HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nehir canavarları

Nehir canavarları

İtalya'nın en uzun ve Avrupa'nın önemli nehirlerinden olan Po Nehri'nde 127 kilogram ağırlığında bir yayın balığı yakalandı.


2 metre 67 santim uzunluğundaki balığı yakalamak için 40 dakika mücadele eden Dino ve Dario Ferrari isimli ikiz kardeşler, poz verdikten sonra balığı nehre geri bıraktı.


Nehirde 20 yılda yaklaşık bin 800 balık tuttuklarını söyleyen Ferrari kardeşler, bugüne kadar yakaladıkları en büyük balığın bu olduğunu vurguladı.


Kardeşlerden Dino, "Ben kimim ki onun hayatına son vereyim?" diyerek balığı tekrar suya bıraktıklarını belirterek mümkün olursa bir yıl içinde onu daha da büyümüş haliyle yakalamayı umduklarını ifade etti.


Klavyenizin sol(<-) ve sağ(->) tuşlarını kullanarak galerimizi gezebilirsiniz

İngiltere’de zooloji öğrenimi gören, biyolog ve balıkçı Jeremy Wade nehirlerde yakaladığı canavar balıklarla dünyanın tanıdığı bir şöhret.


Belgesel River Monster’ın kahramanı Jeremy Wade Amazon’dan Hindistan’a, Kongo’dan Tayland’a her yerde canavar tatlı su balıkları yakaladı.


Tatlı su canavarlarının öykülerini anlatmak için dünyayı dolaşan Jeremy, bir balığı yakalamak için haftalarca uğraşıyor, kameraya çektikten sonra çamurlu, sığ sulara geri bırakıyor.


Balık yakalama tekniklerini de inceleyen Jeremy; balıkları uçurtma, örümcek ağı ve bazen de elleriyle yakalıyor.














Afrika'nın Ekvator bölgesinde akan dünyanın en uzun 8. nehri olan Kongo nehrinde yakalanan 50 kilo ağırlığında Tiger Fish (Kaplan Balığı) yakaladıktan sonra tekrar sulara bırakıldı.


Kaplan balıkları, farklı dişleri ve korkunç görünümüyle dikkat çekiyor.


Büyük çıkıntılı dişleri, kısa sırtı, küçük yağlı kanatları ve gövde boyunca süren şeritleriyle hemen dikkat çeken bir kaplan balıklarının yakalanması da oldukça zor.













Oltayla yakalanan dünyanın en büyük tatlı su balığı rekoru bu vatoz tarafından tarihe gömüldü.


Ölümcül bir çengele sahip dev vatozun genişliği yaklaşık 2,5 metre, uzunluğu 4 metre ve ağırlığı ise 362 kilo.


Farklı bir formülle ölçüleri belirlenen balık, Amerikalı doğa korumacısı Jeff Corwin tarafından Tayland'daki Maekong nehrinde yakalandı.


Balığı yakalamak yaklaşık 2 saat sürdü.



Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler