HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sıcak havalarda uyuyabilmenin 16 yolu

İşte sıcak yaz aylarında rahat ve serin bir uyku uyuyabilmenin 16 yolu

Sıcak havalarda uyuyabilmenin 16 yolu

İşte sıcak yaz aylarında rahat ve serin bir uyku uyuyabilmenin 16 yolu.

Pijamalarınızı çıkarmayın

Uyku uzmanı Dr. Neil Stanley'e göre, pijama kumaşı vücudun terini aldığından sizin daha soğuk ve rahat hissetmenize yardımcı oluyor.


Duş alın

İdeal koşullarda, güzel bir uyku çekmek için vücut ısısının yarım derece düşmesi gerekir. Ilık bir duş aldığınızda vücudunuz hem soğur hem de rahatlar.


Odanızda fan bulundurun

Yatak odanızda bulunduracağınız küçük bir fan, vücut ısınızı düşürmenize uykuya daha çabuk geçmenize yardımcı olabilir.


Nevresimlerinizi soğutun

Üzerinizi örterek uyuyorsanız, nevresimlerinizi yatmadan birkaç saat önce sıkıca katlayıp buzdolabına koymayı deneyin. Bu yöntemle, yatarken üstünüzü örttüğünüzde kısa süreli de olsa serin hissedebilirsiniz


Aşağı katta uyuyun

Evinizin birden fazla katı varsa, uyumak için en alt katı tercih edebilirsiniz. Özellikle yerleri fayans döşeli odalar, diğer odalara göre daha serin olurlar.


Endişelenmeyin

Gün içinde sizi endişelendiren ve strese sokan düşünceleri yatak odasına girmeden önce kafanızdan uzaklaştırın. Yoksa sizi meşgul eden düşünceler, sıcak hava ile birlik olup uyumanızı daha da zor bir hale getirebilir!


Tek başınıza uyumayı deneyin

Havaların çok sıcak olduğu günler, eşinizden ayrı bir yatakta tek başınıza uyumak ihtiyacınız olan çözüm olabilir.


Alkol alırken dikkat!

Alkolün uyku düzenini bozmak gibi çeşitli zararları olduğu bir gerçek! Sıcak havalarda çok az miktarda alkol bile susuzluğa neden olabileceğinden, alkol tükettiğiniz zamanlarda başucunuzda su bulundurmayı ihmal etmeyin.


Dans edin

Ünlü yazar Charles Dickens'ın geceleri uyuyamadığında yataktan kalkıp kollarını aşağı yukarı hareket ettirerek yürüdüğünü biliyor muydunuz?


Doğal bir ilaç alın

Piyasada uykusuzluğa karşı yardımcı olduğu iddia edilen pek çok doğal ilaç bulunuyor.


Klima

Klimalar içerideki sıcak havayı dışarı atarak içeriye kuru ve soğuk hava üflerler. Klimaların maliyetleri çoğu zaman yüksek de olsa, klima almak uzun yıllar boyunca yazları rahat geçirmek isteyenler için iyi bir yatırım olabilir.


Soğutucu yastık

Bazı araştırmalar soğutucu yastıkların, yüzünüzü soğutarak %68 oranında daha çabuk uykuya dalmanıza yardımcı olduğunu iddia ediyor.


Hamakta uyuyun

Çok ince materyallerden oluşan hamaklar, havanın vücudunuzun etrafında dolaşmasına olanak verir ve sıcaktan bunalmamanıza yardımcı olur.


Lavanta koklayın

Yüzyıllar boyunca iyileştirici etkisi çeşitli alanlarda kullanılan lavantanın, koklandığında veya yağı yastığa damlatıldığında uyku sıkıntısı çekenlere yardımcı olduğu söyleniyor.


Çok geç saatte yemek yemeyin

Yatmadan hemen önce yüksek kalorili bir akşam yemeği yemek, rahat bir uykunun en büyük düşmanı olabilir!


Yüzünüzü soğuk tutun

Birçok kişi bir ayağı örtünün dışında uyuyarak serinleyeceğini düşünür. Halbuki ayaklarınızın değil yüzünüzün soğuk olması rahat bir uyku için daha önemlidir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler