HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kurban Bayramı'ndan ilginç manzaralar

Kurban Bayramı için kurbanlık alan vatandaşlar hayvanları farklı şekillerde taşıdı.

Kurban Bayramı'ndan ilginç manzaralar

10 yaşında kasap şok etti!

Tekirdağ'da 10 yaşında kasap Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde çocuklar kasap oldu kurban kesti, et parçaladı.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi Havuzlar Mahallesi Orhan Kemal Caddesi üzerinde 10 yaşındaki A.K.’nin kurban kestiğini gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Bazı bölgelerde ise çocukların gözleri önünde kurbanlıklar kesildi. Ergene İlçesi Sağlık Mahallesinde ise bir çocuk eline aldığı bıçak ile kurban etlerini parçaladı.


8. katta kurban kesip, derisini yüzdü

Adana’da bir kişi 8. katta kurban kesip, derisini yüzdü Adana’da bir binanın 8. katındaki evinin balkonunda kurban kesip, derisini yüzen şahıs, görenleri hayrete düşürdü.


Merkez ilçe Seyhan’a bağlı Yeşilyurt Mahallesi’nde bulunan Cemil Kara apartmanında 8. katta oturan apartman sakini, Kurban Bayramı’nı ilginç bir yöntemle kutladı.


Çocuklarını ziyarete geldiği öğrenilen şahıs, satın aldığı kurbanlığı evin balkonunda kesti. Kurbanlığını balkon tavanına asarak derisini yüzen şahıs, görenleri hayrete düşürdü.


Apartman sakinleri, komşularına beraber kurban kesmeyi teklif ettiklerini ifade ederek, “Kendisi aşağıda kafasını keserim, yukarda da yavaş yavaş keserim dedi. Şimdi hala balkonda kesiyor. Görünce şaşırdık” ifadelerini kullandı.


Keseceği kurban bacağını kırdı

Gaziantep'in İslahiye İlçesi'nde, 38 yaşındaki Nihat Yılmaz, kesmeye çalıştığı dananın tekme atması sonucu bacağı kırıldı

İslahiye’de bayram namazının kılınmasının ardından kurbanlık hayvanlarını kesmeye çalışan 15 kişi, bıçakla yanlışlıkla el ve ayaklarından yaralanınca, yakınları tarafından otomobillerle İslahiye Devlet Hastanesi’ne taşındı. Acil serviste ilk müdahalesi yapılan acemi kasaplar, pansumanlarının ardından taburcu edildi. Nihat Yılmaz, evinin bahçesinde kesmeye çalıştığı dananın tekmelerine maruz kaldı. Sol bacağı kırılan Yılmaz, yakınlarının çağırdığı ambulansla hastaneye götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan Nihat Yılmaz’ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.


Acemi kasaplar iş başında

İstanbul’da acil servisler, kurbanlarını kesmeye çalışırken kendilerini yaralayan acemi kasaplarla doldu.

Her yıl Kurban Bayramı'nda yaşanan 'acemi kasap' manzaraları bu yıl da tekrarlandı. Kurbanlarını keserken kendilerini yaralayan çok sayıda kişi hastanelere başvurdu. Okmeydanı Eğitim ver Araştırma Hastanesi ile Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servisleri acemi kasaplarla doldu. Kurbanı keserken bıçağı bacağına saplayan bir kişi, yakınının aracıyla hastaneye kaldırıldı.Eyüp'te kendi kurbanını keserken parmağından yaralanan Mehmet Karaman ise "Bıçak parmağıma derin kaçtı. Acemi olduğum için bıçak parmağıma geldi. 3 kişi atıldı" dedi.


ANKARA'DA ACEMİ KASAPLAR HASTANELERE AKIN ETTİ

Her Kurban Bayramı'nda olduğu gibi bu bayramda acemi kasaplar bütün uyarılara rağmen hastanelerin acil servislerini doldurdu.

Başkent Ankara'da acemi kasapların tedavi için başvurduğu Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen Sadettin Mutlu, "Üzerime dana düştü, ayağımda ezilme var" dedi. Acil servise ayrıca kurban kesimi sırasında yaralanan çok sayıda kişi tedavi için geldi.


ACEMİ KASAPLAR ACİL SERVİSE KOŞTU

Kayseri'de Kurban Bayramı'nın ilk saatlerinde kurban kesimi sırasında kendilerini yaralayan onlarca acemi kasap, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne koştu.

Bayram namazının ardından başlayan kurban kesimlerinde ellerini ve ayaklarını keserek yaralanan onlarca kişi, tedavi için acil servise koştu. Büyük yoğunluk yaşanan Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne, kurbanlıkların tepmesi sonucu yaralananlar da başvurdu. Acil servise gelen bir vatandaş, kurbanı kestiği sırada elindeki bıçağın kayması sonucu üç parmağını kestiğini söyledi. Yaralanan başka bir vatandaş da, 'Tosun çarptı' dedi.


ERZURUM'DA ACEMİ KASAPLAR HASTANELERİ DOLDURDU

Erzurum'da Kurban Bayramı'nda kurban keserken yaralanan acemi kasaplar hastanelik oldu.

Kurban Bayramı'nın birinci gününde Erzurum'da yine acemi kasaplar iş başındaydı. Erzurum'un çeşitli ilçe, belde ve köylerinde aldıkları kurbanları kendileri kesmeye çalışan veya kasaplara yardımcı olan vatandaşlar kesici aletlerle yaralandı. Palandöken ilçesinde aldığı kurbanı kesmeye çalışırken kurbanın ters hareketiyle birlikte bıçakla elini keserek yaralanan Metin Sabırcı, Palandöken Devlet Hastanesi'ne gelerek kesilen elini diktirdi. Palandöken Devlet Hastanesi ve Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'ne şu ana kadar 60 acemi kasap müracaat etti.


BOYNUZ DARBESİYLE YARALANDI

Adana'da kurbanlık keserken yaralanan kadın, erkek ve çocuklardan oluşan acemi kasaplar, soluğu hastanelerde aldı. Hastanelerin acil servisine sadece acemi kasaplar değil kurbanlıktan boynuz darbesi alanlar ve kurbanlığı kaldırırken belini inciten vatandaşlar da başvurdu.

Kurban Bayramı'nın 1. gününe yine acemi kasaplar damga vurdu. İşin ehli, acemisi demeden kurban kesmeye çalışan kasaplar, her bayram olduğu gibi yine hastanelere koştu. Kurbanı kesmeye ya da derisini yüzmeye çalışırken yaralanan acemi kasaplar, özel araçlarla hastanelere getirilerek tedavi altına alındı.


Acemi kasaplar arasında kadın, erkek ve çocukların olması dikkat çekti. Bazı vatandaşlar ise acemi kasaplığını gizlemek için kendini çektirmek istemedi.

Acemi kasapların yanı sıra acil servise kurbanlık koçu indirirken boynuz darbesi alan şahıslar ile kurbanlığı tek başına kaldırmak isteyince belini inciten vatandaşlar da geldi.

Saat 10.30'a kadar kent merkezindeki kamu ve özel hastanelere kadın erkek 75'ye yakın yaralının geldiği belirtildi.







Kurban Bayramı için kurbanlık alan vatandaşlar hayvanları farklı şekillerde taşıdı. Kimi kucağında, kimi otomobilinde, kimi ise el arabasında kurbanlık taşıdı. Hal böyle olunca da çocukların da bakabileceği ilginç manzaralar ortaya çıktı.














ANKARA


ANKARA


ANKARA


ANKARA


ANKARA


ANKARA


ANKARA


ANKARA


ANTALYA


ANTALYA


ANTALYA


BURSA


BURSA


İSTANBUL


İSTANBUL


İSTANBUL


İSTANBUL


SİVAS


SİVAS


SİVAS


SİVAS



Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler