HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ölmek üzere olan evcil hayvanlarla sahiplerinin son anları

Fotoğrafçı Sarah Ernhart, ölüm zamanı yaklaşan evcil hayvanların son anlarını ve sahiplerinin onlarla olan vedalaşmasını fotoğraflıyor.

Ölmek üzere olan evcil hayvanlarla sahiplerinin son anları

ABD’nin Minneapolis kentindeki ‘Sarah Beth Fotoğrafçılık’ın sahibi fotoğrafçı Sarah Ernhart, ölüm zamanı yaklaşan evcil hayvanların son anlarını ve sahiplerinin onlarla olan vedalaşmasını fotoğraflıyor.


Evcil hayvan sahibi olan herkes, yıllarca evini ve hayatını paylaştığı bu kadim dostunu kaybedeceği günün korkusuyla yaşar.


Kendisi de bir hayvansever olan Amerikalı fotoğrafçı Sarah Beth, ölümcül bir hastalığa yakalanan veya çok yaşlandığı için ölüm zamanı yaklaşan evcil hayvanları ve onları son kez kucaklayan sahiplerini görüntüleyerek, bu duygusal karelere imza atıyor.


Çekimlere başladığı 2010 yılından beri 100’ün üzerinde talep alan Ernhart’ın projesi o kadar popüler oldu ki, yakın zamanda bu çekimleri dünya çapında gerçekleştirecek başka fotoğrafçılarla bir işbirliği kurdu.


Fotoğrafçı, iş sırasında yaşadığı duygusal anları şöyle anlatıyor:


“Çekimler çok duygusal geçebiliyor. İnsanlar, hayatlarını paylaştıkları dostlarıyla vedalaşırken son derece hassas oluyor. Doğrusu bazı çekimlerde ben de oturup onlarla beraber ağladım.


Aynı zamanda neşeli bir yanı da olabiliyor çünkü çekim sırasında birçok hayvan sahibi, onunla ilgili en sevdiği anıları hatırlayıp paylaşıyor. Bu da onların hayatlarını, dostluklarını objektiften daha güçlü yansıtabilmemi sağlıyor.”


'Neşe Seansları' anlamına gelen 'Joy Session' adını taşıyan çekimlerin isim öyküsü ise, Ernhart’ın 2009 yılına ait bir iş anısına dayanıyor.


Arkadaşlarının hediye olarak bir fotoğraf çekimi ayarladığı hasta bir kadın olan Joan’ı çekmek üzere, kaldığı bakımevine giden Ernhart, dokunaklı bir hikayeyle karşılaşır. Hastalığının son evresinde bulunan Joan, bakım servisi kapsamında hergün, özel eğitimli bir köpeğin yardımından faydalanmaktadır. 'Joy' isimli bu siyah labrador, hayatının merkezine oturmuştur.

O gün tanık olduklarını, “Kan şekeri ölçüm saatlerinden güvenliğine kadar her konuda inandığı Joy, Joan’in sırtını dayadığı en iyi dostu ve mutluluk kaynağı olmuştu. Karşımda üzerinde 'Joy' yazılı sweatshirt’üyle oturan kadın, ölmek üzereydi ama son derece mutluydu. Aralarındaki bağın derinliği beni çok etkiledi” diye anlatan fotoğrafçı, bugün yaptığı işin ilham kaynağının o gün olduğunu söylüyor.


Kendisi de minyatür schnautzer cinsi bir köpek ile iki kedi sahibi olan Ernhart, “Bu çekimler gerçekten de besledikleri hayvanın, paylaştıkları zaman diliminde hayatlarına getirdiği ‘mutluluğu’, ‘neşeyi’ kutlamak isteyen insanlar için” diyor.









Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler