HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Latife Hanım’ın özel eşyaları satıldı

Mustafa Kemal Atatürk'ün eşi Latife Hanım’ın özel eşyaları yeni sahiplerini buldu.

Latife Hanım’ın özel eşyaları satıldı

Mustafa Kemal Atatürk'ün eşi Latife Hanım'ın özel eşyaları yeni sahiplerini buldu.


Artı Mezat tarafından gerçekleştirilen "Özel Koleksiyonlar Müzayedesi”nde nadide eserler koleksiyonerlerle buluştu. Aralarında çok özel parçaların da yer aldığı "Akşam Müzayedesi"nde, Atatürk'ün eşi Latife Hanım'dan yeğeni Muammer Erboy'a intikal eden eserler yeni sahiplerini buldu.


Jale Tantekin tarafından yönetilen müzayedede Latife Hanım'dan intikal eden eserler; gümüş kaşıklık 3 bin 500 liraya, tuğralı gümüş kartvizitlik bin 300 liraya, gümüş tatlı takımı 8 bin liraya, gümüş kadehler bin 500 liraya, semaver ise 4 bin liraya alıcı buldu. 40 bin liraya satılan Sultan II. Abdülhamid (1876- 1909) tuğralı büyük boyutlu bir çift şamdana ise katılımcıların ilgisi yoğun oldu.


ZONARO'NUN "GALATA KÖPRÜSÜ”NE 180 BİN LİRA

Müzayedenin en değerli parçası ise Fausto Zonaro'ya ait, ahşap panel üzerine yağlı boya çalışması "Galata Köprüsü” isimli eserdi.

Dünyaca ünlü oryantalist ressamlardan Fausto Zonaro'nun, arkasında kendi el yazısı ile başka bir oryantaliste "Çok değerli arkadaşım Prieur Bardin'e” yazılı "Galata Köprüsü” isimli çalışması 150 bin liradan satışa sunuldu. Eser, 180 bin liraya satıldı. Toplam 153 parçanın satışa sunulduğu "Özel Koleksiyonlar Müzayedesi”nde nadide eserlere koleksiyonerler ve sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.


Semaver 4 bin TL


Gümüş kaşık 3 bin 500 TL


Kartvizitlik bin 300 TL


Gümüş kadeh bin 500 TL



          • -
            Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler