HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ölmeden önce denenmesi gereken 20 ilginç yemek

İngiliz The Telegraph gazetesi, ölmeden önce denenmesi gereken 20 ilginç yemekle ilgili bir liste yayınladı.

Ölmeden önce denenmesi gereken 20 ilginç yemek

Bu şarabı hiç denemediniz! Yavru fare şarabı

Yavru fare şarabı-Kore: Sağlık açısından yararlı olduğuna inanılan bu içeceği yapmak için, yavru fareler şarap içinde bekletilerek mayalandırılıyor.


İngiliz The Telegraph gazetesi, ölmeden önce denenmesi gereken 20 ilginç yemekle ilgili bir liste yayınladı. İşte o listedeki, kimileri için rahatsız edici, 'farklı' tatlar.... Yılan şarabı-Güneydoğu Asya


Tong zi dan, Çin Çin'in ilginç yemeklerinden biri olan 'Tong zi dan', yumurtanın bakir bir erkeğin idrarında pişirilmesine deniliyor.


Asırlık yumurtalar-Çin 100 yıl olmasa da, nasıl işlem yapıldığına bağlı olarak, birkaç hafta ya da birkaç ay kil, tuz, pirinç kabuğu ve külden yapılan karışımda bekletildikten sonra tüketilen yumurtalar.


Kirpi Balığı-Japonya Bu balığın zehirli kısımları düzgün temizlenmezse, öldürücü bir yemek haline gelebiliyor. 2000'den beri Japonya'da 20'nin üzerinde kişinin bu balığı yedikten sonra hayatını kaybettiği söyleniyor.


Kızartılmış Örümcek-Kamboçya Tarantulalar kızartıldıktan sonra, lime ve karabiber sosu ile birlikte sunuluyor.


Witchetty grub-Avustralya Aborjinlerin geleneksel yemeklerinden biri olan Witchetty grub, büyük, beyaz, tahta yiyen güvelerin larvalarına verilen ad.


Shiokara-Japonya Çeşitli deniz hayvanlarının etlerinin, kendi iç organlarında, yaklaşık bir ay boyunca tuz, su ve pirinç maltı karışımında mayalanmasıyla oluşan yemek.


Çekirge Dünyanın birçok yerinde yenilen çekirge protein bakımından oldukça zengin bir yiyecek olarak kabul ediliyor.


Sannakji-Kore Canlı ahtapotun kollarının, küçük parçalar halinde kesilmesiyle yapılan Kore yemeği. Kollar hala hareket ettiğinden ve boğulma tehlikesi oluşturduğundan dikkatle yenilmesi öneriliyor.


Deniz papağanı kalbi-İzlanda İzlanda ve Faroe Adaları'nda bulunan bu kuş türünün kalbi, İzlanda mutfağının özel yemeklerinden biri sayılıyor.


Balut-Filipinler Ördek yumurtası, içinde embriyo oluştuktan sonra kaynatılıyor ve Balut ismi verilen bu yiyecek ortaya çıkıyor.


Beondegi-Kore Kore'de atıştırmalık olarak satılan, haşlanmış ipekböceği pupası.


Horoz ibiği-Avrupa İtalya'da meşhur olan ve 'Cibreo' adı verilen sosun olmazsa olmaz malzemesinin horoz ibiği olduğunu biliyor muydunuz?


Black Ivory Kahvesi Kilosu yaklaşık bin 100 dolar olan bu kahve, kahve çekirdeklerini yiyen fillerin dışkılarından toplanarak kavrulmasıyla elde ediliyor.


Escamole-Meksika Mavi agave ya da agave tequiliana bitkisinin köklerinde bulunan karınca larvalarından yapılan, bir çeşit atıştırmalık.


Hákarl-İzlanda Köpek balığının fermentasyonuyla yapılan İzlanda'ya özgü bir yemektir. Daha çok İzlanda'da hakarl olarak da bilinen Grönland köpek balığından elde edilir.


Surströmming-İsveç Mayalanmış Ringa balığından yapılan bu geleneksel İsveç yemeğinin kokusunun çok keskin olduğu söyleniyor.


Tepa-Alaska Balık kafaları, iç organları ile birlikte yer altına gömülerek bu geleneksel Eskimo yemeği yapılıyor.

          • -
            Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler