HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Somalı kadınların büyük acısı

Şimdiye kadar hep düşünmekten korktukları felaketle yüzleşti Somalı kadınlar...

Somalı kadınların büyük acısı

Şimdiye kadar hep düşünmekten korktukları felaketle yüzleşti Somalı kadınlar...


Kimi babasını, kimi eşini, kimi kardeşini, kimi de oğlunu kaybetti maden ocağında..


Soma'da yaşanan facianın sonrasında hep acı vardı. Annelerin, eşlerin, kardeşlerin göz yaşları...


Bakan Taner Yıldız, "Bazı işçilerimizin vardiyadan çıktıktan sonra yeniden kurtarma çalışmaları için yeniden aşağıya indiğini düşünüyoruz. Bu nedenle 2 3 kişide tereddümüz var". diye konuştu.


Yıldız,"300 kardeşimiz, 299 veya 301 olarak nihayetlendireceğimizi düşünüyoruz. Çok fazla speküle edildiğini gördük.


YER ALTINDA EN FAZLA 18 İŞÇİ VAR

Şu anda maden ocağında yer altında, 18'den daha fazla olmamak kaydıyla işçi kardeşimizi bulunduğunu düşünüyoruz.


Vardiya değişimi sonrası yeniden içeriye girenler var. O nedenle 2 3 kişi için tereddüdümüz var.


Üst sınırı burada telafuz ettik. Maksimum 302 işçi kardeşimizi kaybetmiş olarak burayı kapatmış oluruz.


19 aile içeride yakınım var diye müraacat etti. Maden köşe bucak aranacak, ailelerin başvurularıyla karşılaştırılacak" diye konuştu.


BU VEBALE KİMSE GİREMEZ Bakan Yıldız, "Elimizdeki en büyük veri 284 can kaybımız olduğu, içeride maksimum 18 işçinin olduğu, 77 işçinin yaralı bulunduğudur" diye konuştu.


Yıldız, 300 can kaybı yaşanacağını belirterek, "İster kamu ister özel, bu işte kimin sorumlulu varsa hesabını öder. Bu vebali olan bir iş. Dünyada ve ahirette hesabı sorulur. Kimin ihmali varsa ortaya çıkartacağız" diye konuştu.


16 AİLEDEN ÖRNEK ALINDI Enerji Bakanı Taner Yıldız, 19 ailenin "içeride yakınım var" diye müracatta bulunduğunu, DNA testi için 16 aileden örnekler alındığını, Adli Tıp Kurumu'nda değerlendirildğini ve eşleştirmelerin yapılacağını belirtti.


Yıldız, maden sahibinin eşiyle ilgili bir soru üzerine, şu cevabıverdi:


"Özel sektörle görüşeceksiniz, onlara her şeyi sorabilirsiniz. Benburada hükümetimiz adına devletimiz adına bütün ekibimizle bu işi doğru yönetmekiçin buradayız ve önceliğimiz şu işçi kardeşlerimizin çıkartılması, bunun dışındabaşka bir şey konuşmuyoruz."


Kayıp yakınlarına çağrı

Akşam üzeri yaptıkları çağrının ardından bu şekilde 15 aileninbaşvuruda bulunduğunu ve bu sayının artmasını beklediklerini ifade eden Yıldız,


"Bizim ısrarla devam ettirdiğimiz çağrımız şudur; sabaha kadar da olsa yarınöyleye kadar da olsa mutlaka müracaatlarımızı yapalım, adreslerimizi verelim.Çünkü biz emniyet aracılığıyla bizzat evlerine gidip yerlerinde, onları ziyaretedecekler, kendilerine ayrı bir sıkıntı zahmet olmasın diye. O yüzden buçağrımızı bir kez daha yineliyoruz" diye konuştu.






















          • -
            Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler