HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meclis kürsüsünde bir ilk

AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik, Meclis kürsüsünde konuşan ilk türbanlı milletvekili oldu.

Meclis kürsüsünde bir ilk

AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik, Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü bütçesi üzerinde yaptığı konuşmayla TBMM Genel Kurulu kürsüsünden başörtüsüyle hitap eden ilk milletvekili oldu.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmeleri devam ediyor.


AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Türkiye'nin jeostratejik konumuna dikkati çekerek, bu durumun ulaştırma yatırımlarını daha önemli hale getirdiğini ifade etti.

Türkiye'ye 2003'ten bu yana 212,5 milyar liralık ulaştırma yatırımı yapıldığını anlatan Bakbak, 133 milyarlık yatırımı doğrudan bakanlığın yaptığını kaydetti. Bakbak, "Bu yatırımlar ülkemize ulaştırma, denizcilik ve haberleşmede gerçek anlamda çağ atlatmıştır" dedi.


AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait ise ulaştırma alanında İzmir'e yapılan yatırımlardan bahsetti. Sait'in İzmir'deki projeleri dile getirmesi muhalefet milletvekillerinin tepkisine neden oldu. CHP ve MHP'li milletvekilleri, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olacağını ifade ederek, Genel Kurul salonunda seçim propagandası yapıldığını öne sürdüler. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Bence Sayın Bakan'ın adaylığını Genel Kurul salonunda açıklayın" diye konuştu.


AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik de Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü'nün (TODAİE) bütçesi üzerinde söz aldı. Çelik, başörtüsüyle TBMM Genel Kurulu kürsüsünden hitap eden ilk başörtülü milletvekili oldu.

TODAİE'nin kurulduğundan beri kamu yönetiminde yaşanan gelişmelere yönelik uluslararası nitelikte bilimsel çalışmalar yaptığını, tüm kamu kurum ve kuruluşları için kamu eğitimcilerini ve idarecilerini yetiştirdiğini söyledi.


Çelik, TODAİE'nin süreli yayınları ve kitaplarıyla, ulusal ve uluslararası düzeydeki konferans ve sempozyum gibi bilimsel etkinliklerle kamu yönetimi ve disiplini konusunda Türkiye'deki en üretken akademik kurum olduğunu ifade etti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler