HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Korkunç tedavi yöntemleri

Bir zamanlar hastalıklarla mücadelede çok daha ilkel metotlar kullanılırdı; zira modern tıp henüz hayatımızı kolaylaştırmamıştı.

Korkunç tedavi yöntemleri

Bir zamanlar hastalıklarla mücadelede çok daha ilkel metotlar kullanılırdı; zira modern tıp henüz hayatımızı kolaylaştırmamıştı. Az sonra okuyacaklarınız o günlerde teknolojinin el değemediği hastalıklara karşı korkunç tedavi yöntemlerini gözler önüne seriyor. İşte mastürbasyon önleyici kelepçe başta olmak üzere birbirinden korkunç o tedavi yöntemleri...

(Kaynak: Distractify)


Mekanik Akciğerler

Yıllar yıllar önce çocuk felci aşısından da önce çocuklar mekanik akciğer denilen bir cihaza yerleştiriliyordu. Görünüşü son derece korkutucu olan bu ilkel yöntem ile çocuklar haftalarca hareketsiz bir şekilde bu bölmelerde tutulur ve bir tek kafalarını sağa sola döndürmelerine olanak verilirdi.


Mekanik Akciğerler

Bir yandan da makine nefes alıp verme işlemini çocuklara yaptırırken konuşma şansına sahip oluyorlardı.


Bronzlaşan bebekler

D vitamini eksikliğine bağlı olarak kemiklerin günden güne zayıflamasına neden olan ve şekil bozukluklarına yol açan raşitizm hastalığına karşı yapay bronzlaşma yöntemi kullanılırdı. O günler D vitamini takviyesi yapılamadığından solaryum ile bu ihtiyaç giderilmekteydi


Vebaya karşı gagalı doktorlar

1800'li yıllarda yoğun olarak görülen gagalı doktorlar aslında o günler salgın olan veba hastalığına karşı bu şekilde giyinirlerdi. Vebanın koku yoluyla bulaştığına inanıldığı için içi çiçeklerle dolu bir gagaya sahip maskeyi giyen doktorlar bu şekilde hastalarını tedavi ederken, diğer yandan da veba hastalığını tanrının kuluna cezası olarak yorumladığı için bu hastaları kırbaçlardı.


İdrar yolu açma aracı

Özellikle idrar yolu tıkanması sorunu yaşayan erkekler için korkunç gelecek bu yöntemde fotoğrafta gördüğünüz idrar yolu açma aracı kullanılıyor. Eğer idrar yolları ileri derecede tıkandıysa bu çubuk penis başından içeri doğru sokulur, sonrasında ise vidalama işlemi yapar gibi idrar yolu genişletilirdi.


Bademcik bıçağı

Antibiyotikten önce bademcik iltihabı ölümcül bir hastalıktı ve o günün şartlarında tedavisi oldukça güçtü. Bilinci yerinde olan hastaların parmaklarını ısırmasının önüne geçmek için doktorlar bu bıçağı boğaz yoluna değmeksizin içeri doğru sokuyordu.


Yapay sülük

Bir hastanın kanının temizlenmesi kadar daha iyi bir şey olamaz. Peki ya yıllar önce sülükle bunu sağlayan doktorlar sülük bulamadığında ne yaparlardı dersiniz? İşte bu gördüğünüz yapay sülük aracını kullanırdı. Dönen bıçaklar eşliğinde hastanın cildinde yara açılır ve uzun silindir kanı vakumlardı.


Basur maşası

Ortaçağda hemoroid sorunu yaşıyor ve acıdan kıvranıyor olsaydınız bu aleti kullanmak durumundaydınız. Hemoroidleri ezen bu araçla kanama sınırlandırılır ve tekrar basurun eskisi gibi olmaması için dışarı çıkan basur ezilirdi.


Bir zamanlar plastik cerrahi

İnanması belki de çok güç; ancak bir zamanlar temel plastik cerrahide bu korkunç maskeler kullanılırdı. Amaç ise gayet basitti aslında: Yüzde oluşan yaralanmalar veya yanıklar ilgili plastik yüz hattıyla kapatılırdı. Tedaviden ziyade görüntüyü kurtarmaya yarayan bir araçtı denilebilir.


Bir zamanlar tekerlekli sandalye

Bu bir belkemiği makinesi... O yıllar belinde rahatsızlığı olan hastalar bu tekerlekli sandalye ile yürüyebiliyordu. Ancak sandalyenin kendisi oldukça hantal bir yapıda olduğundan hastaların hayatını kolaylaştırması gerektiği yerde hastalar oldukça güçlükle yürüyebiliyordu.


Utica bebek yatağı

Daha çok akıl hastalarının olduğu hastanelerde kullanılırdı. Utica ismini taşıyan bu yataklar hastaların kalkmasını, yürümesini yani kısacası herhangi bir şey yapmasına mani oluyordu. Yıllar yıllar sonra bu kafes sistemi terk edildi ve yerini deli gömleği ve yastıklı odalar aldı.


Diş çekme aracı

Dişçi karşısında koltukta oturmak genelde kabus gibidir pek çoğumuz için. Ancak ortaçağ döneminde olsaydık belki de diş hekimlerinin yanına bile yaklaşamazdık. Zira diş çekmek için çok daha ilkel olan bu pense kullanılırdı. O günler anestezi de olmadığından işlem acı içinde gerçekleşirdi. Önce diş kolay çekilsin diye dişin ortasında vida sokulur ve sonrasında çekme işlemi yapılırdı.


Mastürbasyon önleyici halka

Victoria çağında mastürbasyonun sağlığa zararlı olduğuna inanılır, bu nedenle de erkeklerin buna kalkışmaması için doktorlar bu halkayı icat etmişlerdir. Bu sayede penis etrafını saran halka içinde erkek ereksiyon yaşadığı anda sivri uçlar cilde değiyor ve cinsel isteksizlik hali oluşuyordu.


Eroin ve kokain öksürük şurubu

Yıllar yıllar önce henüz zararlı etkileri bilinmeyen ve bağımlılık yaptığından habersiz insanoğlu eroin ve kokaini birer ağrı kesici olarak kullanırdı.


Bir zamanlar protez

Antik Mısır çağına kadar uzanan protezler o günler oldukça çirkin bir görünüme sahipti ve sahibini utandıran cinstendi.


Bir zamanlar protez

Antik Mısır çağına kadar uzanan protezler o günler oldukça çirkin bir görünüme sahipti ve sahibini utandıran cinstendi.


Cerrahi bıçak/testere

Baş ağrısına karşı çare bulamayan tıp ortaçağ döneminde testere şeklindeki cerrah bıçağıyla çözüm arıyordu. Bu bıçakla hastanın kafatasına delik açılırdı.

          • -
            Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler