HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Pes dedirten çekim hataları!

Pes dedirten çekim hataları!

Dizilerdeki çekim hataları sadece Muhteşem Yüzyıl dizisine has değil. Pek çok dizide gözden kaçan hatalar, izleyicilerin gözüne çarpıyor. İşte diğer dizilerdeki çekim hataları...


Kanal D'nin yeni dizisi Şüphe'de hata dikkatlerden kaçmadı. Günaydın'ın köşe yazarlarından Yüksel Aytuğ, dizideki hatayı şu sözlerle köşesinden duyurdu:


"Kafasına kurşun saplanan ve ciddi bir beyin operasyonu geçiren kadının saçlarının kesilmemesi ilginçti. Keşke Selin Demiratar'ın saçlarına kıyabilselermiş."


"Yaprak Dökümü'' adlı dizinin final bölümünde demiryolu olmayan Trabzon'a tren bileti alınması üzerine diziyi izleyen bazı vatandaşların sabah saatlerinden itibaren TCDD istasyonlarından Trabzon'a tren olup olmadığını sormaya başladı. Finaliyle herkesi gözyaşlarına boğan dizideki bu hata çok konuşuldu.


Yaprak Dökümü'nde yapılan hatanın ortaya çıkması, senaristleri harekete geçirdi.

Geçtiğimiz günlerde Yaprak Dökümü dizisinde yapılan zamanlama hatası ortaya çıkmıştı. Necla evlenmeden önce hamile kalan Leyla, Necla evliliğinin 1. yıldönümünü kutlarken hala hamileydi!

İzleyicinin ve yorumcuların gözünden kaçmayan bu hatadan sonra, dizinin yayınlanan ilk bölümünde, Leyla nihayet doğum yaptı ve bebeğini kollarına aldı.

Leyla, 15 aydır karnında taşıdığı ve sağlıklı bir şekilde dünyaya getirdiği bebeğine ise, Ahu ismini verdi.


"Pes" dedirten hata!

Kanal D'nin uzadıkça uzayan ve nihayetinde bu sezon sonu final yapan dizisi Yaprak Dökümü'nde Leyla'nın hamileliği ile ilgili hata izleyenlere 'bu kadarına da pes' dedirtmişti.

Dizinin hatasını yine bir izleyici (Ömra Yılmaz) fark etti. Yılmaz, Sabah Gazetesi televizyon eleştirmeni Yüksel Aytuğ'a bir mail göndererek durumu izah etti. İşte Aytuğ'un köşesinde gündeme getirdiği o hata:


Yaprak Dökümü'nde Leyla, kardeşi Necla evlenmeden önce hamile kalmıştı. Hatta geçmiş bölümlerin birinde kanama geçirdiğinde, annesi "Ayy, ne yapacağız, daha çok erkeeen" diye dövünüp durmuştu. Ama gelin görün ki, Necla ile eşi son bölümde 'birinci evlilik yıldönümlerini' kutladılar. Bu durumda bizim Leyla, hamileliğinde 14'üncü aya filan girmiş oluyor!


Beğeniyle izlenilen 'Öyle Bir Geçer Zaman Ki' dizisindeki şiddet sahneleri gittikçe daha da artıyor. Dizinin yayınlanan son bölümünde Ali Kaptan'ın oğlu Mete'nin sırtında mandolin kırması izleyenleri yine ekrana kilitledi.


Çekilen sahnedeki büyük dikkatsizlik eleştirilere neden oldu. Bu sahnede Mete karakterini canlandıran Aras Bulut zarar görmesin diye sırtına bağlanan minder izleyenler tarafından farkedildi.


"Aşk-ı Memnu" dizisinin final sahnesindeki bir hata, dikkatli izleyicilerin gözünden kaçmadı!

Sabah Gazetesi televizyon eleştirmeni Yüksel Aytuğ, okuru Özlem Akkaya'nın tespitini köşesine taşıdı:

"Aşk-ı Memnu" dizisinin finalinde Bihter'in mezar taşında doğum tarihi 1983 yazıyordu ama bundan bir kaç bölüm önce eve gelen trafik cezası makbuzunda doğum tarihinin 1979 olduğu görülüyordu."


Kavak Yelleri dizisindeki devamlılık hatası dikkatlerden kaçmadı. "Kavak Yelleri"nde Leyla'nın, telefonu kapının önündeki Leman'a verene kadar bluzunu ve pantolonunu değiştirmiş olduğunu görüyoruz. Leyla'nın yaptığı, müthiş bir "illüzyon gösterisi" olsa gerek!


Hanımın Çiftliği dizisinde şu hatalar çok konuşuldu: Önce, Strangers in the Night'ın 1966 yılında yazılıp, ünleneceğini yıllar öncesinden kestirdi ve 1950'lerde geçen dizinin düğün sahnesinde henüz yazılmamış olan bu şarkıyı çaldırdı. Sonra İsmail Hakkı Uzunçarşılı'nın 1972 yılında yazmaya başlayacağı Osmanlı Tarihi'ni, müthiş bir öngörüyle, yirmi yıl öncesinden basılmış, yazılmış olarak kütüphanesine dizdirdi.


Halit Ziya Uşaklıgil'in eserinden uyarlanan TV dizisi Aşk-ı Memnu'da yapılan çekim hatası izleyicilerin gözünden kaçmadı. Beren Saat'in canlandırdığı Bihter karakteri bir yandan oturmuş makyajını yapıyor bir yandan da İPhone markalı cep telefonuyla konuşuyor. Fakat telefonuna dikkat ettiğimizde ters tuttuğunu görüyoruz.


Geçtiğimiz sezona bahçedeki serada Behlül'le (Kıvanç Tatlıtuğ) Bihter'in (Beren Saat) ateşli öpüşme sahnesiyle veda eden Aşk-ı Memnu dizisi yeni yayın dönemine aynı sahneyle başladı. Ancak araya giren yaz tatili dizide güldüren bir hatanın oluşmasına neden oldu. Yaz boyunca Saat ve Tatlıtuğ güneyde tatil yapınca dizide 'devamlılık sorunu' yaşandı. Yeni sezonun ilk bölümünde seraya beyaz ten rengiyle giren iki oyuncunun devam bölümünde bronz olarak çıkması dikkatli izleyicinin gözünden kaçmadı.


Yaprak Dökümü dizisinin bir bölümünde şu hata göze çarptı: Zanlı hakkında tutuklama kararı çıkıyor. Ancak duruşma 3 ay sonrasına erteleniyor oysa bu süre en fazla bir ay.


Akasya Durağı dizisinin bir bölümünde, sızıntı petrolü izinsiz satan kişiler, "Şikayet var" diye gözaltına alınıyor. Sonra da "Şikayetten vazgeçildi" diye zanlı serbest bırakılıyor. Bu olay hırsızlık kapsamında olduğu için şikayetin geri çekilmesinin bir değeri yok.


Hanımın Çiftliği dizisindeki bir başka hata ise şuydu: Dizinin bir bölümünde Muzaffer Bey'le görüşmeye gelen traktör firması temsilcisi traktörlerinin motorunun 1600 cc hacminde ve 225 beygir gücünde olduğunu söylüyor. 1600 cc hacminde benzin motoru ile 225 beygir gücü elde etmek bugünün teknolojisi ile bile mümkün değildir. Mesela turbo sistemi ile çalışan son model ve motoru 1600 cc hacmindeki Opel Insignia otomobil 180 beygir gücündedir. Gene turbo sistemi ile çalışan son model ve motoru 1800 cc hacmindeki Mercedes 200 E otomobil 170 beygir gücündedir. Otomobillerin az benzin yakması ve çabuk hızlanması istendiğinden otomobil motorları düşük silindir hacmiyle yüksek güç üretecek şekilde yapılırlar. 2009 yılında son model ve en gelişmiş otomobiller bile 1600 cc motor hacmi ile 225 beygir gücü üretecek performansı yakalayamamışken 1950'li yıllarda bu performansı traktörlerin yakalaması ilginç bir hataydı. 1950'lerde Amerika'dan, İngiltere'den gelen ve büyük olay olan traktörlerin beygir gücü en fazla 25 ile 40 arasında olurmuş ki, bu da çok büyük bir heyecan yaratırmış.


Akasya Durağı dizisinde senaristler büyük bir hataya imza attılar. Bir bölümde, Sinan hastanede bir mafya babasına kan veriyor. Sinan'ın ve mafya babasının kan grubu AB RH (-) olarak belirtiliyor. Sonraki bölümde ise, yenilmez pehlivan Osman Ağa kaza yapıyor ve 0 RH (-) kana ihtiyaç duyuluyor. O sırada bu kan olayını duyan bir homoseksüel kendi kanının 0 RH (-) olduğunu söylüyor ve kan veriyor. Bu kan verme olayı nedeniyle Osman Ağa'da da homoseksüel davranışlar başlıyor. (Nasıl olduğu tıp tarihinde yok). Neyse Osman Ağayı bu durumdan kurtarmak için ve eski sert haline geri dönebilmesi için Sinan'ın kan verdiği mafya babasından Osman Ağaya kan veriliyor. Ve sonunda Osman Ağa eski maço haline geri dönüyor. İşte problem tam burada. Nasıl oluyor da bir önceki bölümde kan grubu AB RH (-) olan mafya babası, bir sonraki bölümde 0 RH (-) olan Osman Ağaya kan verebiliyor.


Kanal D'den Star TV’ye transfer olan Küçük Kadınlar dizisindeki hata güldürdü. "Küçük Kadınlar"da kız sol eliyle yazı yazarken, tıpkı Arapça'da olduğu gibi sağdan sola yazıyor. Sonra kalem birden sağ eline geçiyor ve düzgün yazmaya başlıyor. Bu durum, televizyonculuk dilinde "ters bağlama" denilen bir montaj hatası.


Aynı bölümden iki sahne. Oyuncular İzmir/Urla'dan yola çıkıyorlar. Akşam olduğunda İstanbul'a varıyorlar. Ama arabanın jantları değişmiş oluyor. Büyük ihtimal 2 araba var. Biri İstanbul'da. Diğeri İzmir'de


Kavak Yelleri dizisinin bir bölümünde, MSN'de görüntülü konuşma yapılıyor. Ama daha bağlantı kurulmadığı halde görüşme çoktan başlamış.


Kavak Yelleri dizisinin bir bölümünde, çekimde yaşanabilecek en büyük hatalardan biri gerçekleşti. Kamera arabanın dikiz aynasından izleyiciye yansıyor.


Kavak Yelleri dizisindeki oyuncuların hepsi aynı sınıfta okuyor. Fakat ÖSS sonucunda biri sayısal bölümden tıpa, diğeri ise eşit ağırlıktan siyasal bilimlere giriyor. Senaryo hatası.


Kavak Yelleri dizisinin çekildiği okul İzmir/Urla'ya 10 kilometre uzaklıkta. Fakat oyuncular okula yürüyerek gidiyormuş gibi gösteriliyor izleyiciye.


Yaprak Dökümü dizisinde, Necla Leyla'yla Oğuz'u tanıştırırken benden bir yaş büyük olan ablam demişti. Necle üniversiteye gidiyor. Leyle ise halen dersanede ÖSS'ye hazırlanıyor. Bu durumda Leyla'nın iki kez üniversite sınavını kaybetmiş olması lazım ama dizide sadece bir kez kaybetmiş olarak konuşuldu. Annesi Hayriye Hanım, bir senesi boşuna gitti demişti. Yani Necla lise 2'deyken, Leyla'nın ÖSS'ye girip kaybetmiş olması, sonra ertesi sene ikisinin birlikte ÖSS'ye girmip, Necla'nın sınavı kazanmış, Leyla'nın ise yine kazanamamış olması gerekirdi.


Yaprak Dökümü dizisinde, Ferhunde'nin annesi ile ilgili Google'dan aratılan gazete arşivindeki haberde İzmir'in Söke ilçesi yazıyordu. Fakat Söke İzmir'in değil Aydın'ın bir ilçesi.


Yaprak Dökümü dizisinde, Meltem (Oğuz'un kız kardeşi) altın gününe Leyla'yla birlikte gidiyor. Ve Ferhunde ona "Ay Leyla ne şanslısın, senin sadece bir görümcen var, benim başımda ise 3 tane" dedi. Oysaki Ayşe'yi de sayarsak 4 görümce oluyor.


Yaprak Dökümü dizisinin bir bölümünde, Leyla ile Oğuz eve geliyorlar. Leyla Oğuz'a barışalım diyor, bir daha bu kadar üstüne gelmeyeceğim diyor, ardından da eşini öpüyor. Oğuz oradan kalkıp gidiyor, işte o an Leyla ile Oğuz'un oturdukları koltuğun karşısındaki koltukta oturan ve onları seyreden set görevlisi resmen görünüyor.


Yaprak Dökümü dizisinin bir bölümünde, ev halkı yemek yiyeceklerinde Necla yukarıya Leyla'ya gelmesi için seslendiğinde Hayriye Hanim, kızım bağırma öyle, baban hiç sevmez öyle şeyleri diyor. Sonra kendisi Ayşe'yi yemeğe çağırmak için aşağıdan Ayşeee diye bağırıyor.


Yaprak Dökümü dizisinin bir bölümünde, dizi başladığında her yer bembeyaz, karlar içinde. Hatta Leyla ile babası odada konuşurken, bahçedeki ağaç dalları dahil bembeyaz. Fakat Leyla dışarı çıkıyor, döndüğünde ne kar var ne yağmur.


Yaprak Dökümü dizisinin bir bölümünde, Fikret ve Tahsin'in evlilik yıldönümlerinin tarihinde hata yapıldı. 20 Haziran'da evlenen çiftin evlilik yıldönümleri 2 Haziran olarak söylendi. 20 Haziran'ın, 2 Haziran olarak söylenmesi izleyicilerin gözünden kaçmadı.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler