HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sokak ortasında linç dehşeti

İsmi Valentino Abeyta Barrera olan hırsızı Şilililer yakalayıp iyice dövdükten sonra direğe bağladı.

Sokak ortasında linç dehşeti

İsmi Valentino Abeyta Barrera olan hırsızı Şilililer yakalayıp iyice dövdükten sonra direğe bağladı. Yakalanan hırsız önce çırılçıplak soyuldu ardından da direğe bağlandı. Daha sonrada streç bir filmle sarıldı. 32 yaşındaki hırsızın görüntüleri internet ortamında yayınlanmasından sonra Şili'deadalet üzerine hararetli tartışmalar başladı...


20 dakika sonra olay yerine gelen polis lamba direğine bağlı adama nasıl bağlandığı sordu ve yorum yapmadan hırsızı karakola götürdü. İfadesinden sonra saldırıya uğrayan adamın şikayet etmemesi üzerine serbest bırakılan hırsızın suçlamaları reddettiği bildirildi.Polis sözcüsü, "Mağdur kişi şikayetçi olmazsa bizim yapabileceğimiz bir şey yoktur" dedi.Şili'de bu tür olayların çok yaşadığını söyleyen halk artık polise güvenmediklerini söyledi.


Büyücülükle suçlanan iki çocuk annesi 20 yaşındaki kadın, sarhoş bir grup tarafından sokakta yüzlerce kişinin gözleri önünde yakılarak öldürüldü. Yüzlerce kişi kadının işkence gördüğü ve yakıldığı anları cep telefonlarıyla görüntüledi. Avustralya yakınlarındaki ada ülkesi Papua Yeni Gine'de bir kadın büyücülük yaptığı gerekçesiyle işkenceden geçirildikten sonra sokak ortasında ateşe verilen araba lastiklerinin üzerine çıkarılarak canlı canlı yakıldı...


Papua Yeni Gine'nin Mount Hagen bölgesinde sarhoş bir grup tarafından büyücülük yapmakla suçlanan iki çocuk annesi 20 yaşındaki kadın sokakta saldırıya uğradı. Sokakta yüzlerce kişinin gözleri önünde elbiseleri yırtılarak çıplak bırakılan Kepari Leniata'ya kızgın demirlerle işkence yapıldı. Gördüğü işkence sonucu "büyücü" olduğu itirafında bulunmak zorunda kalan Kepari Leniata, daha sonra sokak ortasında yakılan araba lastiklerinin üzerine çıkarılarak yakıldı.


Çocuk ve kadınların gözleri önünde, sokakta vahşi bir şekilde işkenceden geçirilerek öldürülen kadının can çekiştiği anlar yüzlerce kişi tarafından cep telefonlarıyla kameralara aktarıldı. Saldırıdan polisin haberdar olduğu ancak, hedef haline gelmemek için müdahale etmedikleri iddia edildi...


Vahşi cinayet sonrası açıklama yapan Mount Hagen polis müdürü Kaigio Ambane, olayı kınadığını söyledi. Saldırıyla ilgili soruşturma başlatıklarını söyleyen Ambane, suçluları adalete teslim edecekleri sözü verdi. Papua Yeni Gine'deki yetkililer, büyücülükle suçlanan kadınların linç edilerek öldürülmeleri olaylarıyla zaman zaman karşılaştıklarını açıkladı.


Başka bir linç girişimi de geçtiğimiz günlerde Orta Amerika ülkelerinden Guatemala'da yaşandı. İlkokulu basan Julio Saquil adlı kişi iki öğrenciyi boğazlarını keserek öldürdü. Vahşet, okulun öğretmenleri ve bölge sakinlerinin Saquil'e saldırmasıyla devam etti.


6 ve 13 yaşlarındaki iki öğrencinin ölümüyle sonuçlanan olay Guatemala'nın Alta Verapaz bölgesindeki Tactic kasabasında gerçekleşti. Öfkeli grup 35 yaşındaki Saquil'i polis olay yerine ulaşmadan öldürdü.


Orta Amerika ülkelerinden Guatemala'da ilkokulu basan Julio Saquil adlı kişi iki öğrenciyi boğazlarını keserek öldürdü. Vahşet, okulun öğretmenleri ve bölge sakinlerinin Saquil'e saldırmasıyla devam etti.


6 ve 13 yaşlarındaki iki öğrencinin ölümüyle sonuçlanan olay Guatemala'nın Alta Verapaz bölgesindeki Tactic kasabasında gerçekleşti. Öfkeli grup 35 yaşındaki Saquil'i polis olay yerine ulaşmadan öldürdü.













Fox News'ta yayınlanan habere göre Guetamala'da buna benzer bir çok olay yaşanıyor. Geçmişte gerçekleşen başka bir olayda halk hırsızlık yapan bir kişiyi sokak ortasında linç etmeye kalkmıştı.


Ülkedeki insan hakları örgütü 2011 yılında 234 linç girişiminin gerçekleştiğini bu olaylarda 40 kişinin hayatını kaybettiğini kaydetti.





Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler