HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyango hayatlarını kararttı

Tüm parasını kıyafete, partilere ve silikon yaptırmaya harcadı

Piyango hayatlarını kararttı

Tüm parasını kıyafete, partilere ve silikon yaptırmaya harcadı

Bir zamanlar dünyanın en şanslı genci olan 16 yaşındaki Callie Rogers, piyangodan 1,6 milyon Sterlin (5,5 milyon lira) kazandı.


Şimdi ise geriye hiçbir şeyi kalmadı. Kazandığı paranın sevinciyle kendinden geçen genç kız, tüm parasını tatillere, evlere, alışverişe, arkadaşlarına ve hatta bir de silikon ameliyatlarına harcadı.


6 yıl ve 2 de intihar girişiminden sonra, Rogers şu an 22 yaşında, boşanmış ve 2 çocuk sahibi. Ailesinin ve kendisinin geçimini sağlamak için hizmetçilik yapıyor ve harcamalarının sebep olduğu borçları ödemeye çalışıyor.


Tüm parasını sosyal kurumlara bağışladı

1993 yılında Janite, The Missouri Lottery'den 18 milyon dolar kazandı. Güney Koreli göçmen, hemen elindeki parayı eğitim programları, sivil toplum örgütleri ve siyasi kurumlara dağıtmaya başladı.


Milyon dolarlık ev ve arabalara ek olarak Washington Üniversitesi'ne 1 milyon dolar bağışladığı biliniyor ve burada onun adını onurlandırmak için bir okuma odası bulunuyor. Bunun dışında Lee, Demokrat Partiye 277.000 dolar bağışlayarak, Bill Clinton, Al Gore ve hatta Güney Kore Başkanı ile beraber yemek yedi.


Lee'nin harcamaları bunlarla da kalmıyor. Janite, 30.000 doları da vefat eden Güney Koreli bir kilise papazının ailesine bağışladı ve The St. Louis Korean American Association'a bir ev aldı. Bunlara bir de kumarda 1 yılda kaybettiği 347.000 dolar, banka kredileri, kredi kartı borçları eklenince tam bir felakete sürüklenerek 2001′de tamamen iflas etti.


4 Yılda 114 milyon dolar kaybetti

Batı Virginya'da müteahhitlik yapan Andrew Jackson "Jack” Whittaker Jr. 25 Aralık 2002′de birçok farklı eyalette oynanan Powerball'dan 315 milyon dolar kazandı ve bu meblağ o güne kadar tek bir kişinin kazandığı en büyük ikramiyeydi.


55 yaşındaki Whittaker, o zamanlar Diversified Enterprises Construction adlı mimarlık firmasının başındaydı. Klasik bir Amerikan yaşantısına sahipti ve bir milyon doları bulan bir mal varlığı, iyi bir ailesi ve harika bir yaşamı vardı. Ödülü kazandıktan sonra, çeşitli Hristiyan Cemiyetlerine kazancının unu bağışladı ve Jack Whittaker Foundation'ı kurup 14 milyonu da buraya yatırdı.


Bazı iyi şeyler yapmış olsa da, asıl olarak kötü olaylarıyla hatırlanır. Bir kez alkollü araç kullanmaktan bir kez de bir bar yöneticisini tehdit etmekten tutuklandı. Bir köpek yarış parkurunda kadının birine sarkıntılık etmekten hakkında dava açıldı, bir striptiz klübündeyken, hırsızlar Whittaker'ın aracından 545.000 dolar çaldılar ve sonrasında 200.000 dolar daha çaldırdı.


Ceasers Atlantic City onu çek üzerinde oynamaktan dava etti ve ardından karısı Jack'i boşadı. Bununla da kalmıyor Whittaker'ın hikayesi. Torununun erkek arkadaşı, Whittaker'ın evinde ölü bulundu. Haftalık 2100 dolar verdiği torunu da bu olaydan birkaç ay sonra aşırı doz uyuşturucu kullanarak başka bir yerde ölü bulundu. Whittaker'ın kızı o yıl içinde bilinmeyen bir sebepten dolayı öldü. Tüm hayatı yıkılmış olan Whittaker; "keşke o bilet elime geçtiğinde yırtıp atsaydım” diyor.


4 yılda iflas etti

Ken Proxmire, Michigan piyangosundan 1 milyon dolar kazanmadan önce makinistlik yapıyordu.


Kaliforniya'ya yerleşti ve kardeşiyle beraber araba işine girdi ve 5 yıl içinde iflasın eşiğine geldi.


Ken'in oğlu Rick, babası için; "Herkese bakmak isteyen şansı dönen zengin bir adamdı, 3-4 yıl çok çılgınlar gibi yaşamış olsa da şu an daha sade bir hayatı var. Artık helikopterlerden ya da limuzin gezilerinden konuşmuyoruz. Herkes gibi sıradan bir hayatımız var, babam akşamları eve makinist olarak geliyor” diyor.


2 kez piyangoyu kazandı ama...

Evelyn Adams, piyangoyu 2 kez kazandı. Talih kuşu New Jersey'de yaşayan Evelyn'in başına 1985 ve 1986′da kondu.


Toplamda yaklaşık olarak 5.4 milyon dolar kazanan Evelyn, tam bir kumar tutkunuydu. Kumarhaneleriyle ünlü Atlantic City'nin de New Jersey'de olması Adams'ın tüm parasını kaybetmesinde büyük rol oynadı.


Şu an Adams, tamamen parasız bir halde bir karavanda yaşıyor.


Üvey kız kardeşi öldürdü

1986′da Jeffrey Dampier, Illiniois Lottery'den 20 milyon dolar kazandı ve cömert bir şekilde elindekileri ailesi ve arkadaşlarıyla paylaşmaya başladı ve onlara evler, arabalar, hatta egzotik mekanlarda tatiller sundu.


Ne yazık ki bunlar yeterli olmadı. Dampier'ın üvey kız kardeşi ve kızın erkek arkadaşı, milyoneri kaçırdılar ve kafasının arkasından vurarak öldürdüler.


Dampier'in ölümünden suçlu bulunana ikili ömür boyu hapis ile cezalandırıldı.


Borçlarını ödemek için krediye ihtiyacı var

Suzanne Mullins 1993′te piyangoyu kazandı ve tek seferde tüm parayı almaktansa yıllık olarak belli miktarda ödemeler almayı tercih etti.


20 yıl boyunca ödenecek 47.800 doları kızı ve kocasıyla paylaştı. Fakat, 5 yıl içinde kendini borçların içinde buldu ve 200.000 doları teminat olarak gösterdi. Mullins daha sonrasında geri kalan tüm parayı aldı ama bu da borçlarını ödemeye yetmedi.


Teminat gösterdiği şirket, Mullins'i dava etti ve 154,000 dolar kazandı ama hiçbir şey alamadı; çünkü Mullins'in elinde tek bir cent bile kalmamıştı.


Tüm parasını ve karısını kaybetti

Home Depot'ta çalışan Pentecost'lu vaiz Billy Bob Harrell Jr. 1997′de büyük ikramiyeyi kazandı.


İlk başlarda hayatı çok güzeldi. Birçok piyango talihlisi gibi büyük bir çiftlik, sonrasında başka evler ve arabalar satın aldı.


Tek zayıf noktası ondan yardım isteyen insanlara "hayır” diyememesiydi ve bunun sonuncunda da en sonunda karısı onu boşadı ve Billy intihar etti.


Tüm parasını kadınlara harcadı

Milyon dolarlar nasıl çöpe atılır? Bunu Michael Carroll'den öğrenebiliriz. 2002 yılında 26 yaşında yaklaşık 15 milyon dolar kazanan bu adam şu sıralar eski işi çöpçülüğe dönmeye çalışıyor.


İlk başlarda ailesine ve arkadaşlarına hediyeler alan Carroll, sonrasında uyuşturucuya, arabalara, partilere ve kadınlara harcayarak parasını kaybetmeye başladı.


Kötü şöhretiyle tanınan Downham Grange'daki 325.000 sterlinlik evinde günde 2000 sterlini kokaine yatırarak uyuşturucu partileri vermeye başladıktan sonra Carroll'ün karısı onu boşadı.


100.000 sterlinini kadınlara, 1 milyon sterlini at ve köpek yarışlarına ve 1 milyon sterlini de favori takımı Rangers'ın oyunlarında kaybeden Carroll şu an haftada 42 dolar kazanıyor ve 42 dolarla yaşamanın bir milyonla yaşamaktan çok daha kolay olduğunu söylüyor.


5 yılda bitirdi

1961′de bugünün parasıyla yaklaşık olarak 3 milyon sterlin kazanan Vivian Nicholson, ödülü kazandıktan sonra tek yapacağının harcamak olacağını söylemişti ve Vivian sözünde durarark 5 yıldan kısa sürede elindeki tüm parayı tüketti.


O zamandan bu yana dul kalmış, 5 kez evlenmiş, bir kez kalp krizi geçirmiş, alkolik olma tehlikesi yaşamış, Malta'dan sınır dışı edilmiş, iki kez intihara kalkışmış olan Nicholson, tüm birikimini kıyafetlere, lüks arabalara, tatillere harcadı.


Barbara Dickenson, West End adlı yapımda onun hayatını canlandırmıştır. Vivian, şu an haftalık 87 sterlin ödediği bir pansiyonda yaşıyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler