HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Silvan'da 13 askerin şehit olduğu saldırının tanığı konuştu

Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde PKK’lıların 13 askeri şehit ettiği, 7 askerin de yaralandığı saldırıyla ilgili Tolga Yasin, askeri birliğin yorgun ve uykusuz olduğunu söyledi.

Silvan'da 13 askerin şehit olduğu saldırının tanığı konuştu

Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde PKK’lıların 13 askeri şehit ettiği, 7 askerin de yaralandığı saldırıyla ilgili ’Görevi ihmal’ iddiasıyla açılan davanın duruşmasında ifadesi alınan tanık askerlerden Tolga Yasin, askeri birliğin yorgun ve uykusuz olduğunu söyledi.


Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde 14 Temmuz 2011 günü PKK’lıların 13 askeri şehit olduğu, 7 askeri yaraladığı saldırıda ihmalleri bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan Silvan 4’üncü Taktik Jandarma Alay Komutanı Albay Mehmet Murat Toprak, 4’üncü Taktik Jandarma Tabur Komutanı Komutanı Binbaşı Milbay Şahin, 1’inci Bölük Komutanı Üsteğmen M. Emin Karagöz ve 2’nci Bölük Komutanı Üsteğmen Necmettin Erdoğan’ın yargılanmasına Diyarbakır’daki 7’inci Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi’nde devam edildi.


Duruşmaya tutuksuz sanıklar katılmazken, sanık Milbay Şahin’in avukatı Mehmet Ali Arslan geldi.

Duruşmada ilk olarak talimatla ifadesi alınan tanık askerlerden Tolga Yasin’in beyanı okundu. İfadesinde çatışmanın görüldüğü operasyona katıldığını belirten Yasin, "Olayın ayrıntılarını hatırlamıyorum. Öncü birliklerde çelik yelek ve miğfer vardı. Ama yeterli değildi. Bir önceki gece operasyondan çıkmıştık. Yorgun ve uykusuzduk" dedi.


"SIRT ÇANTAM 20 KİLOYDU, BANA HAFİF GELİYORDU"

Mahkeme adreslerinde bulunmayan tanıklar Taner Tan ve Mehmet Çağlar’ın da soruşturma aşamasında alınan ifadelerini okudu. Tanıklardan Tanır Tan, telsiz kayıtları konusunda komutanlarınca uyarıldıklarını belirterek, şunları söyledi:


"Yangın, bizi zor durumda bıraktı. 4 günden beri arazideydik. 2 terörist bize doğru ateş ederek geliyordu. Yanımda bulunan arkadaşım teröristlerden birini vurdu. Diğeri çalılığa kaçınca üstüne ateş ettik. Ancak yangından dolayı daha sonra çekildik.


Sırt çantam 20 kiloydu. Ancak bana hafif geliyordu. Yeterli eğitim aldığımı düşünüyorum. Timde çelik yelek yoktu, ancak başlık vardı."

Daha sonra söz hakkı verilen sanık Milbay Şahin’in avukatı Mehmet Ali Arslan ise eksik hususların tamamlanmasını istedi.


"GİZLİ EMİRLER TANIK İFADELERİNDEN SONRA İSTENECEK"

Duruşmaya kısa ara veren mahkeme, daha sonra ara kararlarını açıkladı. Mahkeme, ifadeleri alınamayan 3 tanığın ifadesinin beklenmesine karar verdi. Askeri mahkeme, talep edilen gizli ve gizlilik dereceli emirlerin, tanık ifadelerinin alınmasından sonra istenmesine karar verdi.


Mahkeme, şehit Noyan Aydın’ın annesi Ayşe Aydın’ın, dönemin Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu hakkında bulunduğu suç duyurusunun da dava sonunda değerlendirilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler