HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meclis'in açılışında ilkler yaşandı

TBMM 24. Dönem 4. Yasama Yılı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılımıyla başladı.

Meclis'in açılışında ilkler yaşandı

TBMM 24. Dönem 4. Yasama Yılı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılımıyla başladı. Cumhurbaşkanı Gül'ü TBMM'ye gelişinde Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı törenle karşıladı.


TBMM tarihinde ilk defa bir kadın Meclis Başkanvekili bir Cumhurbaşkanını karşılamış oldu.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genel Kurul Salonu'na girişinde TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile tokalaştı.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlar kurulu üyeleri, Cumhurbaşkanı Gül'ün Genel Kurul Salonu'na girişinde ayağa kalkarak alkışladı.


Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül ilk kez Meclis'e gelerek TBMM 24. Dönem 4. Yasama Yılı açılış konuşmasını dinledi.


Yasama yılı açılışından diğer notlar

Cumhurbaşkanı Gül'ün konuşması 45 dakika sürdü.


Cumhurbaşkanı olarak son kez milletvekillerine seslenen Gül, konuşmasında gezi olaylarından demokratikleşme paketine, dış politikadan ekonomiye kadar pek çok konuda mesaj verdi.


Cumhurbaşkanı Gül'ün konuşmasını, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dinledi.


BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Genel Kurul'da yer almazken, Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak hazır bulundu.


Genel Kurul'da yeni yasama yılının açılışını Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanları, Bakanlar Kurulu üyeleri, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör ile yabancı misyon temsilcileri de izledi.


Cumhurbaşkanı Gül'ün konuşması sırasında, kendisine refakat eden TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, konuşmayı komisyon sırasında oturarak izledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genel Kurul salonuna girmeden önce, kuliste Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Bekir Bozdağ, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ve bazı milletvekilleriyle sohbet etti.


24. Dönem 4. Yasama Yılı'nın başlaması dolayısıyla milletvekili sıralarına kırmızı gül bırakıldı.

Genel Kurul'da, Cumhurbaşkanı Gül'ün konuşmasının ardından, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, birleşime beş dakika ara verdi.


Verilen aranın ardından Çiçek, gündeme göre Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ın andiçeceğini kaydetti.

Haberal'a "geçmiş olsun" diyen ve kürsüye çağıran Çiçek, "Sayın Haberal Genel Kurul'da yok, bir sonraki birleşimde and içecektir" dedi.


Daha sonra Genel Kurul'da, TBMM ihtisas komisyonlarının oluşacağı üye sayısı ile üyelerin partilere göre dağılımını içeren liste okunarak kabul edildi.

Alınan karar gereğince, Çiçek, yarın saat 15.00'de toplanmak üzere birleşimi kapattı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler