HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şenay komutan sıcak takipte

Ordu Mesudiye’nin Çavdar beldesi ve Jandarma Karakolu, Türkiye’nin ilk ve tek kadın komutanına emanet.

Şenay komutan sıcak takipte

Ordu Mesudiye’nin Çavdar beldesi ve Jandarma Karakolu, Türkiye’nin ilk ve tek kadın komutanına emanet. Kendisi 6 ay önce anne olan Astsubay Üstçavuş Şenay Haydar’ın ilk hedefi, kadına şiddeti bölgesinde ‘sıfır’a indirmek...


Türkiye’de ilk kez bir kadın karakol komutanı olarak göreve başladı. O kadının adı Şenay Haydar. Henüz 29 yaşında. Annelikle tanışalı ise 6 ay oldu. Jandarma Astsubay Üstçavuş Şenay Haydar, Ordu’nun Mesudiye İlçesi Jandarma Komutanlığı’na bağlı Çavdar Jandarma Karakolu’nun artık yeni komutanı. Şenay Astsubay’ın öncelikli hedefi ise, ‘Kadına Karşı Şiddet’ ile mücadele ve çocuk istismarı...


Şenay Astsubay, en büyük desteği de kendisine bu görevi uygun bulan komutanlarından, eşi Ramazan Haydar’dan, Mesudiye Kaymakamı Lütfullah Ün ve hakim olan eşi Filare Ün’den aldı.


Mesudiye Kaymakamı Lütfullah Ün, hakim eşi Filare Ün ve Astsubay Şenay Haydar, birlikte bir projeye de imza attı. Kadına karşı şiddet ve çocuk istismarı ile mücadele. Şimdilerde bu 3’lü köy köy dolaşarak vatandaşların derdini dinliyor, ev ziyaretlerinde bulunarak sorunları yerinde izliyorlar.


Türkiye’nin ilk ve tek kadın karakol komutanı Şenay Haydar, daha şimdiden Mesudiye halkının sevgilisi oldu. Astsubay Şenay’ı Mesudiye’liler adeta bağırlarına bastı.


Kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarı konusunda Mesudiyeli kadınlarla sık sık sohbet eden Şenay Astsubay, kadın hakları konusunda da bilgiler veriyor. Geçen yıl 12 kadına şiddet olayının meydana geldiği Çavdar Jandarma Karakolu sınırları içerisindeki bölgede bu oranı sıfıra düşürmeyi hedefliyor. Karakol komutanı Astsubay Üstçavuş Şenay Haydar 24 saati dolu dolu geçiriyor. Kendi bölgesindeki asayiş, terör ve benzeri olaylarla ilgili çalışmaları da emrindeki astsubay, uzman çavuş ve erlerle birlikte yürütüyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler