HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Orantısız servet!

Hangi ülkede ne kadar altın var? Businessinsider sitesinde yer alan bir analizde dünyanın en fazla altın bulunduran ülkeleri sıralandı.

Orantısız servet!

Hangi ülkede ne kadar altın var? Businessinsider sitesinde yer alan bir analizde dünyanın en fazla altın bulunduran ülkeleri sıralandı. Dünyanın elinde en fazla altın rezervi bulunduran 10 ülkesi şöyle:


10.HİNDİSTAN: Dünyanın en fazla altın satın alan ülkelerinden Hindistan’ın elinde şu anda 557,7 ton altın rezervi bulunuyor. Altının ülkenin döviz rezervlerindeki oranı ise yüzde 10,3. En fakir kesim bile her ay 1 gram bile olsa altın satın alıyor.


9.HOLLANDA: Hollanda’nın resmi olarak elindeki altın rezervi 612,5 ton. Altının ülkenin döviz rezervindeki oranı yüzde 60,6.


8.JAPONYA: Japonya’nın elindeki resmi altın rezervi oranı 765,2 ton. Altının ülkenin döviz rezervindeki oranı yüzde 3,3. Japonya’nın altın rezervi 1950 yılında sadece 6 tondu.


7.RUSYA: Kur savaşlarına uyarısı yapan Rusya’nın elinde şu anda resmi kayıtlara göre 934,9 ton altın bulunuyor. Altının döviz rezervindeki oranı yüzde 9,8. Rusya döviz rezervlerini çeşitlendirmeyle birlikte 2006’dan bu yana altın rezervi tutuyor.


6.İSVİÇRE: İsviçre'nin 1.040 ton altını rezervi bulunuyor. Altının döviz rezervindeki oranı yüzde 11


5.ÇİN: En fazla altın satın alan ülkeler konusunda Hindistan ile başabaş bir yarış halinde olan Çin’in elinde resmi rakamlara göre 1,054 ton altın bulunuyor. Altının döviz rezervindeki oranıysa yüzde 1,7.


4.FRANSA: Avrupa’da en fazla altın rezervlerinden biri Fransa’da bulunuyor. Ülkenin resmi kaynaklarına göre altın rezervi 2,435 ton. Altının döviz rezervlerindeki oranı yüzde 71,2.


3.İTALYA: Resmi rakamlara göre İtalya’nın 2,451 ton. Altının döviz rezervlerindeki oranı yüzde 72,8.


2.ALMANYA: Almanya son olarak yurtdışında koruduğu altınları geri almak istemesiyle gündeme geldi. Resmi rakamlara göre ülkede 3,391 ton altın bulunuyor. Altının döviz rezervine oranı ise yüzde 73,5.


1.ABD: Dünyanın en büyük ekonomisinde 8,133 ton altın bulunuyor. Altının döviz rezervindeki oranı yüzde 76,3.


Türkiye ise 500 tonu aşan altın rezervi ile dünyanın en büyük altın rezervine sahip 10 ülkesi sıralamasının kapısına dayandı. Altın biriktirme politikasının sürmesi halinde Türkiye'nin ilk 10'a girebileceği belirtiliyor.

          • -
            Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler