HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Size yalan söylendiğini anlamanın 10 yolu

Siz ne kadar dürüst olursanız olun, karşınızdaki insan için size yalan söylemek hiç de zor olmayabilir! İşte yalan söyleyen insanları ele veren o işaretler...

Size yalan söylendiğini anlamanın 10 yolu

Siz ne kadar dürüst olursanız olun, karşınızdaki insan için size yalan söylemek hiç de zor olmayabilir! İşte yalan söyleyen insanları ele veren o işaretler...

1.Göz teması

Eğer birisi size yalan söylüyorsa, gözlerinize direkt olarak bakmaktan kaçınır. Yalan söylerken yakalanmaktan korkan kişi, her hareketinin incelendiğini düşündüğünden sizden uzağa, yere doğru bakar. Bazıları da vardır ki yalanı anlaşılmasın diye, alışılmadık bir biçimde gözlerinizden gözlerini ayırmamak için özel çaba sarf eder.


2.Uzun cümleler

Yalan söylen insanlar cümlelerini kısaltmaktan kaçınırlar. Yalan söyleyip söylemedikleri sorulduğunda kısaca "Hayır" demek yerine, "Hayır kesinlikle yalan söylemiyorum" diye cevap verir veya hiç cevap vermeden size bu bilgiyi nereden öğrendiğinizi sorarlar.


3.Tuhaf vücut dili

Karşınızdaki insan size bir şeyler söylüyor ama bir türlü yerinde duramıyorsa, size yalan söylüyor olabilir! Bazı insanlar yalan söylerken sıklıkla göz kırpar, bazıları da az gülümser veya ses tonlarında ani iniş çıkışlar yaşarlar.


3.Tuhaf vücut dili

Bir insanın kollarını önünde kavuşturması ise o kişinin yalanını ele evermemek için kendini size 'kapalı' tuttuğu anlamı taşıyabilir.


3.Tuhaf vücut dili

Karşınızdaki kişinin size yalan söylediğini düşünüyorsanız, vücudunun herhangi bir bölümüyle, örneğin saçıyla veya elindeki anahtarlıkla sürekli oynayıp oynamadığına bakabilirsiniz. Kişinin hareket etmekten kendini alıkoyamaması yalan söylediğinin en büyük belirtisi olabilir!


4.Fazladan bilgi

Yalancı bir kişi, sorulmadığı halde konu ile ilgili fazladan bilgi vermek için can atar. Hikayelerini süsleyerek daha inandırıcı bir hale getirdiğini düşünürken, karmakarışık ve inanması oldukça güç bir destanla karşınıza çıkar.


5.Savunmacı tutum

Yalan söylediği anlaşılan kişi, etrafındakilere suçsuz olduğunu inandırmak için aşırı savunmacı bir tutum sergiler. Hatta onu yalan söylemekle yok yere suçluyormuşsunuz gibi, size kızıp aşırı alıngan davranabilir. Bütün bu çaba ve daha fazlasını, aslında konuyu değiştirebilmek için sarf eder.


6.Gereksiz detaylar

Yalan söyleyen insanlar, yalan söyledikleri konu ile ilgili önemli detayları atlayıp gereksiz detayları süslerler. Böylece yalan söylerken kendini kötü hissetmek istemeyen kişiler rahatlar ancak karşı tarafa bir şeylerin tutarsız olduğunu hissettirirler. Bir kişiyi suçüstü yakalamak istiyorsanız konu ile ilgili şüpheli detayları bir yere not edip, daha sonra aynı detayları ona tekrar sormayı deneyin...


7.Göz hareketleri

Kafasında bir şeyler uydurmaya çalışan kişi gözlerini yukarı ve kullandığı el yönünde çevirir. Örneğin solak bir kişi yalan söylerken gözlerini yukarı kaldırıp sola doğru çevirebilir. Ellerin gözlere teması (kaşıma, dokunma vb.) da gerçeği saklamaya çalışan birinin yapacağı şeyler arasındadır.


8.Terleme

Bazı insanlar yalan söylerken normalde olduğundan çok daha fazla ter dökerler. Terleme tek başına bir kişinin yalan söylediğine işaret etmese de o kişi hem terliyor hem de kızarıyor, titriyor ve yutkunurken zorlanıyorsa size yalan söylüyor olabilir...


9.Belli belirsiz ifadeler

Bir kişinin gerçek duygu ve düşünceleri, kişi konuşmadan önce yüzünden belli olur. Karşınızdakinin yüzünde kısa süreli de olsa rahatsızlık ve kaygı ifadeleri yakaladıysanız, bunları yalan söyleyeceğinin habercisi olarak kabul edebilirsiniz.


10.Tutarsız hikaye

Yalan söylediğini düşündüğünüz kişiden belli bir süre sonra hikayesini tekrar anlatmasını isteyebilirsiniz. Eğer ilk hikayesi uydurma bir hikayeyse, ikinci soruşunuzda size ne söylediğini hatırlamakta güçlük çekecek, endişesi yüzünden anlaşılacaktır.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler