HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Neden esniyoruz?

Rusya Krasnoyarsk'taki Royev Ruchey Hayvanat Bahçesi'nde bir dişi rakun. Balıklar, timsahlar, kuşlar ve rakunlar dahil birçok omurgalı hayvan esner.

Neden esniyoruz?

Rusya Krasnoyarsk'taki Royev Ruchey Hayvanat Bahçesi'nde bir dişi rakun. Balıklar, timsahlar, kuşlar ve rakunlar dahil birçok omurgalı hayvan esner.


Zambiya'daki Güney Luangwa Milli Parkı'nda bulunan Luangwa Nehri'ndeki su aygırları görülüyor. Araştırmalar esnemenin beyindeki aşırı ısınmayı soğuttuğunu gösteriyor. Beynin aşırı ısınması hafızayı ve refleksleri olumsuz etkileyebilir.


Müslüman bir çocuk Hindistan, Kalküta'da bayram namazı kılarken esniyor. Bilinenin aksine esnemek kan veya beyindeki düşük oksijen ya da yüksek karbondioksit seviyesini dengelemek için yapılmıyor.


Seul'un güneyindeki Yongin'de donmuş bir şelalenin önünde esneyen bir beyaz kaplan görülüyor. Esnemek beyindeki dopamin dahil sinir taşıyıcıları tarafından aktif hale getirilip kapatılıyor.


Genç bir Hintli kız Temmuz'da Yeni Delhi'deki Jama Mescidi'ndeki dua sırasında esniyor. Esnemek bulaşıcıdır. İnsanlar çoğunlukla uykulu ya da sıkılmış olduklarında esner.


İngiltere'deki Devon'da bulunan kırmızı tilki sabah vakti esniyor. Tipik bir esneme ortalama 6 saniye sürüyor.


Tinanmen Meydanı'nda Mao portresinin önünde nöbet tutarken esniyor. Esnemek hakkında okumak ya da düşünmek esnemeye sebep oluyor.


Esneyen bir mandril. Bilinenin aksine esnemek kan veya beyindeki düşük oksijen ya da yüksek karbondioksit seviyesini dengelemek için yapılmıyor.


ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Temmuz ayında Pekin'deki 6. Çin-ABD Güvenlik ve Ekonomik Dialog konferansında esniyor. Esnemeyi durdurmak imkansızdır.


Tibet'in ruhani lideri Dalai Lama Bylakuppe, Hindistan'daki konuşması sırasında esniyor. Esnemek insan gelişiminin ilk trimestrında başlar ve yeni doğan bebeklerde de görülür.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler