HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Müzede inanılmaz görüntüler

Huffington Post, New York'ta bulunan seks müzesini görüntüledi.

Müzede inanılmaz görüntüler

Huffington Post, New York'ta bulunan seks müzesini görüntüledi.


New York'taki Seks Müzesi; 13 yıldır ziyaretçilerini cinsellik ve erotizm hakkında aydınlatmaya devam ediyor.


Müze on sekiz yaşın üstündekilere açık.


Seks Müzesi insanın cinsel yolculuğunu gösteren ilginç bir müze olma özelliği taşıyor


Seks Müzesi'nin New York şubesi iki katlı ve üç bölümden oluşuyor.


Müzede "Lütfen dokunmayınız, vurmayınız ve üzerlerine çıkmayınız" gibi uyarılar yer alıyor.


Aşk Tüneli


Şişme şato


Kadın pisuvarı


Prezervatifler indirimde


Erotik duvar



Prezervatiflerden yapılmış bir elbise





Dünyanın en büyük seyahat sitelerinden Trip Advisor kullanıcıları kışın gezilebilecek dünyanın en iyi müzelerini seçti. National Gallery, Musee d'Orsay gibi efsane galerilerin sıralandığı listeye Türkiye'den de bir müze girdi...


1- ŞİKAGO SANAT ENSTİTÜSÜ (ŞİKAGO, ABD)

Dünyanın en önemli empresyonizm eserleri koleksiyonuna sahip olan müzede, en eskisi 5 bin yıla dayanan 260 bin parça eser sergileniyor. Eserlerinin sergilendiği önemli sanatçılar arasında Monet, Renoir, Matisse, Cézanne, Van Gogh yer alıyor.


2- ULUSAL ANTROPOLOJİ MÜZESİ (MEXICO CITY, MEKSİKA)

Meksika topraklarının tarihini anlatan müzede, uygarlığın gelişimi görsel olarak sunuluyor.


3- ERMİTAJ MÜZESİ (ST. PETERSBURG, RUSYA)

Dünyanın en büyük ve eski müzelerinden olan Ermitaj Müzesi yaklaşık 3 milyon esere sahip; ancak bunun yalnızca bir bölümü sergilenebiliyor. Ayrıca dünyanın en büyük resim koleksiyonuna sahip olduğu için Guinness Rekorlar Kitabında yer alıyor.


4- GETTY CENTER (LOS ANGELES, KALİFORNİYA)

Müzede 20. yüzyıl öncesi Avrupa kökenli resimler, çizimler, ışıklandırılmış illüstrasyonlar, heykeller ve süs sanat eserleri ile 19. ve 20. yüzyıl Amerikan ve Avrupa fotoğrafçılık örnekleri sergileniyor. Eserler dışında mimarisi, bahçeleri ve Los Angeles'a bakan panoramik manzarasıyla da tanınıyor.


5- TASARIM SANATI AKADEMİSİ (FLORANSA, İTALYA)

Michelangelo'nun Davut Heykeli'nin sergilendiği müze, Avrupa'daki ilk çizim akademisi sayılıyor


6 - ORSAY MÜZESİ (PARİS, FRANSA)

Burası eskiden bir tren garıydı. Daha sonra, çoğunlukla Fransız sanatına ait, 1848-1915 yıllarında arasında yaratılmış heykeller, resimler, mobilyalar ve fotoğrafların sergilendiği dünyanın en kapsamlı müzelerinden birine dönüştürüldü. Müze daha çok içlerinde Monet, Degas, Renoir, Cezanne gibi ressamların eserlerinin bulunduğu geniş izlenimci koleksiyonuyla tanınıyor.


7- METROPOLİTAN SANAT MÜZESİ (NEW YORK, ABD)

Dünyanın en büyük ve en önemli müzelerinden olan Metropolitan Sanat Müzesi, Amerikan sanatı örneklerinin yanı sıra, 2 bin Avrupa resim ve heykeli barındırıyor. Antik uygarlıklara ait sayısız obje de yer alıyor.


8- AKROPOLİS MÜZESİ (ATİNA, YUNANİSTAN)

Akropolis Tepesi'nden çıkarılan arkeolojik buluntulara ev sahipliği yapan müzede, kazı çalışmaları yeraltında devam ediyor. Ziyaretçiler yer seviyesindeki cam zemin üzerinden çalışmaları izleyebiliyorlar. Kazı çalışmaları tamamlandığında alan tamamen ziyaretçilere açılacak.


9- PRADO MÜZESİ (MADRİD, İSPANYA)

Resim ve heykel müzesi olarak kurulan yapıda, 5 binden fazla çizim, 2 bin baskı, 1000 madeni para, çeşitli madalyalar ve yaklaşık 2 bin süs eşyası ve sanat eseri sergileniyor. Prado Müzesi ayrıca, Madrid'de en çok ziyaret edilen yer olma özelliğini taşıyor.


10- SOYKIRIM TARİHİ MÜZESİ (KUDÜS, İSRAİL)

Müzede, soykırım kurbanlarına ve soykırımdan kurtulanlara ait çeşitli eşyalar, belgeler, hikayeler ve filmlerle müze ziyaretçilerine soykırımın her safhası, Nazilerin Almanya'da güçlenmesinden başlayarak sunuluyor. Ücretsiz gezilebiliyor, ancak içeride fotoğraf çekmek yasak.


11- ULUSAL II. DÜNYA SAVAŞI MÜZESİ (NEW ORLEANS, LOUISIANA)

Açık ve kapalı olarak iki bölümden oluşan müzede, II. Dünya Savaşı'na dair her türlü belge, resim ve katliamlarda kulanılan araçlar sergileniyor.


ULUSAL GALERİ (LONDRA, İNGİLTERE)

2 bin 300'den fazla parçanın olduğu müze, 13. ve 20. yüzyıl aralığında pek çok tabloya sahip. Koleksiyonun sahibi İngiltere halkı sayıldığı için giriş serbest.


13- VASA (STOCKHOLM, İSVİÇRE)

Müze adını, 1626-1628 yılları arasında yapılmış olan bir İsveç savaş gemisinden alıyor. Gemi, 10 Ağustos 1628'deki ilk yolculuğunda batmış ve 24 Nisan 1961'de neredeyse hiç yıpranmamış olarak su yüzeyine çıkarılmıştı. Önce geçici bir müzeye konan gemi, daha sonra Stockholm'deki bu müzeye aktarıldı. İsveç'in en önemli turist çeken merkezlerinden biri haline geldi. Müze, 1961 yılından günümüze kadar 28 milyon kişi tarafından ziyaret edildi.


14- ULUSAL SANAT GALERİSİ (WASHINGTON DC, ABD)

2 binden fazla heykel, tablo, dekoratif sanat parçaları ve Joseph E. Widener tarafından bağışlanan birçok İtalyan porselenin sergilendiği müzede Degas, Goya, Titian, Fra Angelico, Botticelli, Giovanni Bellini, Rembrandt gibi önemli sanatçıların eserleri bulunuyor. Amerika'da bulunan tek Da Vinci eseri de burada.


15- BRITISH MUSEUM (LONDRA, İNGİLTERE)

Dünyanın her yanından getirilen seçkin Eskiçağ yapıtları ve etnografya koleksiyonlarını kapsayan müze ücretsiz gezilebiliyor.


16- AYASOFYA (İSTANBUL, TÜRKİYE)

Bizans İmparatoru I. Jüstinyen tarafından MS 532-537 yılları arasında yaptırılan Ayasofya, bir patrik katedrali olarak inşa ettirildi ancak 1453 yılında İstanbul'un alınmasından sonra, Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye dönüştürüldü. 1935 yılından beri ise müze olarak hizmet veriyor. Ayasofya'nın inşaatında yaklaşık 10 bin işçinin çalıştığı ve Jüstinyen'in bu iş için büyük bir servet harcadığı rivayet edilir. 15 yüzyıl boyunca ayakta duran bu yapı, sanat tarihi ve mimarlık dünyasının başyapıtları arasında yer alıyor.


17- RICARDO BRENNAND ENSTİTÜSÜ (RECIFE, BREZİLYA)

Aslında burası kocaman bir park. İçinde bir müze, bir sanat galerisi ve geniş bir de kütüphane barındırıyor. Güney Amerika'nın en geniş koleksiyonlarına da ev sahipliği yapıyor. 3 bin zırh ve sayısı 62 bine varan resim ve heykel yemyeşil park içinde sergileniyor.


18- BORGHESE GALERİSİ (ROMA, İTALYA)

Roma'da Kardinal Scipione Borghese'nin özel koleksiyonuna ev sahipliği yapan bu müzeyi ziyaret etmek için önceden randevu almak gerekiyor. Çünkü İçeride iki saat kalınabiliyor ve aynı anda sınırlı sayıda kişinin gezmesine izin veriliyor. Heykeller, yağlıboya tablolar, vazolar ve Bernini heykelleriyle çevrili galeriyi, Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, "Dünyada beni en çok etkileyen müze" diye tanımlıyor.


19- LOUVRE MÜZESİ (PARİS, FRANSA)

Dünyada en çok ziyaret edilen sanat müzesi olan Louvre, yedi bölümden oluşuyor. Her bölümün başında yetkili kişiler var. Bunlar da müze müdürüne bağlı. Leonardo Da Vinci'nin ünlü Mona Lisa'sı da burada. Müzenin tamamını dolaşmak yaklaşık iki gün sürüyor.


20- DEVLET MÜZESİ (AMSTERDAM, HOLLANDA)

Sanat, zanaat ve tarih alanındaki parçaların sergilendiği müze, Hollanda Altın Çağı'na ait geniş bir tablo ve oldukça büyük bir Asya sanatı koleksiyonuna sahip.


21- ULUSAL HAVA VE HAVACILIK MÜZESİ (WASHINGTON DC, ABD)

Ülkenin en çok ziyaret edilen müzesisinde Ay'a ilk adım atan Apollo 11'in kumanda modülü ve Apollo programıyla ilgili pek çok ekipmanla belge yer alıyor.


22- QIN TERRA-COTTA SAVAŞÇILARI VE ATLARI MÜZESİ (XI'AN, ÇİN)

1974'te bir çiftçi tarafından ilk Çin imparatoru Qin Shi Huang'ın mezarında bulunan terrakotta heykeller bu müzede sergileniyor. Boyları 183-195 santimetre arasında değişen bu heykel askerlerin her birinin yüz ifadesi farklı. Kazı alanında çoğu hala toprak altında 8 bin asker, 520 atıyla birlikte 130 savaş arabası, 150 süvari atı bulunduğu tahmin ediliyor. Müze 1987 yılında UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirasları Listesi'ne alındı.


23- INHOTIM (BRUMADINHO, BREZİLYA)

Brezilya'da faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu olan Instituto Inhotim, geçici ve kalıcı galerilerde olduğu kadar açıkhava alanlarında da sergilenen 500'den fazla eser içeren geniş bir sanat koleksiyonuna sahip.


24- YENİ ZELANDA MÜZESİ (WELLINGTON, YENİ ZELANDA)

Bu müzede farklı bitki örtüsü çeşitlerini tanımlayan ve hayvanları gösteren heykelleri görebilirsiniz.


25- ALTIN MÜZESİ (BOGOTA, KOLOMBİYA)

Altın Müzesi (Museo del Oro), 55 binden fazla altın parçasıyla İspanyol kültüründen gelen malzemeleri sergiliyor. Müze, sahip olduğu altın küpeler, el yapımı sanatsal altın parçaları ve altın heykellerle, dünyanın en büyük koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler