HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Peygamberimizin doğduğu gün yaşanan mucizeler

Peygamberimizin doğduğu gün yaşanan mucizeler

Hz. Muhammed (s.a.s.) İbrahim’in (a.s.)oğlu İsmail (a.s.)’in soyundan gelmiştir. Mekke’de bulunan Kureyş Kabilesi’nin Haşimîler soyundandır. Dedesinin adı Abdulmuttalip babasının adı Abdullah’dır. Annesi ise Vehb kızı Amine’dir.


Allah’ın Elçisi temiz ve şerefli bir soydan gelmiştir. Bu gerçeği sevgili Peygamberimiz şöyle açıklar: “Ben hep nikahlanarak evlenen kimselerin soyundan geldim. Soyumuzda hiç evlilik dışı ilişkiler olmamıştır.”


Âlem1ere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed (s.a.s.)’in doğumu Rebiülevvel ayının 12. günü Pazartesi gecesi tanyeri ağarırken olmuştur.


Yeryüzünün en kutsal şehri olan Mekke'de güneşin ilk ışıkları dünyayı aydınlatmaya başladığı bir zamanda Risalet güneşi doğmuştur. Ve nuru ile bütün zamanlan ve mekanları aydınlatmıştı.


Sevgili Peygamberimiz'in doğduğu gece olağanüstü olaylar meydana gelmiştir. Bu olaylardan bazıları şöyledir


1. İran hükümdarı Kisrâ’nın sarayı sallanmış ve l4 sütunu yıkılmıştır.


2. Mecûsilerin (ateşe tapanların) tapındığı bin yıldır yanmakta olan ateş sönmüştür.


3. Kâbe’de bulunan putlar yüzüstü yere yıkılmıştır.


4. Sava Gölü kurumuştur.


5. Semave Deresi taşmıştır.


6. O gece Kâbe’nin yakınında bulunan dedesi Abdulmuttalib’in kulağına gelen bir ses; “Şu anda oğlun Abdullah’dan bir çocuk dünyaya geldi. Onun varlığı âlemlere rahmettir. Çocuğun adını Muhammed koy” denilmiştir.

7. Hz. Muhammed (s.a.s.) göbeği kesilmiş ve sünnet olmuş bir şekilde dünyaya gelmiştir.


8. O gecenin sabahında Medine’de bir Yahudi halka seslenerek: “Bu gece Ahmed’in yıldızı doğmuştur” demiştir.(Yahudilerilimleriile O'nun doğacağı günü bile biliyorlardı.Ama Yahudi neslinden değil de Arap kavminden doğduğu içinaralarında "bu vallahi O'durson peygamberdir.Ama vallahi iman etmeyeceğim ona" diye konuştular.)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler