HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mucize yaşamlar

Çin'de benzerlerine ancak filmlerde rastlanacak bir anne oğul hikayesi yaşandı.

Mucize yaşamlar

Çin'de benzerlerine ancak filmlerde rastlanacak bir anne oğul hikayesi yaşandı.


Zhang Rongxiang, 2010 yılında trafik kazası geçirdiğinde doktorlar bitkisel hayata giren kadının hamile olduğunu fark etti.


Anne karnında yaşatılan Gao Qianbo, 2011 yılında sezaryenle dünyaya geldi. Gao o günden bu yana komadaki annesinin başından ayrılmadı.


Mayıs ayında mucize gerçekleşti. Anne gözleri açtığında karşısında iki yaşındaki oğlunu gördü.


Komadan çıkan ancak felçli kalan annesini kuşlar gibi ağzında çignediği lokmayı yediren Gao, doktorları duygulandırdı.


Gao'nin babası, doktorların hayata dönmesi mucize olur dediği eşinin oğlunun sevgisiyle hayata döndüğünü söyleyerek, felç durumunun da iyileşeceğine inandığını açıkladı.


Amerikalı eski bir motosiklet ustası olan Billy Owen'ın hayatı 2009 yılında hayatının belki de en korkunç haberini aldı.


Dayanılmaz baş ağrıları çeken ve sağ burun deliğinden nefes alamayan Owen doktora gidiyor. Şikayetlerin sinüzit belirtisi olduğunu düşünen doktorlar Owen'ı ilaç verip geri gönderiyor.

Ancak şikayetler bir türlü sona ermeyince genç adam tekrar doktora gidiyor ve korkunç haberi alıyor.


Owen, sinüsleri etkileyen ve yüzde 10 yaşama şansı olan bir kansere yakalandığı ortaya çıktı. Bunun üzerine doktorlar Owen'ın sağ gözü de dahil yüzünün neredeyse yarısını aldı.


Owen hayata döndü ama eskiden sağ gözünün bulunduğu yerde şimdi kocaman bir boşluk var.


Owen geçtiğimiz günlerde Freakshow adlı programa katıldı ve milyonlarca kişinin dikkatini çekti. Programın sunucusu Todd Ray, "Billy'yi öyle gözü ve göz yuvası olmadan karşımda gördüğümde şok oldum. Ama hikayesi çok dokunaklı ve izleyen herkes bundan çok etkilediğini söyledi" diye konuştu.


Ameliyat sonrası tüm hayatı değişen Owen artık zombi aktörlüğü yaparak yaşamını kazanıyor.



32 yaşındaki İngiliz turist Lee Charie'nin ilginç yaşam öyküsü Koh Tao adasındaki tatili sırasında geçirdiği kaza ile başlıyor.


Koh Tao Adası'ndaki otelin 7 metre yükseklikteki balkonundan kafa üstü düşen Charie'nin kafatasının bir bölümü kafasındaki baskıyı azaltmak için alındı.


İngiltere'deki doktorlar kafatasını yeniden kullanmasına yardımcı olacaklarını söyleyince, Charlie de kafatası parçasını bavuluna koyarak ülkesine döndü.


Charie 'Babamın gelmesinden iki hafta önce farkına vardım ki kafa tasımın bir kısmı yerinden çıkarılmış.


Babam Tayland'a geldikten iki gün sonra da kafa tasımın alındığı bölge çökmeye başladı ve çukur oluştu.


Bilincim yerine geldiğinde neler olduğunu hatırlamıyordum. Sadece kafamdaki çöküğü hissettim' diyerek yaşadıklarını anlattı.


Charlie'nin bundan sonraki tedavisi Cambrige'te sürecek ve kemik, platin destekle yerine konacak.


Titanik denize inerken 69 günlük olan Millvina Dean, anne babası ve kendisinden 18 ay büyük ağabeyiyle gemideydi. 14 Nisan 1912'de gemi batarken annesi ve ağabeyiyle birlikte hayattaydı fakat babası boğulmuşt


Yarış pilotu David Purley saatteki hızının 173 km'den 0'a inmesi 66 cm'lik bir mesafede gerçekleşince yüksek bir basınca maruz kaldı.İngiltere Northamptonshire, Sivertone Yarış pistinde 13 Temmuz 1977'de meydana gelen kazada Purley, 179.8 g basınca ayrıca 29 kırık, 3 çıkık ve kalbinin 6 kez durmasına rağmen hayatta kalmayı başardı.


Hint Okyanusu’ndaki Komor adaları yakınında düşen Yemen uçağından kurtulan tek kişi olan 14 yaşındaki Bahia Bakari, denizde uçak enkazından parçalara 13 saat süreyle tutunarak hayatta kalmayı başarmıştı.


Panama'da üç kişiye mezar olan uçaktan canlı çıkan tek kişi 13 yaşındaki İngiliz Francesca Lewis hayatını üstüne düşen valize borçlu. Genç kızı üzerine düşen valiz ve içindekiler sayesinde soğukta donmadan 2.5 gün kurtarma ekiplerini bekleyebildi


Filmlere dahi konu olan And Dağları uçak kazası, havacılık tarihinde hiç bir zaman unutulmadı. 13 Ekim 1972'de 45 kişiyi taşıyan uçak And Dağları’na çarpıp düşmüş, hayatta kalan 16 kişi ancak 23 Aralık 1972 günü kazanın üzerinden iki aydan uzun bir süre geçtikten sonra kurtarılabilmiştir.

Kazadan sağ olarak kurtulan Nando Parrado'nun yaptığı açıklamalar ise tüm dünyayı şoka soktu. Parado'nun anlattıkları göre günler geçtikçe kazazedeler kendilerini zor bir karar aşamasında bulurlar: Ya ölen arkadaşlarını yiyecek ya da açlıktan ölerek onlara katılacaklardır. "Dağ başında bu şekilde 72 gün geçti. İyice umutsuzluğa kapılınca, bir çorabın içine etleri doldurarak, takım arkadaşım Roberto Canessa ile yardım bulmak için yola koyulduk. 10 günde 112 kilometre gidip kurtulduk."


Yedi kez yıldırım çapran ve hayatta kalabilen tek kişi bir orman korucusu "paratoner insan" Roy C Sullivan. Roy yıldırım çarpmaları yüzünden, büyük ayak parmağının tırnağını, kaşlarını kaybetti. Sol omzu yandı. Saçları tutuştu. Ayakları yandı. Sağ ayak bileği sakatlandı. Göğüs ve midesi yandı. Sullivan 1993'te öldü. Yıldırım nedeniyle değil, aşk hayatındaki bir reddi kaldıramayarak kendi elleriyle hayatına son verdi.


2006'da Fabian Escalante, Küba lideri Fidel Castro'ya karşı 638 suikast girişiminde bulunulduğunu açıkladı.


25 Şubat 1999'da Arjantin Misiones'den Virginia Rivero işten evine dönmüş ve otostopla hastaneye gidebilmek için yakındaki bir yola çıkmıştı. İki kişi onu arabalarına aldı, fakat doğumuna o kadar az kalmıştı ki arabaya bindikten kısa bir süre sonra bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Rivero adamlara ikinci bir bebeği daha olacağını söylediği sırada sürücü öndeki araca çarptı. Rivero ve küçük kızı ufak sıyrıklarla arabanın arka kapısından çıkabildi ve bir arabayı daha durdururak hastaneye gitmeyi başartı. Burada bir erkek bebek daha dünyaya getirdi.


Bir okyanus kayığında toplamda en fazla zaman geçirme rekoru 940 gün ile Peter Bird'e ait. 1974'ten 1996'ya Atlantik'i, Pasifik'i geçişlerinde toplam 34 bin 325 km yol katetti.


26 Eylül 1803'de Joseph Samuel cinayetten dolayı idam cezasına çarptırılmış fakat ilk üç denemede ip koptu. İkinci denemede ip gerildi ve kurbanın ayakları yere değdi. Üçünçü denemede de ip koptu ve Samuel'in cezası ertelendi.


Şimdiye kadar nabiz atmadan en uzun süre hayatta kalabilme rekoru üç gün. Julie Mills ciddi kalp problemleri ve viral kalp kası iltihabından dolayı ölümle burun buruna gelmişti. 14 Ağustos 1998'de İngiltere Oxford John Radcliffe Hospital'dan kalp cerrahları, kalbinin toparlandığı bir hafta boyunca kalp pompasıyla Julie'yi destekledi.


ABD Californiya'da El Mirage Dry Lake'de 12 Temmuz 1998'de, zamana karşı yarışanlar sırasında Ron Cook 1.325 cc Kawasaki ile saatte 322 km hızla kaza yaptı.


17 yaşındaki kız çocuğu Brooke’un dört yaşından beri sadece saçları ve tırnakları uzuyor. Büyüme hormonu kesinlikle etki etmiyor ve bilim adamları uzun süreden bu hastalığa çare bulmaya çalışıyor. Ailesi ise artık Brooke’un bir bebek gibi olduğunu kabul etmiş durumda.


Kolları, bacakları ve yüzü bir ağaca benzeyen Endonozyalı Dede Kosawa, hastalığıyla tüm dünyada Ağaç Adam olarak tanınıyor. Doktorlar bu hastalığın sebebimi HPV’nin (Human Papilloma virüsü) şekil değiştirmesine bağlıyor. Birkaç ayda bir elleri ve ayaklarını kullanabilmek için ameliyata girmesi gereken Ağaç Adam’ın hastalığına henüz çare bulunmuş değil.


Doktorlar Mandy Sellars doğduğu andan itibaren bir şeylerin ters gittiğini anlamıştı. 34 yaşındaki kadının bacakları doğduğu günden beri şaşırtıcı bir biçimde büyüyor. Bugün bacaklarının ağırlığı 95 kilo. Uzmanlar Sellars’ın bu hastalığına çözüm bulmaya çalışırken bazı doktorlara göre bacaklarının genişlemesinin sebebi Proteus Sendromu denilen ve vücutta deformasyona neden olan bir hastalık.


2005 yılında Hindistan’ın fakir bir köyünde dünyaya gelen küçük kız herkesi şaşırtmayı başardı. Dört kollu ve dört bacaklı olarak dünyaya gelen Lakshmi Tatma, 30 ameliyat geçirdi. Küçük kızın hala geçirmesi gereken ameliyatlar var.


Güney Carolina’da yaşayan D’Zhana Simmons’ın kalbinde bir sorun oluştu ve kalbinin yerine konulacak başka bir kalp bulundu. Ancak yeni kalp düzgün bir şekilde çalışmayınca hayali kabusa dönüştü. Doktorlar bu yeni organı çıkarmak zorunda kaldı, ancak yeni bir kalp olmadığı ve D'Zhana ameliyattan sonra güçsüzleştiği için geçici bir önlem alınması gerekti. 4 ay boyunca iki yapay pompa vücudundaki kan akışını gerçekleştirdi. En sonunda 29 Ekim günü yeni bir kalp nakli yapıldı. Nakil o kadar başarılı oldu ki D'Zhana'ya hemen ertesi günü bir de böbrek nakli yapıldı.


2007 yIlının Aralık ayında Alcides Moreno ve kardeşi Edgar New York’taki bir gökdelenin 47. katından aşağıya düştü. Kardeşi yaşamını yitirirken 37 yaşındaki Alcides, hayatta kalmayı başardı. Geçirdiği 16 ameliyattan sonra ayağa kalkan Moreno’nun doktorları hastalarının tekrar yürüyebileceğine inanıyorlar.


Christopher Wall doğduğu günden itibaren kalbi göğüs boşluğunun dışında atıyor. Doktorlar küçük çocuğun yaşayacağını dahi umut etmezken Wall, 34. doğumgününü kutlamayı başardı. Wall daha 18 aylıkken doktorlar kalbinin yerini değiştirmeye çalıştılar ve tan 15 ameliyat yaptılar. Fakat bunun çok büyük riskler taşıdığı görüldü ve bundan vazgeçilerek kalbin bulunduğu bölüm daha kalın bir deriyle kaplandı.


1995 yılında Çinli Peng Shulin’in vücudu bir kamyonun çarpması sonucu ikiye ayrıldı. Bacakları olmayan Shulin yine de yaşamayı başardı ve şu an biyonik bacakları ile vücudunun üst kısmını kullanabiliyor.


Sanju Bhagat’ın her zaman dokuz aylık hamile gibi görünen göbeği onu rahatsız etse de 1999 yılına kadar başka bir hastalıktan hastaneye başvurana kadar ne olduğu anlaşılamadı. 36 yaşında doktora gittiğinde ise ilginç gerçekle karşılaştı. Doktorlar bir tümör beklerken ikizinin içinde yaşadığını öğrenen Bhagat’a yapılan operasyonla kardeşi içinden alındı.


5 yıl önce kocası tarafından yüzünden vurulduğunda Connie Culp’tan geriye sadece alt dudağı, çenesi ve göz kapakları kalmıştı. Doktorlar hemen operasyona aldıkları kadına yeni ölmüş bir kadının yüzünü naklettiler. Ameliyat tam 22 saat sürdü. Bu operasyondan sonra Culp, tekrar konuşmaya, koklamaya ve yemek yemeye başladı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler