HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Paralel yapı'da yeni dalga

Sosyal medyadaki gazetecilerin de aralarında olduğu bazı kişilere operasyon yapılacağı iddiası bu sabah gerçekleşti.

'Paralel yapı'da yeni dalga

13 ilde sabah saatlerinde operasyon başladı. Operasyon yapılan adresler arasında Zaman gazetesi ve Samanyolu TV de var. Polis, sabah saatlerinde gözaltına alamadığı Ekrem Dumanlı'yı 13.30 gibi Zaman Gazetesi'nde gözaltına aldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklama "31 kişi hakkında gözaltına alınmaları talimatı verilmiştir. 12 kişi şu anda gözaltındadır" denildi.


İŞTE GÖZALTI LİSTESİNDE ADI OLAN İSİMLER

Gözaltı listesinde Hüseyin Gülerce de bulunuyor. Listede Hidayet Karaca, Nuh Gönültaş, Ekrem Dumanlı, Hüseyin Gülerce, Fahri Sarrafoğlu, Naci Çelik Berksoy, Ali Samim Noyan, Mutlu Ekizoğlu, Tufan Ergüder, Ahmet Şahin, Ali Kara, Elif Yılmaz, Radiye (Ebru) Şenvardar, Hikmet Tombulca, Salih Asan, Makbule Çam (Elamdağ), Engin Koç, Ertan Erçıktı, Mustafa Kılıçaslan, Ferdi Taşkaya, Ayhan Akça, Mehmet Ali Doğan, Ali Cihan, Mustafa Uyanık, Halis Akbulut, Çetin Öztürk, Rıfat Aslan, Erdem Kısa, Mustafa Altunbulak, Yakup Ergün, Recep Güleç


KİMLER GÖZALTINA ALINDI?

Şu ana kadar kesinleşen isimler şöyle:

-Samanyolu Yayın Grup Başkanı Hidayet Karaca
-Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı
-Sungurlar ve Tek Türkiye dizilerinin yapımcısı Salih Asan
-Sungurlar dizisi yönetmeni Engin Koç
-İstanbul Eski Terörle Mücadele Şube Müdürü ve eski Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder
-Eski İstanbul Organize Şube Müdürü ve Siirt eski Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu avukatıyla geldi
-Polis memuru Ç.Ö.
-Tek Türkiye Dizisi senaristi Makbule Çam Alemdağ
-Elif Yılmaz
-Erzurum'da görevli bir komiser
-Tunceli, Şırnak ve Mardin'de 1'i komiser 3 polis gözaltına alındı.
-Eski Asayiş Şube Müdürü Ertan Erçıktı
-Batman’da Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli komiser Ali Cihan
-Şanlıurfa Hilvan'da polis memuru M.A.D
-Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'nde görevli M.K.'nın yakalanması için de çalışma başlatıldı.


Şüphelilerin tamamının evinde veya işyerlerinde arama kararı bulunuyor.


Daha önce tutuklanan 5 polis hakkında bu operasyon kapsamında da işlem yapılacağı öğrenildi.


Bu kişiler, tutuklu bulundukları Silivri Cezaevi'nden adliyeye getirilecek.


YOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI

"14 Aralık operasyonu" nu yürüten İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasının çevresindeki bazı yollar araç trafiğine kapatıldı. Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinin bulunduğu yan yollar ve Akşemsettin Caddesi kısmen trafiğe kapatıldı. Polis araçları yolun ortasına çekildi. Gelen araçlar kontrol noktalarından geri dönmek zorunda kalıyor. Çok sayıda poliste emniyet çevresinde bekliyor. Çevik kuvvet ekipleri şerit çekerek operasyonu protesto için emniyet önünde bekleyenlerin geçişine izin vermiyor.


Zaman gazetesi önünde açıklama yapan Ekrem Dumanlı, polislerin gazete önünde slogan atan okuyucularının tepkisinden dolayı ayrıldıklarını ifade ederek, "Giyinmiş, kuşanmış, bir bayram yerine gidiyor gibi" beklediğini belirtti.


Cuma günü Başsavcı'ya haklarında soruşturma olup olmadığını sorduklarını belirten Dumanlı, "Böyle bir şey yok" yanıtı aldıklarını söyledi.


Dumanlı, kendisinin ifade için emniyete çağrıldığını belirterek, "Adaletten kaçan bir insan olsaydım burada olmazdım. ‘Kendisi gelsin' demiş. Gözaltı ve arama kararı varsa ben niye geleyim? Sayın müdürüm. Lütfen gelin ve emanetinizi alın” dedi.


Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın avukatı Hasan Günaydın, İstanbul Terörle Mücadele İstanbul Şube Müdürlüğü ekiplerinin binaya gelerek arama ve gözaltı kararını bildirdiklerini ifade etti.


İslam Çiçek hakim aynı gün, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tarafından yapılan başvuruyu, ‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin egemenliğini ele geçirmek amacıyla baskı', ‘yıldırma', ‘tehdit' yöntemlerini kullanarak, örgütsel yapı oluşturarak; bu yapılanma altında iftira, kişi hürriyetinden yoksun kılma belgede sahtecilik suçlarından yürütülen soruşturmada arama ve gözaltı için makul şüphe bulunduğu gerekçesiyle kararı vermiş bulunmaktadır.


Polisler geldiğinde içeri buyur ettik. Ancak bir takım destek vermek amacıyla toplanan insanların ‘Özgür basın susturulamaz' tezahüratına dahi tahammüllü edemeden, ‘Biz bu şekilde işimiz yapamıyoruz' diyerek geri gittiler. Israrla Ekrem Bey'in odasında işinin başında olduğunu belirterek, buyur etmemize rağmen bundan kaçındılar. Çekip gittiler, ‘Takviye kuvvet alıp geleceklerini' söylediler. Takdir kendilerinin. Biz yapabileceğimizi yapabiliriz. Hukuki sınırlar içerisinde haklarımızı kullanacağımızı bilmenizi isteriz."


KARACA: UTANILACAK MANZARA

Polis ekipleri, sabah saatlerinde hakkında gözaltı kararı bulunan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın evine geldi. Bunun üzerine Hidayet Karaca evinden evinden çıkarak gazetecilere açıklama yaptı.


Gözaltı kararının kendileri için "sürpriz" olmadığını belirten Karaca, yaşananların "Türkiye'nin utanılacak manzarası olarak tarihe" geçeceğini iddia etti.


Karaca'nın avukatı Fikret Duran ise "Hidayet Bey ile birlikte kurumdan yaklaşık 10 çalışan hakkında gözaltı ve arama kararları var. Tabii gözaltı kararı uygulanmadı onların daveti gerçekleşti biz de emniyet müdürlüğüne gidip ifademizi vereceğiz" diye konuştu.


Daha sonra Hidayet Karaca, eşi Şule Karaca, oğlu Sıtkı ve avukatı ile Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne hareket etti.


Karaca, emniyete giderken yaptığı açıklamada ise "Herkes hakkını helal etsin" diye konuştu.


Karaca, şöyle konuştu: "Biliyorsunuz demokrasilerde bazen bedel ödenir. Bu bedelse milletimize feda olsun ne olacak. STV yayın grubu yayını ve yaptığı projelerle her zaman milletin takdirini kazanmış bir yayın kuruluşudur. Bu kuruluşta bulunmaktan her zaman gurur duydum. 15 yılı aşkın bir zamandır kardeşçe gönül gönüle vererek buradayız. Bundan böyle de çalışmalarımızı devam ettireceğiz.”


Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca hakkında da gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi.


Eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Tufan Ergüder ve eski İstanbul Organize Şube Müdürü Mutlu İkizoğlu'nun da gözaltına alındığı bildirildi.


Soruşturma kapsamında eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Tufan Ergüder ile şike, Ergenekon ve Balyoz soruşturmalarında görev alan eski İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürü Mutlu Ekizoğlu gözaltına alındı.


Samanyolu TV'de yayınlanan "Sungurlar" dizisinin yapımcısı Salih Asan ile yönetmeni Engin Koç, Eskişehir'de gözaltına alındı.


Sağlık kontrolünden geçirilen Asan ve Koç, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Koç ve Asan, daha sonra polis tarafından İstanbul'a nakledildi.


Van'da yaşayan dizi yazarı Makbule Çam Alemdağ de evinde gözaltına alındı. Alemdağ, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul'a gönderildi.


Öte yandan, Zaman gazetesi ve Samanyolu TV önünde toplanan bir grup, operasyona tepki gösterdi. Gruptakiler "Özgür basın susturulamaz" sloganları attı.


Milletvekilleri Hakan Şükür ve İdris Bal da Zaman gazetisine geldi.
















































Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler