HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Sakin kent" Kurban Bayramı'na hazır

Uluslararası Yavaş Kentler Birliği (Cittaslow) Genel Sekreterliği tarafından "Sakin Kent" ilan edilen Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi, Kurban Bayramı'nda sakin bir tatil geçirmek isteyen yerli ve yabancı ziyaretçileri ağırlayacak.

"Sakin kent" Kurban Bayramı'na hazır

Uluslararası Yavaş Kentler Birliği (Cittaslow) Genel Sekreterliği tarafından "Sakin Kent" ilan edilen Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi, Kurban Bayramı'nda sakin bir tatil geçirmek isteyen yerli ve yabancı ziyaretçileri ağırlayacak.


Akyaka'da çoğunluğu pansiyon ve butik otellerden oluşan işletmelerde Kurban Bayramı için hazırlıklar tamamlandı.

Ula Kaymakamı Ali Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akyaka'nın çok iyi bir turizm sezonu geçirdiğini söyledi.


Bölgenin "Sakin Kent" olması ve son yıllarda bazı dizilerin Akyaka'da çekilmesi, önemli sportif faaliyetlere ev sahipliği yapmasıyla tanınırlığının arttığını ifade eden Yılmaz, gelen ziyaretçi sayısında da büyük artış yaşandığını kaydetti.


Yılmaz, Kültür Turizm Bakanlığı verilerine göre geçen yıl işletmelerde 284 bin yerli ve yabancı turistin konakladığı Akyaka'nın günübirlik ziyaretçilere de ev sahipliğini yaptığını söyledi.


Sakin Kentin özellikle Alman ve İngiliz vatandaşlarına ev sahipliği yaptığını kaydeden Yılmaz, son yıllarda Ruslar'ın bölgeye gelmeye başladığını anlattı.

Yılmaz, bayramda Akyaka'yı tercih eden ziyaretçilerin mavi bayraklı sahilde güneşlenip, Gökova Körfezi'nin serin suyunda serinleyerek sakin bir tatil geçireceğini dile getirdi.


2 bin 259 yatak kapasitesi bulunuyor

Akyaka'daki 71 konaklama tesisinde 2 bin 259 yatak kapasitesi bulunduğunu belirten Yılmaz, "Sakin Kent'te bayram rezervasyonlarıyla otel ve pansiyonlarda doluluk oranı arttı. Doğayla baş başa kalmak, spor yapmak isteyen yerli turist Kurban Bayramı'nda da Akyaka'yı tercih ediyor" dedi.

Tatilcilerin Akyaka'da tekne turuna katılarak Gökova Körfezi'ne dökülen Kadın Azmağı Deresi'nde su samurundan deniz kaplumbağasına kadar onlarca hayvan türü ile bazıları tropikal iklimlerde yetişen farklı bitki türlerini görebileceğini kaydettiler.


"Bölgemiz birinci derece doğal sit alanı olduğu için turistler farklı bitki, kuş ve hayvan türlerine rastlayabiliyor. Akyaka'daki tekne turu ise turistlerin vazgeçilmezi. Görüntüsüyle mahalle halkının 'doğal akvaryum' olarak nitelendirdiği Kadın Azmağı Deresi'nde tekneyle gezintiye çıkan tatilciler, deredeki balıkları izleyip verilen yüzme molalarında minerali yüksek 8 derece sıcaklıktaki suda yüzme imkanı buluyor. Sabah saatlerinde demir alan tur tekneleriyle Kandilli Koyu, Lacivert Koy, İnce Kum plajı, Sedir Adası ve Gelibolu Adası Su Altı Mağaralarının eşsiz güzellikteki doğasını görüyor. Akyaka, sakin tatil geçirmek isteyen tatilcilerin ihtiyaçlarını karşılayacak, ülkedeki en güzel tatil beldeleri arasında yer alıyor."


"Çadır kamp ve taş evlerde de yoğunluk yaşanıyor"

Denizi, kumu, güneşi ve doğal güzellikleriyle ünlü "Sakin Kent" Akyaka Mahallesi, çadırda tatil yapanlara da ev sahipliği yapıyor.

Muğla'ya Hizmet Vakfı İktisadi İşletme Koordinatörü İbrahim Akoğlu, Türkiye'nin dört bir yanından gelen tatilcilerin Kurban Bayramı'nda da kamp alanında yoğunluğa neden olduğunu söyledi.


Çadır kamp alanının 600 dönüm arazide kurulduğunu ve misafirle hizmet etmek için düzenlendiğini kaydeden Akoğlu, şöyle konuştu:

"Bölgede bulunan taş evler ve kagir evler şimdiden doldu. Bayram sonuna kadar rezervasyon alamıyoruz. Çadır kamp alanımızda ise yaklaşık 100 çadır ve 75 karavan bulunuyor. Bayram öncesi ve bayramda özellikle yakın illerden gelecek tatilciler ile buralarda da yoğunluk yaşanacak. Türkiye'nin hemen hemen her bölgesinden çok sayıda ziyaretçi kurdukları çadırlarda tatillerini geçiriyor. Gelen ziyaretçilerimize de sezon sonu fiyatları uyguluyoruz bu nedenle biraz daha artış yaşanabilir."

Öte yadan Kurban Bayramı öncesinde beldede bulunan otel ve pansiyonların doluluk oranlarının yüzde 50 olduğu, bu oranın bayramda artmasının beklendiği belirtildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler