HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Orta Afrika Cumhuriyet'inden kan donduran görüntüler

Müslüman ve Hıristiyan gruplar arasındaki çatışmalarda binden fazla kişinin öldüğü, bir milyondan fazla insanın da evinden olduğu Orta Afrika Cumhuriyeti'nden korkunç görüntüler gelmeye devam ediyor.

Orta Afrika Cumhuriyet'inden kan donduran görüntüler

Müslüman ve Hıristiyan gruplar arasındaki çatışmalarda binden fazla kişinin öldüğü, bir milyondan fazla insanın da evinden olduğu Orta Afrika Cumhuriyeti'nden (OAC) korkunç görüntüler gelmeye devam ediyor.


Başkent Bangui'deki bir törenle orduya katılan askerler, Müslüman Seleka milisi olmakla suçladıkları bir kişiyi linç ederek öldürdü.


OAC'nin geçici cumhurbaşkanı Catherine Samba-Panza'nın da katıldığı törenden dakikalar sonra gerçekleşen olayda, hunharca öldürülen genç adamın cesedi Afrika Birliği askerlerinin gözü önünde sokaklarda sürüklendi.


Madenler açısından zengin bir ülke olan Orta Afrika Cumhuriyeti, çoğu Müslüman olan Seleka milislerinin Hıristiyan Devlet Başkanı François Bozize’yi devirmesiyle krize girmişti.


Seleka milisleri Bozize'nin yerine Michel Djotodia’yı geçici başkan atamıştı. Ocak ayında ise Bangui’nin kadın Belediye Başkanı Catherine Samba-Panza bu görevi üstlenmişti.


BM'DEN ÇAĞRI

Bu arada BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Orta Afrika Cumhuriyeti'nde çatışmaların neden olduğu insani felaketin önlenebilmesi için uluslararası topluma elinden geleni yapması çağrısında bulundu.


OAC'yi geçen ay ziyaret eden UNICEF İcra Direktörü Anthony Lake, saldırıya uğrayan Müslümanların ülkenin doğu veya kuzey bölgelerine gitmeleri için zorlandığını belirterek, bu durumun ülke ve halkın geleceği için tehlikeli olduğunu kaydetti.


Saldırılara maruz kalan çocukların acımasızca öldürüldüğüne dikkati çeken Lake, çocuklar için herhangi bir korumanın olmadığını söyledi.




Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler