HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nazi Almanyası'nın çılgın silahları

1939 yılında dünyanın en kanlı savaşının başlamasına sebep olan Hitler'in Almanya'sının ürettiği silahlar gerçekten ürkütücüydü.

Nazi Almanyası'nın çılgın silahları

1939 yılında dünyanın en kanlı savaşının başlamasına sebep olan Hitler'in Almanya'sının ürettiği silahlar gerçekten ürkütücüydü.

U-boat, Almanca'da denizaltı anlamına gelir, ancak diğer bazı dillerde Alman deniz kuvvetlerince kullanılan denizaltıları ifade eder. II. Dünya Savaşı sırasında kullanılmışlardır. II. Dünya Savaşı'nın başında denizaltı filosu komutanı olan Karl Donitz'in geliştirdiği kurt kapanı taktiği ile bu denizaltılar özellikle savaşın ilk 2-3 yılında müttefik konvoylarına ağır kayıplar verdirmiş, ikmallerini aksatmışlardır. Fotoğrafta bir uçak tarafından batırılmış U-534 model bir denizaltı görünüyor. Son jenerasyon ise 2006 yılında üretilen U-34 Type 212A isimli model.


Horten Ho-IX II. Dünya Savaşı sonuna doğru Almanya tarafından geliştirilmiş prototip uçan kanat uçak. Avcı-bombardıman uçağı olarak tasarlanmıştır. Luftwaffe şefi ReichsmarschallHermann Göring'in favori uçağıdır. Göring'in ünlü performans beklentilerini karşılayabilen tek uçaktır.


Heinkel He 111 II. Dünya Savaşı bombardıman uçağıdır.

1942'lere kadar Alman Hava Kuvvetleri'nin birincil bombardıman uçağı olmuştur. Ernst Heinkel (Ernst Haynkel) tarafından tasarlanmıştır. Özellikle Britanya Savaşı sırasında en çok üretilen ve kullanılan bombardıman uçağıdır. Savaş süresince pek çok farklı versiyonu üretilmiş, gövde yapısı, motor seçenekleri, hava savunması gövdenin çeşitli bölümlerine yerleştirilen ağır makinalı tüfeklerin konumları değiştirilmiştir.


Bu top II. Dünya Savaşı sırasında üretilen en etkili, ayrıca en çok korkulan tank toplarından biriydi. Bu topun mermi yörüngesi o kadar kusursuzdu ki eğer yanlış bir hesaplama yapılmadıysa hedefi ikinci defada aynı noktada vurabiliyordu.


Junkers Ju 87 ya da diğer adıyla Stuka (Sturzkampfflugzeug), Junkers firması tarafından üretilen ve II. Dünya Savaşı'nda Alman Hava Kuvvetleri tarafından kullanılan hafif bombardıman uçağıdır. Başlıca özellikleri martı şeklindeki yukarı kalkık kanatları, sabit iniş takımları ve dalış yaparken düşmanları korkutan düdükleridir. Almanların, Yıldırım Savaşı (Blitzkrieg) taktiğini terk ettiği 1943 yılına kadar etkin olarak kullanılmıştır. 1936-1944 arasında 6.000'den fazla Stuka üretilmiştir.


Bismarck, II. Dünya Savaşı'nda görev yapmış Alman Deniz Kuvvetleri zırhlılarından biri.


1941 ve 1945 yılları arasında Sovyet Rusya işgali sırasında Brest-Litovsk ve Sivastopol kuşatmalarında kullanıldı. Polonyalı direnişçilere bomba yağdıran Karl-Gerät, Varşova bombardımanında ve Bulge Muharebesinde müttefik kuvvetlerini epey terletti. Silah, askeri teknolojiler ve otomotiv alanında çalışan Rheinmetall şirketi tarafından üretildi.


Almanlar tarafından Dora olarak da adlandırılan Schwerer Gustav, 800 mm çapta namluya sahipti. Bu çapta bir namlu savaş alanında ilk ve tek olarak İkinci Dünya Savaşı'nda kullanılmıştır.

1930 yılında Krupp tarafından geliştirilen bu top, geniş alana sahip istihkam mevzilerini yok etmek için tasarlanmıştır. 1350 ton civarında ağırlığa sahipti ve 700 kg'lık topu 48 km uzaklıktaki hedefe gönderebiliyordu. Bu kadar ağır bir nesneyi hiçbir motorlu araç hareket ettiremeyeceği için, demir yolu üzerinde yürütülüyordu.


Messerschmitt Me 262 Schwalbe (Almanca "Kırlangıç") II. Dünya Savaşının sonlarına doğru üretilmiş ve savaşta aktif görev almış çift jet motorlu Alman savaş uçağıdır. Üretime geçirilmiş ve aktif olarak hava savaşlarında kullanılmış ilk jet olarak bilinir.


Panzerkampfwagen VI , Alman yapımı ağır tanktır. Adı Ferdinand Porsche tarafından konulmuştur. Zamanındaki en iyi tanklardan biriydi. Çok sağlam zırha ve iyi bir topa sahip olduğu için düşmanların korkulu rüyasıydı (özellikle Batı cephesinde). Doğu cephesindeki zamanının ilerisindeki T-34 ve KV-1/2,3 tanklarına karşılık geliştirilmiştir. Yer ve hava hedeflerine karşı etkisini kanıtlamış olan 88mm'lik silahın anti tank mermileri kullanan modeli monte edilmiştir. Savaşın sonlarına doğru bir Tiger tankına 20 tane M4 Sherman tankının saldırdığı görülmüştür. Tiger'ların kayıp vermesinin sebebi düşmanlar değil karmaşık mekanik yapısıydı. Bu yüzden çoğu Tiger tankı onarılamaz halde bozulduğu için mürettebatı tarafından terk edilmiş halde bulunmuştur.


Maschinengewehr (Makineli Tüfek), Alman yapımı makineli tüfek. 1942 yılında üretilmiştir. Çoğu savaş tarihçisine göre en iyi tüfek tasarımlarından biridir. 7,92mm'lik mermi kullanır. Atış hızı bakımından hafif bir makineli tüfeğin ulaşabileceği en yüksek (1200/dak veya 1800/dak) hıza ulaşmıştır. Güvenilirlik, sağlamlık isabetlilik ve kulanım kolaylığının bir arada bulunduğu nadir silahlardandır. Savaş sırasında 400.000'den fazla MG42 üretilmiştir. Düşman askerleri ona Hitler'in Testeresi adını takmıştır. Bugünkü M60'lar bu tüfek örnek alınarak yapılmıştır. Tüfek paslanmaz çelikten yapılmıştır. Su, çamur ve topraktan etkilenmez.


V-1 füzesi, Uçan Bomba olarak da bilinen, II. Dünya Savaşı sırasında Almanya tarafından geliştirilen, pulsejet motorlu pilotsuz bomba uçak. Seyir füzelerinin (cruise missile) atasıdır. Yaklaşık 30.000 adet V-1 üretilmiş, 13 Haziran 1944 - 29 Mart 1945 arasında İngiltere'ye, özellikle Londra'ya 10.000 civarında V-1 atılmıştır. Bu füzelerin 2,419'u Londra'ya ulaşmış, 6,184 kişi öldürmüş ve 17,981 kişi yaralamıştır. Belçika'ya da yaklaşık aynı sayıda füze gönderilmiştir.


V-2 ilk balistik füze ve uzaya ulaşan ilk insan yapısı alet. Tüm modern füzelerin atası ve Ay'a gönderilen Saturn V roketinin doğrudan öncüsüdür. Alman Wehrmacht (Savunma Gücü) tarafından II. Dünya Savaşı sırasında müttefik hedeflerine 3.000'den fazla V-2 ateşlenmiştir. V-2'lerin inşasında çalışırken 20.000 kişi ölmüş, V-2'ler ise 7.000 kişiyi öldürmüştür.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler