HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mikroskopla görülebilen heykeller

Londralı sanatçı Jonty Hurwitz’in 3D teknolojisini kullanarak yaptığı milimetrenin 1000’de 1’i büyüklüğündeki mikroskobik heykeller görenleri hayrete düşürüyor. (İğne deliğinin içine yapılmış bir heykel)

Mikroskopla görülebilen heykeller

Londralı sanatçı Jonty Hurwitz'in 3D teknolojisini kullanarak yaptığı milimetrenin 1000'de 1'i büyüklüğündeki mikroskobik heykeller görenleri hayrete düşürüyor. (İğne deliğinin içine yapılmış bir heykel)


Dünyanın en küçük milimetrik insan heykelleri geçtiğimiz Ekim ayında kuantum fiziği ile sanatın muhteşem uyumunun sonucunda ortaya çıktı. (Saç kılının üzerine yapılmış bir heykel)


Çıplak gözle görülmesi mümkün olmayan ve ancak mikroskobun altında incelenebilen bu heykeller, bir gerçek bir model yardımıyla 3D teknolojisi kullanılarak dijital ortama aktarılıyor.


'Multifoton Polimerizasyon' tekniği kullanılarak 3 boyutlu yazıcıda mürekkep yerine yarı sentetik bir madde kullanılarak, kimi zaman bir iğnenin deliğine kimi zaman da saç telinin üzerine yerleştirilen heykeller lazer kullanılarak sertleştirilip sabitleniyor.


Bu teknoloji aynı zamanda tıp alanında yapay organ üretmek için de kullanılıyor.











Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler