HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nesillerini sürdürmek için direniyorlar

Nesli tükenmek üzere olan Bursa Zoopark'taki sevimli lemurların biri ikiz, 3 ayrı yavrusu dünyaya geldi.

Nesillerini sürdürmek için direniyorlar

Nesli tükenmek üzere olan Bursa Zoopark'taki sevimli lemurların biri ikiz, 3 ayrı yavrusu dünyaya geldi.


Bakıcılarının elleriyle beslediği emzirme dönemindeki annelere, özel bir beslenme programı uygulanırken, sevimli ikiz lemurlara fındık ve fıstık, diğerine ise üzüm adı verildi.


Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği üyesi Bursa Hayvanat Bahçesi'ne geçen sene Hollanda'daki Amersfoort Hayvanat Bahçesi'nden bağışlanan lemurlardan birinin ikiz diğerinin ise tek yavru dünyaya getirmesi herkesi sevince boğdu.


Annesinin sırtından hiç inmeyen yavrular, hem bakıcılarının hem de kolonilerinin gözdesi oldu. Bakıcılar, sütten kesilmemesi gereken anne lemurlar için seferberlik başlattı.


En çok muzu seven lemurların diğer vitaminlerden de tüketmeleri için özenle hazırlanan tabaklarına, türlü türlü meyveler ilave edildi.


Özel bir beslenme programı uygulanan çiçeği burnundaki iki annenin iştahının yerinde olması herkesi sevindirdi.


Bakıcılarının, üzerlerine titrediği sevimli anne lemurları elleriyle beslemeleri dikkatlerden kaçmadı.


Bir yavrusunu sırtına diğerini de koynuna alarak ikiz büyüten anne lemurun, tek yavrusunu taşıyan anneye göre halinden şikayetçi olmaması ve koloninin yavruları benimsemesi herkesi mutlu etti.


5 ay daha annelerinin sırtında son derece güvenli bir hayat sürecek olan yavru lemurlar, kendi ayakları üzerinde durmaya başladığında da cinsiyetleri belli olacak.


Bursa Zoopark Müdürü Nermin Sığırcı, "Yavrularımız, hayvanat bahçemizin yeni misafirleri oldu. Lemur kolonisini, geçen sene Hollanda'nın Amersfoort Hayvanat Bahçesi'nden getirdik. Şu anda sayıları 13'e ulaştı"




          • -
            Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler