HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ölmek üzereyken

İtalyan fotoğrafçı Sandro Giordoan, geçirdiği acılı bisiklet kazasının ardından düşmenin mizahi yönüyle fotoğraf çekmeye başladı.

Ölmek üzereyken

İtalyan fotoğrafçı Sandro Giordoan, geçirdiği acılı bisiklet kazasının ardından düşmenin mizahi yönüyle fotoğraf çekmeye başladı.


Fotoğraflarında her kesimden farklı insanların nasıl düştüklerini açığa çıkaran fotoğrafçının yayınladığı serilerin ismiyse 'Ölmek üzereyken'.


Tüm düşüşler traji komik bir görüntü sergiliyor.


İnsanlar her fotoğrafta suratları üzerine düşüyorlar.


Dikkatli bakıldığında tüm fotoğraflarda ortak bir nokta mevcut. Zeminle yapılan talihsiz buluşmaların hepsinde fotoğraftaki kişinin ellerinden birinde mutlaka bir obje bulunuyor.


Nedeniyse kişilerin eşyalarını korumaya çalıştıkları sırada düşmüş olmaları.


Giordoan ‘Sahip olduğumuz eşyaların kendi hayatlarımızdan daha değerli olduğu bir zamanda yaşıyoruz ve bu gerçekten endişe verici' diyerek fotoğrafların bu ortak noktasını açıklıyor.


Serilere ilham veren olaysa İtalyan fotoğrafçının yaşadığı bisiklet kazası.


Geçen yaz yaptığı kazayı anlatan Sandro Giordoan; ‘Küçük ama sert bir kazaydı. Sağ elimde tuttuğum nesnenin zarar görmesini engellemeye çalışırken elimin fonksiyonlarının %30'unu kaybettim' dedi.


Fotoğrafçının bir arkadaşıysa telefonunun suya düşmesini engellemeye çalışırken düşüp bacağını kırmış.


Yaşadığı bu olayların üzerine olabilecek potansiyel düşüş deneyimlerini garip bir fotoğraf serisine dönüştürmeye karar veren Giordoan,


bu serileriyle değerli eşyalarını korumak adına dengelerini kaybedip düşen kişileri gösteriyor.


'Yaşadığım deneyime dayanarak günümüzdeki takıntılar, sinir bozuklukları ve zaaflar hakkında konuşmak istedim' diyen fotoğrafçı profesyonel modellerle çalışıyor.




















Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler