HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Oy verirken dikkat edilmesi gerekenler

Türkiye'de ilk kez ‘Cumhur’, başkanını seçecek. 53 milyon seçmen, 165 binden fazla sandıkta oy kullanacak.

Oy verirken dikkat edilmesi gerekenler

Türkiye'de ilk kez ‘Cumhur', başkanını seçecek. 53 milyon seçmen, 165 binden fazla sandıkta oy kullanacak.

İlk turda yüzde 50'nin üzerine çıkan aday, Türkiye'nin 12. cumhurbaşkanı olacak.


ÇANKAYA Köşkü'ne çıkacak ismi belirleyecek seçim için oy kullanma işlemi saat 08.00'de başlayacak, 17.00'de sona erecek. Mevsim nedeniyle Doğu bölgesi için ayrı bir oy verme saati belirlenmedi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, pusulanın ilk sırasında yer alıyor. İkinci sırada HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, üçüncü sırada ise MHP ile CHP'nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu var.


Pusulaya sadece mühür basılacak, herhangi bir işaret konulursa oy geçersiz sayılacak. Oy pusulasıyla selfie yasak; cep telefonu ve fotoğraf makinesiyle kabine girilemeyecek.


Adaylardan biri yüzde 50'nin üzerinde oy alamazsa, ikinci oylama 24 Ağustos 2014'te yapılacak. Geçici sonuçlar pazartesi günü Yüksek Seçim Kurulu tarafından ilan edilecek, ayın 15'inde ise Resmi Gazete'de yayınlanacak.


Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararlarına göre saat 06.00'dan saat 00.00'a kadar alkollü içki satılması, umumi yerlerde içki verilmesi yasak. Kahvehane, kıraathane ve internet kafeler de kapalı olacak. İçki ruhsatı olan lokantalarda ise sadece yemek servisi yapılacak. Jandarma, polis, bekçi gibi kolluk kuvvetleri dışında hiç kimse silah taşıyamayacak.


Erdoğan, Saffet Çebi İlköğretim Okulu'nda (İstanbul); İhsanoğlu, Yeniköy İlköğretim Okulu'nda (İstanbul); Demirtaş, Şehit Jandarma Üsteğmen Tevfik Pehlivan Ortaokulu'nda oy kullanacak.


Seçmenler Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, basın kartı, avukatlık kimlik belgesi gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki belgelerden birini göstermek zorunda.





Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler