HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Paha biçilemeyen' tarih

İsveç sınırları içinde yer alan 'Visby Savaşı'nda (1361) hayatını kaybeden asker ve baş zırhı..

'Paha biçilemeyen' tarih

İsveç sınırları içinde yer alan 'Visby Savaşı'nda (1361) hayatını kaybeden asker ve baş zırhı..


Hindistan'da 17. yüzyıldan kalma savaş fili zırhı.. 5 bin 840 metal plakadan oluşan zırhın ağırlığı 118 kilogram.


Fransızların ünlü kralı Şarlman'ın (Charlemagne)' kılıcı.. Joyeuse ismiyle bilinen kılıç, Şarlman ile beraber gömülmüştür. Efsanevi kılıç bugün Louvre Müzesi'nde..


Fransızların ünlü kralı Şarlman'ın tahtı..


Geoge Clifford zırhı - 1586.. New York Metropolitan Müzesi'nde sergileniyor.


Çin'in Baoji şehrinde 1992 yılında bir mezarda yapılan kazılarda bulunan ajur kabzası.. M.Ö 770 yılları..



Galileo'nin orijinal teleskopu.. Mercekli teleskopların atası olarak kabul edilen ve ilk olarak 1608 yılında Hollandalı bir gözlük yapımcısı olan Lippershey tarafından tesadüfen bulunan teleskobu geliştirerek, ilk astronomi gözlemleri için kullanan ve bilim dünyasının hizmetine sunan Galileo'nun teleskobu, uzun bir tüp içine yerleştirilen aynı odağa sahip iki mercekten oluşuyordu.


Ortaçağın en büyük kitabı olduğu düşünülen ve paha biçilemeyen 'Codex Gigas' 'Şeytanın İncili' olarak bilinen kitap şeytanın yardımıyla söyleniyor. Efsaneye göre, 13. yüzyılda Pozlazice Manastırı'nda bulunan bir keşiş, işlediği ağır bir suçtan dolayı canlı canlı duvarın içine gömülme cezasına çarptırılmış. Benedikten tarikatına mensup keşiş kurtulmak için bir gecede, manastıra zafer getirecek ve günahlarını affettirecek bir başyapıt yazmaya söz vermiş. Sözünü gerçekleştirebilmenin imkansızlığını fark edince şeytandan yardım istemiş. Takdir etmek için de, kitapta 'ona yardım edenin' ilüstrasyonunu yapmış.


Hz. Muhammedin 9 kılıcından biri Al-Ma'thur


Michelangelo'nun el yazısıyla hazırladığı bakkal listesi


Cengiz Han'ın ordusu tarafından kullanılan yay ve oklar..


Kabwe kafatası.. Tahminen yaşı 200 bin ila 300 bin yıllık


Pompeii'de keşfedilen Roma Gladyatör kaskı


II. Nikolay ya da Nikolay Aleksandroviç Romanov. Rusya İmparatorluğu'nun son çarı ve Romanov Hanedanının hüküm süren son üyesi. 1 Kasım 1894'ten, tahttan çekilmek zorunda kaldığı 2 Mart 1917'ye değin hükümdarlık yaptı. Bugün bir müzede sergilenen şişeler ise imparator ve ailesinin kullandığı parfümler..


Çin'in İmparatoru Qianlong'ın askeri üniforması / 1736-1796


Norveç'te buzulların içinde bulunmuş 1700 yıllık kazak


1800 yıllarda veba hastalığına karşı kullanılmış doktor maskesi.. Kötü kokulara karşı burun kısmına kokulu bitkiler konulurdu.


Titanic enkazından çıkarılmış şef şapkası..


Sarajevo Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olan Emir Filipovic, 15'inci yüzyıla ait metinleri incelerken hoş bir sürprizle karşılaştı; Hırvatça bir elyazması üzerinden yürüyüp gitmiş bir kedinin pati izlerine. Kedicik yürümeden evvel patilerini mürekkep hokkasına batırmıştı besbelli. Metnin içeriğinin kedilerle bir ilgisi yok, Dubrovnik Cumhuriyeti döneminde kaleme alınmış sıkıcı bir ticari yazışmadan ibaret.

          • -

En Çok Aranan Haberler