HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Militanlara dev maaş!

Afganistan'da güvenlik güçlerine karşı savaşan Taliban militanlarının günlük 70 dolar maaş aldıkları iddia edildi.

Militanlara dev maaş!

Afganistan'da güvenlik güçlerine karşı savaşan Taliban militanlarının günlük 70 dolar maaş aldıkları iddia edildi.


Afganistan'ın Helmand vileyeti Emniyet Müdürü Cuma Gül Himmet,


Taliban terör örgütünün güvenlik güçlerine karşı savaşmak için her bir üyesine günde 70 dolar ödediğini bildirdi.


Tolo News TV'nin internet sitesine yer alan haberine göre,


Afganistan Helmand vileyeti Emniyet Müdürü Cuma Gül Himmet, "bölgedeki ülkeler ile Arap ülkelerin açık bir şekilde Taliban başta olmak üzere değişik terör örgütlerine mali ve askeri destek verdiğini" iddia etti.


Afgan güçlerine karşı çatışan militanların yabancı kaynaktan maaş aldıklarını vurgulayan Gül Himmet, "Taliban'ın uzun süredir Helmand vileyetine bağlı Sangin ilçesinde Afgan güçleriyle çatışmalar devam ediyor.


Üye kazanmasında en etkili faktörlerden birinin de militanlarına sağladığı yüksek maaşlardır. Afganistan Güvenlik Güçleri'ne verilen maaşın kaç kat daha üzerindedir" ifadesini kullandı.


Gül Himmet ayrıca, 3 aydan beri Afgan güvenlik güçlerinin Helmand'daki Sangin, Musa Kala, Nave, Nad Ali ve Marja ilçelerinde çatıştığını ve bazı ilçelerde ise yeni asker gönderdiklerini bildirdi.


Afgan yetkilileri, Pakistan'ın açık bir şekilde Taliban başta olmak üzere değişik terör örgütlerine destek verdiğini, şun an Pakistan'ın Veziristan bölgesinde 168 terör örgütü bulunulduğunu, Pakistan istihbaratı tarafından bu örgütlere hem eğitim hem de mali destek verildiğini, sonra onları Afganistan ve diğer ülkelerde kullandığını iddia ediyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler