HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nehirler dondu

Soğuk hava yurt genelinde etkili olmaya devam ediyor. Artvin'in yüksek kesimlerinde 2 hafta önce yağan karın ardından etkisini artıran soğuk hava, yaşamı olumsuz etkiliyor.

Nehirler dondu

Soğuk hava yurt genelinde etkili olmaya devam ediyor. Artvin'in yüksek kesimlerinde 2 hafta önce yağan karın ardından etkisini artıran soğuk hava, yaşamı olumsuz etkiliyor.


Artvin-Şavşat kara yolunda üzerinde bulunan Şavşat Çayı üzerinde kar kalınlığı 30 santimetreye ulaşırken, sıfırın altına düşen hava sıcaklığı durgun suların ve küçük akarsuların donmasına neden oldu.


Dünyanın en hızlı akan nehirlerinden biri olan Çoruh Nehri'ni besleyen kollarından olan Şavşat Çayı da dondu. Artvin-Şavşat kara yolu boyunca donan irili ufaklı bazı derelerden yamaçlara doğru yaklaşık 3 metrelik buzdan sarkıtlar oluştu.



Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 15 dereceyle Ardahan'da ölçüldü.


Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Sibirya üzerinden gelen yüksek basınç sistemi altında bulunan bölgede soğuk hava etkisini sürdürecek.


Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 15, Erzurum'da 14, Kars'ta 10, Erzincan'da 9, Iğdır'da 4 ve Ağrı'da 8 derece olarak kaydedildi. Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Erzincan'da 2, sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 7, Erzurum ve Iğdır'da 4, Ardahan ve Ağrı'da ise 6 derece olması tahmin ediliyor.


Kar kalınlıkları Erzurum'da 10, Ağrı'da 14, Iğdır'da 9, Ardahan'da 5 ve Kars'ta 4, Palandöken Kayak Merkezi'nde 55, Konaklı'da 65, Cıbıltepe'de 26 santimetre olarak ölçüldü. Soğuk hava nedeniyle çatılarda buz sarkıtları oluştu, bitkiler ve ağaçlar kırağı ile kaplandı.


Erzurum'da gece ve sabah saatlerinde etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi düştü. Belediye ekipleri cadde, sokak ve kaldırımlarda buz temizliğine devam ediyor. Meteoroloji yetkilileri, soğuk hava nedeniyle buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.





Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler