HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sigarayı bırakmayı kolaylaştıran 17 yöntem!

Bilim adamları sigara ve sigara içmeyi bırakma üzerine yaptıkları araştırmalarda bilimsel olarak da desteklenen bu 17 yöntemi buldu. İşte bilim adamlarına göre sigarayı bırakmayı kolaylaştıran 17 yöntem...

Sigarayı bırakmayı kolaylaştıran 17 yöntem!

Bilim adamları sigara ve sigara içmeyi bırakma üzerine yaptıkları araştırmalarda bilimsel olarak da desteklenen bu 17 yöntemi buldu. İşte bilim adamlarına göre sigarayı bırakmayı kolaylaştıran 17 yöntem...


Meditasyon yapmak

Özellikle açık havada yapılan meditasyon yalnızca sigarayı bırakmaya değil insanın genel ruh halini de olumlu yönde geliştiriyor.


Pazartesi vurgusu

Yapılan araştırmalar sigarayı bırakma kararını ve uygulamasını pazartesi günü başlatan kişilerin diğerlerine oranla daha başarılı olduğunu gösteriyor.


Spor yapmak

Spor yapmak bilimsel olarak beyinde mutluluk hissi yaratan serotonin ve dopamin salgılanmasına yol açar. Ayrıca spor yapmak insanın nikotin ihtiyacı hissetmesinin de önüne geçer.


Kötü koku

Araştırmalara göre kişiler sigara kokusunu sevmedikleri bir başka kokuyla özdeşleştirdiğinde refleks olarak sigaradan soğuyor.


Sigara bıraktırmayı özendiren reklamları izleyin

Elde edilen verilere göre sigara karşıtı reklamlardan etkilenerek bu alışkanlıktan kurtulan insanların sayısı 100 binden fazla...


Yoga yapın

Mayo Clinic araştırmacılarına göre bir rahatlama yöntemi olarak da yaygınlaşan sigara içmek başka rahatlama yöntemleri bulunarak bırakılabilir. Yoga yapmak bu yolların başında geliyor.


Mesaj yöntemi

The Lancet dergisinde yayımlanan makaleye göre "txt2stop" isimli bir program kullanan tiryakiler telefonlarına sıkça sigarayı bırakmalarını cesaretlendiren mesajlar alıyor. Bu yöntem 6 ay içinde sigarayı bırakma oranını yüzde 200 oranında artırıyor.


Sebze&meyve tüketin

Buffalo Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre abur-cubur yerine tüketilecek sebze ve meyveler yalnızca sağlıklı bir beslenme sağlamıyor. Favori meyvenizle sigarayı bırakma şansınız da yükseliyor...


Ağırlık kaldırın

Yapılan bilimsel çalışmalar 12 haftalık bir vücut geliştirme programının sigarayı bırakma oranını iki katı oranda hızlandırıyor.


Nikotin replasman tedavisi

Halk arasında genellikle nikotin bandı kullanarak yapılan bu tedavi vücudun nikotine olan alışkanlığını sigara dışında yöntemlerle gidermeye yarıyor.


Evcil hayvanlarınızı da düşünün

Yapılan son araştırmalar içtiğiniz sigaraların eğer varsa evcil hayvanınız için belki sizden bile zararlı olduğunu ortaya çıkarıyor. Sigaralı ortam, evcil hayvanınızın lenf kanserine yakalanma ihtimalini yükseltiyor.


Yardım alın

Sigarayı bırakmanın bir yolu da profesyonel yardım almak. Sigarayı bırakma konusunda danışmana giden tiryakiler yüzde 10 civarında başarı sağlıyor.


Bir anda bırakın

Everyday Health dergisine göre sigarayı bırakan 10 kişiden 9'u sigarayı bir anda hayatından çıkarmaya karar vermiş. Nikotin çekilmesine dayanabilen kişiler bir kez daha elini sigaraya sürmemiş...


Hobiler edinin

Plos One dergisine göre, değişik hobiler edinmek ve aktivitelerde bulunmak beyni nikotin ihtiyacından uzaklaştırıyor.


Hipnozla bırakma

The Fix dergisine göre çok somut kanıtlar bulunmasa da hipnozla sigarayı bırakma yöntemi en azından denenmesi gereken metodlardan bir tanesi.


Kendinize hatırlatın

Hastalık Kontrol Merkezi, bir kağıda ya da günlüğe sigarayı bırakma nedenlerini yazmanın insanın kendini ikna etmesi yönünde çok etkili olduğunu söylüyor.


Kendinizi zorlamayın

İnsanın aklını zorlayarak sigarayı düşünmemeye çalışması sanıldığı kadar da yardımcı olmuyor. Londra'daki St. George Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre sigarayı düşünmemeye çalışmak aslında insanın daha çok sigara içmek istemesine neden oluyor.


İşte sigarayı bırakan ünlülerden bazıları

Jennifer Aniston


Barack Obama


Gisele Bundschen


Ben Affleck


Kelly Rippa


Kristen Stewart


Charlize Theron


Jon Hamm

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler