HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

PKK'dan ortalığı karıştıracak 3 istek

Kandil Demokratikleşme Paketi için deklarasyon yayınladı. PKK'nın üç isteği var. Bu isteklerin karşılanması çok zor görünüyor.

PKK'dan ortalığı karıştıracak 3 istek

Kandil Demokratikleşme Paketi için deklarasyon yayınladı. PKK'nın üç isteği var. Bu isteklerin karşılanması çok zor görünüyor.

Hükümetin açıkladığı Demokratikleşme paketine Kandil'in nasıl yanıt vereceği merak konusuydu.


BDP ile değerlendirme yapan Kandil yönetiminden uzun süre ses çıkmadı. Daha önce bu konuda deklarasyon yayınlanacağı duyurulmuştu.

O deklarasyonda bugün yayınlandı. Kandil'den gelen açıklama pek de iç açıcı değil. PKK yönetimi işi yokuşa sürdü ve karşılanması zor olan taleplerde bulundu.


DEKLARASYONDA 3 TALEP VAR

İşte Kandil'in Demokratikleşme Paketi deklarasyonunda PKK 3 isteğini sıraladı. Bu istekler şöyle;


Temel talepler;

1-Kürtlerin temel hakları anayasal güvenceye alınmalı

2-Kürtlerin bir toplum olarak kabul edilmesinin gereği öz yönetiminin, yani demokratik özerkliğin kabul edilmesi.


3- Her düzeyde anadilde eğitiminin kabul edilmesi.

Kandil'den gelen deklarasyonda bu üç istek kabul edilmediği taktirde yeniden silahlı savaşın başlayacağı mesajı verildi.


İŞTE DEKLARASYON METNİ

Kürtlerin 3 temel talebini sıralayan KCK, "bu üç temel talep karşılanmadan inkar ve asimilasyonun bittiğinden ve kültürel soykırımdan vazgeçildiğinden söz edilemez. Olsa olsa inkar, asimilasyon ve kültürel soykırımın yeni koşullarda sürdürülmesinden söz edilebilir" dedi.


KRİTİK MESAJ

Öcalan'ın başlattığı açılım sürecine hükümetin hoyratça yaklaştığının savunulduğu deklarasyonda şöyle denildi;

"Eğer Kürt sorununun çözüm diyalektiği ve gerekleri yerine getirilmez, bugünkü tutumda ısrar edilir ya da bugünkü tutum farklı biçimde sürdürülmek istenirse Hareketimiz bu durumu değerlendirecek, teorik çizgimiz ve paradigmamız doğrultusunda özgür ve demokratik yaşamı kendi iradesi, gücüyle yeni yol ve yöntemlerle gerçekleştirme yoluna gidecektir.


Çatışmasızlığın nasıl sürüp sürmeyeceği, Hareket olarak hangi yol ve yöntemi tercih edeceğimiz AK Parti hükümeti ve Türk devletinin önümüzdeki günlerdeki tutumuna bağlı olacaktır" .

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler