HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Restoranlarla ilgili gerçekler

İngiliz yazar Imogen Edwards-Jones, İngiltere’nin ünlü şefleri...

Restoranlarla ilgili gerçekler

İngiliz yazar Imogen Edwards-Jones, İngiltere’nin ünlü şefleri, lokanta sahipleri ve işletmecileri ile yaptığı isimsiz röportajlar sonucunda dışarda yemeyi seven herkesin bilmesi gereken gerçeklerin listesini yayınladı.


Yayınlanan listeye göre, şef her yemeği aynı kaşıkla tattığı için aslında her yemekte biraz tükürük bulunuyor.


İnsanlar hem şaraba çok para harcamak istemediği hem de listedeki en ucuz şarabı ısmarlamaktan utandığı için listenin en ucuz ikinci şarabını ısmarlıyor. Bunu bilen restoran işletmecileri de en çok kar payını o şarap üzerine koyuyor.


Ayrıca şişe şarap ısmarlayıp bitiremeyenlerin içtiği şarap ertesi gün kadeh şarap isteyen müşterilere satılıyor.


Listede ortaya çıkan en ilginç gerçeklerden biri de “özel yemekler” ile ilgili.


Buna göre şefler çok satmayan ancak hali hazırda ellerinde bulunan yemekleri bozulmadan birilerine sunabilmek için menüye “haftanın yemeği” ya da “günün özel yemeği” adı altında koyuyor. Müşteriler de şefin tavsiyesi olarak algıladıkları bu yemeği bol bol sipariş ediyor.


Yazar ayrıca yaptığı röportajlarda her restoranın bir “kaba müşteriler listesi” olduğunu da belirtiyor.


Buna göre servis elemanlarına kaba davranan ya da çok gürültü yapıp mekanın huzurunu bozan müşteriler bu listeye alınıyor ve yeniden rezervasyon yaptırmak istediklerinde nedense hiç yer olmuyor.


Restoran işletmecileri mekanın albenisini artırmak için çekici müşterileri göz önünde olan masalara oturttuklarını da Edwards-Jones’a itiraf etmiş. Yazar, “Londra’nın ünlü restoranlarında güzel kadınlar ve çekici sevgilileri önlerdeki masalara oturabilirken, şişman Ruslar ile Japon bankacılar arkalardaki masalara gizleniyor” diyor.


Imogen Edward-Jones, ayrıca yaptığı araştırmalarda kokain kullanımının lüks restoran çalışanları arasında yaygın olduğunu ve restoranların oldukça “erkek egemen” mekanlar olduğunu da görmüş.


İngiltere’de çalışan 187 bin şeften sadece yüzde 20’si kadın.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler