HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ölmeden önce çekilmiş son fotoğrafları

Bu fotoğraflar raflarda tozlanacak sıradan bir fotoğraf karesinden ibaret değiller. Hepsi birbirinden farklı bir hikâyesi olan ve ölmeden sadece saniyeler önce çekilmiş son fotoğraflar. Elbette hepsi hüzünlü…

Ölmeden önce çekilmiş son fotoğrafları

Bu fotoğraflar raflarda tozlanacak sıradan bir fotoğraf karesinden ibaret değiller. Hepsi birbirinden farklı bir hikâyesi olan ve ölmeden sadece saniyeler önce çekilmiş son fotoğraflar. Elbette hepsi hüzünlü…

(Hürriyet)


Reynaldo Dagsa Suikasti

Filipinli politikacı Reynaldo Dagsa, 2011 yılbaşı gecesi ailesinin sokakta bir fotoğrafını çekmek istedi. Deklanşöre basar basmaz, karşısındaki katil de tetiğe bastı. 35 yaşında hayatını kaybeden Dagsa'nın ailesi ise, o anda katilin hemen arkalarında olduğunu bilmeden ve olacaklardan habersiz objektife gülümsüyordu. Katilin Michael Gonzales adında bir hırsız olduğu ve Dagsa'nın talimatıyla tutuklandığı için intikam amacıyla cinayeti işlediği ortaya çıktı. Olayın sıradan bir politikacı cinayetinden çıkıp, günlerce dünya medyasında yer alması ise yine bu fotoğraf sayesindeydi.


İrlanda'da normal bir gün

Biraz sonra başlarına gelecek felaketten habersiz, baba-oğul kırmızı bir arabanın yanında fotoğraf çektiriyorlardı. 1998 yılıydı ve İrlanda'da 30 yıl süren etnik milliyetçilik çatışmasının baş aktörü IRA'nın bu arabaya bomba yüklediğinden o an kimsenin haberi yoktu. Fakat daha sonra kamuoyu 29 kişinin ölümüne, 200 kişinin de yaralanmasına sebep olan bu patlamayla ilgili, en yüksek ölüm oranına sahip terör olayı olmasını yıllarca tartıştı. Fotoğrafın çekildiği makine, bomba enkazından bulunduktan sonra basınla paylaşıldı.


Beas Nehri selfie'si

Henüz birkaç ay evvel 8 Haziran 2014'te, 24 mühendislik bölümü öğrencisi üniversite gezisine çıkmıştı. Öğrenciler, Hindistan'daki Beas Nehri'nin yanında fotoğraf çekmek için otobüsten inmiş ve selfie çekerek eğleniyorlardı. Barajdan aniden boşaltılan su ve taşan nehirden gelen büyük dalgaların altında kalarak hepsi hayatını kaybetti. Bu trajedi dünya basınında çok büyük yankı buldu.


Ölüm geliyor!

Ki-Suk Han, 58 yaşında bir eş ve babaydı. 2012'de metro istasyonunda evsiz Naeem Davis ile kavga etti. Han, ne yaptıysa evsizi sakinleştirmeyi başaramadı ve Davis adamı raylara itti. Han, feci şekilde can verdi. Bu fotoğraf hem ailesi hem de tüm insanlık için trajik bir olay olarak tarihe geçti. Fotoğrafçının, adamı kurtarmak yerine neden bu kareyi çektiği ise medyada günlerce tartışıldı.


İşte katili

Şu anda 32 yaşında olan Davis, bu cinayeti kafasının içinde sesler duyduğu için işlediğini söylese de tutuklandı.


Siyasetçinin intiharı

ABD'de Cumhuriyetçi parti üyesi olan Robert Budd Dwyer, Pensilvanya'da mali işler sorumlusuydu. Rüşvet almakla suçlanan Dwyer, görevinden istifa ettiğini duyurmak için bir basın toplantısı yaptı. Konuşmasının sonunda, "Bu eğer sizi rahatsız edecekse dışarı çıkın” diyerek silahını çıkardı ve kimsenin onu durdurmasına izin vermeden tetiği çekerek intihar etti. 55 yıl hapis ve 300 dolar para cezasına çarptırılan Dwyer aslında suçsuzdu. Ancak bu, intiharından yıllar sonra anlaşıldı.


Alexander'in duştaki ölümü

Travis Alexander (30), eski kız arkadaşı Jodi Arias tarafından vahşice öldürülmeden önce duş alıyordu. Arias, bu fotoğrafı çektikten hemen sonra Travis'i 27 kez bıçakladı, boğazını kesti ve bu da yetmemiş gibi en son silahla kafasından vurarak öldürdü.


Travis Alexander ve onu öldüren eski kız arkadaşı yan yana

Travis'in cesedi, arkadaşları tarafından 5 gün sonra banyoda bulundu. Travis'ten geriye kalan ise gözlerindeki soru işaretini ve dehşeti gösteren bu fotoğraf kaldı. Arias, 2008 yılında işlediği bu cinayeti meşru müdafaa olarak savundu. Arias şu an Arizona'da ve hapiste. 8 Eylül'de ise davası var.


Lennon'un son fotoğrafı kendi katiliyle:

8 Aralık 1980'de Mark David Chapman, John Lennon'ı New York'taki evinin girişinde silahla vurarak öldürdü. Lennon'u ününden dolayı öldürdüğünü söyleyen Chapman, ömür boyu hapse mâhkum edildi. Chapman, cinayeti işlediği gün ünlü şarkıcının bir hayranı olarak yanına gidip ‘Double Fantasy' albümünü imzalatmıştı. Bu fotoğraf da Lennon'ın son fotoğrafı oldu. Kim son fotoğrafının kendi katiliyle olmasını ister ki?


John ve Jackie Knill

Tarih 26 Aralık 2004'ü gösterdiğinde Tayland için bir felaket günüydü. 8.6 büyüklüğündeki depremden hemen sonra büyük bir tsunami oluştu. Kanadalı çift John ve Jackie Knill'in cesetleri tam 17 gün sonra Tayland'da bir sahile vurdu. Onların cesetlerinin bulunmasından haftalar sonra bir adam, yakınlarda bulduğu bir fotoğraf makinesini kurcalamaya başladı.


John ve Jackie Knill

Hasar görmüş kameranın hafıza kartını kurtaran adam, fotoğraflara baktığında şok oldu. Makine cesetleri bulunan çifte aitti ve dev bir dalga her karede hızla sahile yaklaşıyordu. Çiftin kaçmak yerine, niye fotoğraf çekmeye devam ettiği hâlâ bir soru işareti.


11 Eylül'ü çekmek isteyen muhabir

Foto muhabir Bill Biggart, 11 Eylül 2001'de Dünya Ticaret Merkezi'ne yapılan ilk saldırıdan sonra fotoğraf çekmek için olay yerine koştu. Maalesef ikinci kulenin yıkılacağını bilmiyordu. O birinci kuledeki felaketi çekerken, ikinci kule de yıkıldı ve Biggart'ın cesedine ve kamerasına 4 gün sonra ulaşıldı. İçinde 150 fotoğraf vardı. Kameranın kaydettiği en son fotoğrafta, saat 10.28'i gösteriyordu. İkinci kule ise tam 10.30'ta yıkılmıştı.


Lady Diana'nın trajik ölümü

Sadece saçları görünüyor olsa da fotoğraftaki kişinin kim olduğunu dünya biliyor. 1997'de sevgilisi Dodi Al Fayed ile Paris'teki Ritz otelinden çıkan Lady Diana, etrafını saran muhabirlerden kaçmak isterken, şoför arabanın kontrolünü kaybedip takla attı. Şoför ve Fayed olay yerinde öldü. Lady Diana ise hastaneye kaldırıldıktan bir gün sonra hayatını kaybetti. Bu kare Diana'nın son fotoğrafı olmakla kalmayıp, aynı zamanda kendi ölümünün de sebebiydi. Kazadan sonra paparazilerin fotoğraf çekmeye devam ettiğini gören ağır yaralı Lady Diana'nın "Aman Tanrım, beni rahat bırakın” dediği iddia ediliyor.


Regina Kay Walters'ın son anı

1990 yılında sadece 14 yaşında Teksaslı bir kızdı Regina Kay Walters. Robert Ben Rhoades adlı seri katil, onunla bir oyuncak bebek gibi oynadı. Saçını zorla kesti ve kadın kıyafetleri giydirdi. Daha sonra Walters'ı ahıra götüren işkenceci katil, bu kareyi çektikten hemen sonra öldürdü. Olaydan iki yıl sonra yakalanan Rhoades, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı ve hâla hapiste. Fotoğraftaki dehşet ise insanın uzun süre hafızasından çıkmayacak kadar ürkütücü…


İşte Adolf Hitler'den Albert Einstein'a diğer ünlü isimlerin ölmeden önceki son fotoğrafları... Gözlerinize inanamayacaksınız!


Heath Ledger


Freddie Mercury


Jim Morrison


Jimi Hendrix


John F Kennedy


Kim Jong Il


Marilyn Monroe


Mark Twain


Martin Luther King


Steve Jobs


Kurt Cobain


Tupac Shakur


Abraham Lincoln


Amy Winehouse


Biggie Smalls


Elvis Presley


Adolf Hitler


Albert Einstein


James Dean


Mahatma Gandhi


Robert F. Kennedy


Vladimir Lenin

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler