HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şaşkına çeviren 20 gerçek fotoğraf

2004'de internette gezinen bu fotoğrafta bir timsah...

Şaşkına çeviren 20 gerçek fotoğraf

2004'de internette gezinen bu fotoğrafta bir timsah ağzında geyik taşıyor.

Louisiana’da Cross Gölü’nde çekilen bu fotoğraf görenleri şok etti, çünkü Cross Gölü kamuya açık bir alandı. Bazıları ise resimin Alabama’da çekildiğini söyledi. En son ise, Güney Georgia’da çekildiği söylentisi yayıldı. Güney Georgia’da nadir de olsa insanlar timsah görüyorlardı, fakat yemek için geyik taşıdığı pek görülmüş birşey değildi.


Fotoğraf, 2005 yılında Avusturalya’da bir piton, sudan kanguruyu çıkardığı sırada çekildi. Bazıları ise onun bir inek olduğunu söylemektedir.


2009'da kameraman Marco Queral, 16 metre uzunluğundaki dişi bir balinanın Hawaii açıklarında birçok fotoğrafını çekti. Bu fotoğraf ise Queral’in bir dalgıç arkadaşı tarafından çekildi ve resimdeki de Marco Queral’dir. Fotoğrafta balinaya dokunmaya çalışan Marco’ya, balina da yüzgecini uzatarak cevap veriyor.


2010 yılının Eylül ayında Amerika’daki Buffalo Bill Barajı’nın dik yamaçlarında dolaşan koyunların fotoğrafları internette dolanmaya başladı. Herkes bu fotoğrafların gerçek olmadığını düşündü, çünkü fotoğraftaki baraj Buffalo Bill Barajı değildi. İtalya’daki Cingino Barajı idi, ayrıca resimdekiler koyun değil keçiydi. Bu detayların dışında fotoğraf tamamen gerçektir.


Avustralya’nın Hook adasında çekilen bu fotoğraf adeta Van Gölü canavarını andıran bir canlıyı resmetmiş. Fotoğraf tamamen gerçek. Gerçek olmayan ise canavar. Fotoğrafı çeken Robert Le Serrec bu ilginç görüntüyü yakalamak için denizin dibine dev boyutta plastik bir cisim yerleştirmiş. Canavarı resmetmese de internette hala ilgi görmeye devam ediyor.


Belize sahilinde çekilen bu fotoğrafta olağanüstü güzelliği ile “Büyük Mavi Delik” yer alıyor. 124 metre derinliğinde ve 300 metre genişliğindeki bu delik dünyanın dalış yapmak için en ideal mekanı olarak görülüyor. Burayı meşhur edense Kalipso gemisi ile Kaptan Cousteau olmuştu.


2006’da Çin’de çekilen bu fotoğrafta bir panda bir adamın bacağına sarılıyor. Çin Panda Koruma Merkezi’nde çekilen bu fotoğrafta dev panda kendisini besleyen adama minnetini böyle gösteriyor.


Kuzey Amerika’da çekilen bu fotoğrafta golf turnuvası sırasında beklenmeyen bir ziyaretçi gözüküyor. Charles Lindsay adındaki golfçü topu tam deliğe sokmak üzereyken vahşi ayı sahaya dalıyor. Ayıyı gören golfçüler kaçıyor. Fotoğraf golf tarihinin en ünlü fotoğrafı olma unvanına sahip.


Bu fotoğraftaki paralar bir piyango büyük ikramiyesini yansıtmıyor. Meksika’da yaşayan ünlü Çinli uyuşturucu kaçakçısı Zhenli Ye Gon’un evinde çekilmiş bu fotoğraf uyuşturucu baronunun servetini gösteriyor. Yakalandıktan sonra çekilen bu fotoğrafta Gon’un hepsi nakit 207 milyon dolar, 18 milyon pezo, 200 bin Euro ve 113 bin Hong Kong doları serveti olduğu görülüyor.


1957’de bir adam karısıyla Nevada çöllerinde yer alan Lake Isabella’da bu fotoğrafı çekti. Fotoğrafın baskısını yaptıktan sonra fotoğrafı çeken adam baskıdaki garip ışık yüzünden Kodak’ı suçladı. Aylar geçti, fotoğraf incelemeye alındı. Sonuçta ışığın fotoğraftan kaynaklanmadığı ve gerçek olduğu ortaya çıktı.


Dev kurtların fotoğrafları internete düştüğünde herkes bunları sahte fotoğraf olduğunu düşündü. Oysa dev kurtlar gerçekten vardı. En ağır kurt 1939 yılında bulunmuş ve ağırlığı 79 kilo olarak ölçülmüştü. Ama ABD’nin Idaho, Wymoing ve Montana eyaletlerinde 2000 dev kurt yaşadığı anlaşıldı. Resimde 90 kiloluk bir adam bu dev kurtlardan biri ile gözüküyor.


Wall Street’i işgal protestolarında çekilen fotoğraflar arasında en çok paylaşılanı bu fotoğraf oldu. Polisin şiddetin dozunu kaçırdığı gösterilerin birinde bir polis oturan göstericilerin direkt gözüne biber gazı sıkarken görüntülendi. Çok tepki çeken bu fotoğraf protestoların simgesi olmaya devam ediyor.


2004’te Endonezya’daki deprem 230 bin kişiyi öldürmekle birlikte ekolojik sistemi de alt üst etti. Ancak bu durum bazen ilginç karelerde ortaya çıkarttı. Resimde dev kaplumbağa Mzee ile bir genç hipopotam görülüyor. Görgü tanıkları 130 yaşında olduğu tahmin eden kaplumbağa ile hipopotamın dostluğunun ilerlediğini beraber yemek yiyip uyuduklarını anlattı.


2003’te çekilen bu fotoğrafta sörfçü dalgaya ilerlerken dalga içinde muazzam bir görüntü oluştu. İnternette kısa sürede fenomen haline gelen fotoğrafta dalga içindeki yaratığın köpek balığı olduğu iddia edildi. Doğrusu ise yunustu. Yine de zamanlaması ve rengi itibariyle muazzam fotoğraf çılgınca paylaşılmaya devam ediyor.


Bu kuşbakışı fotoğraf ilk bakışta çölde gezen develerin güzel bir fotoğrafı gibi gözüküyor. Oysa gözüken siyahlıklar develerin gölgeleri. Gölgelerin daha büyük gözükmesinin sırrı ise yoğun güneş ile birlikte kamera açısının yarattığı muazzam ilüzyon. Fotoğraf National Geographic’in de kapağında yer aldı.


1964’te Jim Templeton tarafından çekilen bu fotoğrafta küçük kızın arkasında bir uzaylı göze çarpıyor. Templeton fotoğrafı çekerken etrafta kimse olmadığını ısrar etse de fotoğraf kısa sürede UFO uzmanlarının ilgisini çekti. Fotoğrafı analiz eden Kodak yetkilileri ise fotoğrafın gerçek olduğuna hükmetti. Arkaplandaki uzaylının sırrı ise asla çözülemedi.


Amerikan geyiklerinin beyaz olduğu pek görülmemiştir. Ancak 2009’da çekilen bu geyik son derece nadir bir örnek. Albino olmayan Amerikan geyikleri 100 binde 1 ihtimal beyaz kıl çıkarabiliyor. Türünün nadir örneği objektiflere böyle yansırken özellikle Amerika’da bu fotoğraf çok paylaşılıyor.


Altın Kartal genellikle Kuzey Amerika’da görülen bir tür. Bu fotoğraf ise Finlandiya’da çekildi. Altın Kartal fotoğrafta acımasızca tilkiye saldırırken görülüyor. Bu olağanüstü anı objektifleyen Pekka Komi’ye göre tilki kartalın bu acımasız saldırısından kurtulup kaçmayı başarmış.


Geçtiğimiz yıl çekilen bu fotoğraf kısa sürede İnternet fenomeni oldu. 6,4 metre uzunluğundaki bu dev timsah yakalandıktan sonra 100 kişilik bir ekip tarafından taşındı. Yakalayanlar timsahın bir balıkçıyı öldürdüğünü söyledi. Dev timsah sayesinde Filipinler’deki Augusan nehrine turist akını oldu.


Hubble Ultra Deep Field adı verilen bu fotoğraf bilinen en derin uzay fotoğrafı. Toplam 10 bin galaksiyi gösteren fotoğraf çok farklı yaşta ve büyüklükteki galaksilerin yüksek çözünürlüklü halini gösteriyor.


Bu fotoğraf 1964’te Anartika açıklarındaki sularda çekildi. Fotoğrafta 3904 metre derinlikte bulunan anten şeklinde bir cisim görülüyor. Cisim kısa sürede UFO teorisyenlerini heyecanlandırdı. Cismin bir uzaylı olduğu iddia edildi. Cismin süngerimsi bir canlıya ait olduğu ortaya çıktı.


Rock tarihinin en meşhur fotoğrafı olan bu fotoğraf ünlü punk grubu The Clash’in konserinde çekildi. Grubun basçısı Paul Simonon bas gitarını parçalarken görülüyor. Fotoğrafı çok beğenen grup üyeleri efsanevi albümleri London Calling’in albüm kapağına yerleştirmekten çekinmedi. Fotoğrafı çeken Pennie Smith ise teknik olarak iyi olmadığı sebebiyle fotoğrafın kullanımasını istememişti.


Fotoğraçı François De Loys’un çektiği bu meşhur goril fotoğrafı internetin en çok paylaşılanlarından. De Loys ve ekibi ilk karşılaştıklarında bu canlının bir goril olduğunu bile düşünemedi. Gorilin kendilerine saldırması üzerine gorili öldürmek zorunda kaldılar Daha sonra da gorili çenesine dayanan bir değnek vasıtasıyla oturttular ve De Loys deklanşöre basıp bu meşhur ve yüzde 100 orijinal fotoğrafı çektiler.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler