HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Saldırıya uğrayan siyasetçiler

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , TBMM ’de yumruklu saldırıya uğradı.

Saldırıya uğrayan siyasetçiler

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , TBMM ’de yumruklu saldırıya uğradı.

Alınan ilk bilgilere göre Kılıçdaroğlu grup konuşmasını yapmak üzere Meclis'teki CHP grubuna gelirken Meclis'e ziyaretçi olarak girdiği değerlendiren bir kişi tarafından yumruklandı.

Kılıçdaroğlu grup toplantısına girerken, BDP ’lilerle el sıkıştığı anda bir şahsın yumruklu saldırısına uğradı. Gözüne darbe aldığı belirtilen Kılıçdaroğlu'nun gözlüğü kırıldı.

Kılıçdaroğlu'na yapılan bu saldırı siyasi tarihimizde maalesef ilk değil. İşte siyasetçilere yapılan o saldırılardan bazıları...


Enerji Bakanı Yıldız'ın Kayseri'de katıldığı şehit cenazesinde uğradığı yumruklu saldırı sonucunda burnundaki nazal kemiği kırıldı. Bakana saldıran öğretmen açığa alındı. (2010)


Mesut Yılmaz

ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz da yumruklu saldırıya uğrayanlardan. Yılmaz, 1998 yılının Kasım ayında Budapeşte’de kaldığı otelin lobisinde yumruklu saldırıya uğramıştı. Yılmaz’ın burnu kırılmıştı. Saldırgan daha sonra Türkiye’ye gelerek teslim olmuştu.


Turgut Özal

Başbakan Turgut Özal’a 1988 yılındaki ANAP Kongresi sırasında Kartal Demirağ tarafından ateş edildi. Parmağından yaralanan Özal, suikast girişimi sonrası tekrar kürsüye çıkarak konuşmasını tamamladı.


Bülent Ecevit

Türk siyasetçiler arasında belki de en çok saldırıya ve suikast girişimine maruz kalan lider belki de Bülent Ecevit. Haziran 1975’te CHP’nin Gerede'de yapılacak olan seçim mitingi için meydana giren otobüslere taşlı saldırıda bulunulmuş daha sonra ise meydan yakınındaki bir caminin minaresinden kalabalık üzerine ateş açılmıştı. Ecevit'i silahlarını çekerek karşı saldırıda bulunan CHP milletvekilleri ablukaya alarak meydandan uzaklaştırmışlardı.


Ecevit'in atlattığı tehlikeler arasında en ciddisi Çiğli'deki suikast girişimidir. Seçim çalışmaları için İzmir'de yapılacak miting hazırlığı sırasında seçim otobüsüne binmek üzere olan Ecevit'e 29 Mayıs 1977 günü yaklaşan biri ateş açmış ancak kurşun sıyırarak arkada bulunan Mehmet İsvan'a saplanmıştır.


Ecevit'e yurtdışında da suikast girişiminde bulunulmuştu. Rum suikastçı Stavros Psihopedrisdes New York Waldorf Astoria Oteli'nde Temmuz 1976’da Bülent Ecevit’e silahlı saldırı girişiminde bulunmuştu. Suikastçı otelin lobisinde bulunan Ecevit'e silahı doğrulttuğunda kendisini korumakla görevli FBI Ajanı Bernard Johnson, saldırganın üzerine atlamış, boğuşma sırasında FBI ajanı elinden yaralanırken, Ecevit olay yerinden uzaklaştırılmıştı.


Süleyman Demirel

Süleyman Demirel de, Başbakan olduğu 1975 yılında yumruklu saldırıya uğramıştı.


İsmet İnönü

CHP lideri İsmet İnönü 1 Mayıs 1959’da Uşak’ta sayıları bine ulaşan kalabalığın saldırısına uğradı. Kurtuluş Savaşı'nın büyük komutanı kafasına isabet eden taşla yaralandı.


İsmet İnönü bu kez 4 Mayıs 1959 tarihinde İstanbul Topkapı'da saldırıya uğradı. İnönü’yü etrafını saran kalabalıktan bir polis komiseri kurtardı.

          • -
            Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler