, Türkiye’de bazı İslamcılar ve siyasi partilerle işbirliğiyle Suriye’deki ‘cihada’ gençleri gönderdikleri” savına yer veriliyor.


İHD’nin Urfa ve Adıyaman yetkililerinin değerlendirmelerinin de aktarıldığı haberde “İslamcı gruplara bağlı kişilerin Antep, Adıyaman, Bingöl, Batman, Urfa, Diyarbakır ve Bitlis illerine yerleştikleri bildiriliyor” deniliyor.


Beşir Atalay'ın "Çözüm sürecini bıraktırmaya teşvik edenler var" sözlerinin arkasından yabancı istihbarat örgütlerinin, PKK yöneticilerine süreci bitirmeleri telkini çıktı.


Avrupa'daki PKK yöneticilerine yapılan telkinler tespit edildi. Buna göre yabancı ülkelerin istihbarat örgütleri PKK'nın Avrupa'da bulunan yöneticileriyle çözüm sürecinin başladığı ilk günden bu yana temas halinde.


Bu görüşmelerde Avrupa'daki PKK'lılara, çözüm sürecinin PKK'ya bir şey kazandırmayacağı, PKK'nın çözüm için yanlış zamanlamayı seçtiği, örgütün silah bırakmaması gerektiği, silah bırakmazsa ileride örgüte kazanımlar sağlanacağı şeklinde telkinlerde bulunuyor.


BDP'LİLERLE GÖRÜŞME

Çözüm sürecinin bitirilmesine yönelik telkinler bundan ibaret kalmadı. Türkiye'de bulunan bazı misyon temsilcilerinin BDP'lilerle görüşmelerinde çözüm süreci aleyhine telkinlerde bulunduğu, çözüm sürecinde atılan adımları eleştirdiği öğrenildi. PKK'ya bu konuda yapılan görüşmelerin daha çok Kandil'de gerçekleştirildiği öğrenildi.


Sabah Gazetesi'nin haberine göre, birden fazla bölge ülkesi ile bazı Avrupa ülkelerinin istihbarat yöneticilerinin Kandil'e bizzat giderek örgüt yöneticileriyle görüştüğü ve benzer telkinlerde bulunduğu tespit edildi. Üst düzey bir yetkili PKK'nın yabancı istihbarat örgütleri için "altın yumurtlayan tavuk" olduğunu söyledi. "Bundan vazgeçmek istemiyorlar" ifadelerini kullandı.


ATALAY'DAN İŞARET

PKK'ya çözüm sürecini bitirmesi konusunda telkin yapıldığıyla ilgili ilk işareti Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay vermişti. Atalay "Elimizde bir sürü bilgiler var. Gidip terör unsurlarıyla görüşen, çözüm sürecini bıraktırmaya teşvik eden istihbarat raporları var, yabancı ülkelerin. İlk defa Türkiye kendi başına bu sorunlarını çözecek, bundan rahatsız olanlar var, Batı'da vesaire" ifadelerini kullanmıştı.


RUTİN ZİYARET

Bu arada hükümetin, çözüm süreciyle ilgili kritik bir kararı gündemine aldığı öğrenildi. BDP heyetlerinin İmralı'ya yaptığı ziyaretlerin belirli aralıklarla ve rutin periyotlarla gerçekleştirilmesiyle ilgili değerlendirme yapılıyor. Hükümet bu konuda bir karara varırsa bugüne kadar İmralı'ya 11 ziyaret gerçekleştiren BDP'liler, belirli periyotlarla İmralı'ya giderek görüşme gerçekleştirecek.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler