HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ölülerini akbabalara yediriyorlar

Çin’in Tibet, Qinghai ve Moğolistan’ın İç Moğolistan bölgelerinde yaşayan ve...

Ölülerini akbabalara yediriyorlar

Çin’in Tibet, Qinghai ve Moğolistan’ın İç Moğolistan bölgelerinde yaşayan ve Vajrayna Budizmi’ne inanan insanların öldükten sonra cesetlerinin parçalanarak akbabalara yediriliş görüntüleri ender olarak görüntüleniyor.


İşte bu görüntülerden biri yeni ortaya çıktı.


“Gökyüzüne gömülüş” adı verilen bu yöntemde ölülerin ruhlarının başkalarının ruhlarında yeniden ortaya çıktığına inanılırken, cesetlerinin de akbabalara yedirilerek başka küçük hayvanların akbabalar tarafından yenmesinin önüne geçildiğine, böylece canlı yaşamının korunduğuna inanılıyor.


Cesetler Sessizlik Kulesi adı verilen bir yerde bir süre bekletildikten sonra Budist rahipler tarafından bıçak ve baltalarla parçalanıp akbabalara atılıyor.


Akbabaların yiyemediği kemikler de daha sonra ezilip toz haline getirildikten sonra başka yiyeceklerle karıştırılıp kargalara ve alıcı kuşlara veriliyor.


Vajrayna Budislerinin “göğe gömülme” törenleri, bu törenleri izlemelerine kesinlikle izin verilmeyen turistler tarafından görüntülendi.


Tibetliler'in nüfusunun büyük kısmını oluşturan Budistler, yeniden doğmaya inanıyorlar.


İnanışlarına göre de, ölümün ardından boş bir kap haline gelen vücudu korumaya gerek kalmıyor.


Bu yüzden ölülerini akbabalara bırakan Budistler'in bu eylemi, Batı Dünyası'na yabancı gelse de, Tibet'in topraklarının büyük kısmı kayalardan oluştuğundan mezar kazmak mümkün değil ve yakıt ya da yakacak odun da zor bulunan maddeler olduğu için, bu yöntem geleneklere olduğu kadar, doğa şartlarına da uygun görünüyor.









Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler