HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sepette sakın eksik etmeyin

Beyin, kalp ve kaslarınızı kısa sürede eski sağlığına kavuşturmak için şu süper besinleri tüketmeniz yeterli.

Sepette sakın eksik etmeyin

Beyniniz bulanıyor, kalbiniz düzensiz atıyor. Bir de üzerine kramp sancıları da başınızın belası. Tüm bu şikayetleriniz potasyum eksiğinden kaynaklanıyor olabilir. Beyin, kalp ve kaslarınızı kısa sürede eski sağlığına kavuşturmak için şu süper besinleri tüketmeniz yeterli.

(Hürriyet)


Modern şehir insanının sıklıkla geçirdiği şikayetler bunlar: Beyniniz bulanmış gibi hissediyorsunuz. Kalbiniz düzensiz, kimi zaman hızlı atıyor. İnternette kısa bir gezintiden sonra kendi teşhisinizi kendiniz koydunuz. Yok yok, kesin ‘panik atak' geçiriyorsunuz. Ama o da ne? Bir de üzerine kaslarınızda kramplar oluşuyor. Acaba bu da panik atağın getirisi olabilir mi?

İyisi mi yeni bir arama yapmadan önce potasyum değerlerinizi ölçtürün. Çünkü tüm bu saydığımız şikayetler, yeteri kadar potasyum almadığınızın göstergesi olabilir. Ancak korkmayın çünkü bu önemli mineral doğanın bize sunduğu en lezzetli besinlerde var. Bir dahaki market alışverişinizde potasyum zengini şu listeyi yanınıza alarak beyin, kalp ve kaslarınızı kısa sürede eski sağlığına kavuşturun.


Kurtarıcı muz

Bu lezzetli meyve yüksek potasyum içerir. Bir orta boy muz günlük potasyum ihtiyacınızın yaklaşık %12'sini içerir. Muz potasyumun yanı sıra C Vitamini ve B6 vitamini deposudur.


Doyurucu mercimek

Bu doyurucu ve lezzetli baklagil her öğünün yanında tüketilebilecek harika bir besindir. Yaklaşık 200 gram mercimekte 731 mg potasyum vardır. Bu miktar potasyum ihtiyacınızın %20'sinden fazlasına denk gelir.


İdeal ikili: Süt ve yoğurt

Eğer süt ürünlerini seviyorsanız süt ve yoğurda yönelin. Her ikisi de ideal oranda potasyum içerir. Ayrıca kemikleri kuvvetlendiren kalsiyum ve bolca B12 Vitamini içerir.


Bir sağlık şöhreti: Somon

Somon en çok, kalp dostu omega-3 yağ asitleriyle ünlenmiş olabilir ancak sadece 120 gram atlantik somonunun günlük potasyum ihtiyacınızın neredeyse %15'ine sahip olduğunu biliyor muydunuz?


Patates deyip geçmeyin

Bir adet orta boy tatlı patates bir muzdan bile daha fazla potasyum içerir. Günlük A Vitamini ihtiyacınızın %100'ünü içeren bu lif zengini besini günlük potasyum ihtiyacınızı karşılamak için bol bol tüketin.


Süper besin avokado

Avokado gerçek bir ‘süper besin' dir. Kalp dostu yağlar ve stres hormonu olan kortizolü düşürme özelliği ile avokado yalnızca bir orta boyunda 700 mg potasyum taşır. Bu da günlük ihtiyacınızın yaklaşık yüzde 20'si demek olur.


Antioksidan deposu brokoli

Bu sağlıklı yeşil sebze antioksidan ve potasyumla doludur. Yalnızca 150 gram brokoli günlük potasyum ihtiyacınızın %10'unu karşılar. Ayrıca bolca, bağışıklık sistemini destekleyen C vitamini ve lif içerir.


Sihirli kantalup kavunu

Bu meyve sadece tatlı ve tazeleyici olmakla kalmıyor aynı zamanda bol miktarda potasyum içeriyor. Yaklaşık 150 gram kantalup kavunu günlük potasyum ihtiyacınızın %10'undan fazlasını içerir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler