HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ofiste mutlu olmanın sırları

Yeni başlayan hafta ile birlikte önünüzde sıralanan toplantılar, raporlar veya projeler canınızı şimdiden sıkmaya başladıysa eğer, doğru yerdesiniz!

Ofiste mutlu olmanın sırları

Yeni başlayan hafta ile birlikte önünüzde sıralanan toplantılar, raporlar veya projeler canınızı şimdiden sıkmaya başladıysa eğer, doğru yerdesiniz! Kişisel gelişim firması Happier, stresli iş günlerine mutlulukla göğüs germenin sırlarını açıkladı…


Gün içerisinde 60 saniyelik aralar verin!

Her sabah, günün herhangi bir zamanında çalmak üzere telefonunuzun alarmını kurun.Alarm çaldığında bilgisayarınızdan, telefonunuzdan ve yaptığınız tüm işlerden uzaklaşın. 60 saniye boyuncanefes egzersizi yapmak, ofisin içinde yürümek veya en sevdiğiniz çikolatan bir ısırık almak, işinizin başına döndüğünüzde yenilenmiş hissetmenize yardımcı olacaktır.


E-maillerinizi kontrol etmeden önce başka bir iş üzerinde çalışın

Gün boyu aralıksız gelen e-mailler sizi tutsak edebilir! Eğer verimli bir gün geçirdiğinizden emin olmak istiyorsanız sabah e-maillerinizi kontrol etmeden, bir önceki günden yarım kalan işinizi bitirin veya yeni bir işe başlayın. E-maillerin sabah ilk iş dikkatinizi dağıtmasına izin vermeyerek, gün boyu daha verimli çalışabilirsiniz.


Günün sonunda başınıza gelen güzel bir şeyin notunu düşün

Bu öneri kulağa biraz klişe gelse de, etkili bir yöntem olduğu kesin! Yapılan binlerce araştırma, şükretmenin çok faydalı olduğuna işaret ediyor. Her gün işten çıkmadan önce elinize bir kalem alıp o gün sizi mutlu eden bir an için teşekkür etmek,mesai sonrasında sizi daha pozitif bir insan yapacak!


Çalışma masanızı daha ilginç bir yer haline getirin

Masanızın üzerine renkli objeler koyabilir, en sevdiğiniz defter ve kalemleri ofise getirebilirsiniz. Günümüzde iş hayatı çoğunlukla dijital ortamda geçse de, bilgisayarınızın etrafındaki alanın hoş gözükmesinin bir zararı yok! Sevdiğiniz insanların fotoğraflarını çalıştığınız ortamda bulundurmak, oranın enerjisini yükseltecektir.


İş arkadaşlarınızdan birine bir jest yapın

Bilimsel araştırmalar başkaları için yapacağınız küçük bir jestin, sizin ruh halinizi olumlu yönde etkileyeceğini kanıtlıyor. İş arkadaşlarınızdan birine kahve ısmarlayabilir veya masasına motive edici bir not bırakabilirsiniz.


Yürürken toplantı yapın

Günde 20 dakika temiz hava almak, gün boyu daha mutlu hissetmenize yardımcı olur. O halde konferans salonunda toplantı yapmak yerine, toplantılarınızı dışarıya taşıyabilirsiniz. Eğer daha iyi odaklanmaya ve yaratıcı düşünmeye de ihtiyacınız varsa, toplantıda konuşacaklarınızı açık havada yürürken konuşmayı deneyin.


Kendinizi daha "iyi” oyalayın

İş yerinde, işle ilgili olmayan şeylerle herkesin ara sıra oyalandığı bir gerçek.Çoğu kişi bunu internette amaçsızca gezinerek veya sosyal paylaşım sitesinde saatler geçirerek yapıyor olabilir. Siz ise bu zamanı yeni bir şeyler öğrenmek için harcayın. Yeni tarifler veya internet siteleri keşfetmek, gün içerisinde gereksiz yere zaman öldürdüğünüz hissini ortadan kaldıracaktır.


Belirli bir süre tek bir işe odaklanın

Aynı anda birden fazla şey üzerinde çalışmak, veriminizi %25 oranında düşüreceği gibi çok çabuk yorgun düşmenize sebep olur. Aynı anda birden fazla işle uğraşmanın kaçınılmaz olduğu günümüz düzeninde, araştırmacıların orta yolu bulmanıza yardımcı olacak bir önerisi var: Gün içerisinde belirleyeceğiniz bir saat boyunca sadece tek bir işe odaklanın!


Dik oturun veya ayağa kalkın

Kambur durmak, dik oturmayla kıyaslandığında daha az enerjik hissetmenize sebep olur. Çalışırken omuzlarınızın geride ve sırtınızın dik olduğundan emin olun. Daha fazlasını yapmaya hazırsanız, kendinize bir kural koyun ve bir şeyler içmek istediğiniz her seferinde ayağa kalkın.


Motivasyon şarkınızı dinleyin

Yoğun iş temposunda enerjinizi yükseltecek ve daha istekli çalışmanıza yardımcı olacak bir şarkı mutlaka bulabilirsiniz. Seçeceğiniz bu şarkıyı, önemli bir toplantı veya sunum öncesi dinleyebilir, günün herhangi bir anında bedeninize enerji yüklemek için kullanabilirsiniz.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler