HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mısır piramitlerinin asırlık sırları çözüldü!

Asırlar önce inşa edilen ve sırları halen bilinmeyen Mısır Piramitleri'nin nasıl yapıldığı hakkında önemli bir ip ucu geliştirildi.

Mısır piramitlerinin asırlık sırları çözüldü!

Asırlar önce inşa edilen ve sırları halen bilinmeyen Mısır Piramitleri'nin nasıl yapıldığı hakkında önemli bir ip ucu geliştirildi.


Mısırlıların binlerce yıl önce inşa ettiği ve sırları halen çözülemeyen piramitlerinin yapımına ilişkin önemli bir bilgiye ulaşıldı.


Binlerce yıl önce Mısır'da inşa edilen ve dünyanın en nadide ve gizemli yapıtları olarak bilinen Mısır Piramitleri nasıl yapıldı?


Asırlardır merak edilen sırrın çözümü yolunda Avusturyalı bilim adamları önemli bir bulguya ulaştı. Amsterdam Üniversitesi araştırmacılarının gizemli Mısır Piramitleri'nde yaptıkları araştırmada ıslak kum bulunduğu ve bu bileşenin piramit yapımına karşı önemli bir ipucu olduğu belirtildi.


Araştırmacıların yaptıları açıklamalara göre gerekli kum ve su miktarının bileşenlerinde gerekli sertleşmeyi oluşturacağı iddia edildi.


Amsterdam Üniversitesi laboratuvarlarında yapılandeneyler ve gerekli kum su birleşenlerinin testedildiği araştırmada çöl kumunun gerekli su miktarıkatılarak yoğun baskı uygulanması sonucubekletilmesi ile normal kuma göre 2 kat daha sertbir birleşene sahip olunduğu belirtildi.


Yapılan araştırmalara göre gizemli article-2617275-1d7c42af00000578-7_296x196.jpgpiramitlerininşasında kum yığınlarının gerekli miktarda sumiktari ile birlikte kat kat yukarı doğru bekletilipgerekli sertliğe ulaşan kayaların kat kat yukarıdoğru inşa edilerek piramitlerin yapıldığı hakkındayeni bir teori ortaya atıldığı belirtildi.


Bu kum su miktarının bir fonksiyonu olarak, gerekli çekme kuvvetini ve kum sertliğini belirleyici bir kuvvete sahip olduğu belirtildi.


Çok daha güçlü bir kum kayası elde etmek için belirli bir hacmi olan kum kayaların bir reometre ile ölçülerek uygulanan sertliğinin ölçüldüğünde istenilen sertliğe ulaştığı belirtildi.



Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler