HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sosyal medyayı sallayan hikaye ve görüntüsü

Çin'de yaşayan 68 yaşındaki yaşlı adamın belden aşağısı felç. Hayatını tekerlekli sandalyeye bağlı olarak sürdürüyor. Hikayesi ise sosyal medyaya yüklenen bu fotoğraflarla duyuldu..

Sosyal medyayı sallayan hikaye ve görüntüsü

Çin'de yaşayan 68 yaşındaki yaşlı adamın belden aşağısı felç.Hayatını tekerlekli sandalyeye bağlı olarak sürdürüyor. Hikayesi ise sosyal medyaya yüklenen bu fotoğraflarla duyuldu..


Yaşlı adamın en büyük yardımcısı ise yanından hiç ayrılmayan köpeği. Yaşlı adamın arkasından iterek istediği yere gitmesine böyle yardımcı oluyor.


İnternette dolaşn birçok popüler fotoğraf ilk bakışta " bu kadarı da olmaz" diyor. Ancak hepsinin orijinalliği kanıtlandı. İşte örnekler.. 2005 Eylül'de Afrika'da bir dergi, büyük beyaz köpek balıklarını inceleyen bir araştırma yazısı hazırladı. Bu fotoğrafa şöyle bir yazı yazıldı: "4 metrelik kanoda, 4 metrelik büyük beyaz'ı beklemek..” Aslında daha önce boş kanoyla testler yapılıp, büyük beyazın tepkileri gözlemlenmiş ve hiçbir agresif tavır sergilememesi üzerine bu fotoğraf çekilmişti.


2009'da kameraman Marco Queral, 16 metre uzunluğundaki dişi bir balinanın Hawaii açıklarında birçok fotoğrafını çekti. Bu fotoğraf ise Queral'in bir dalgıç arkadaşı tarafından çekildi ve resimdeki de Marco Queral'dir. Fotoğrafta balinaya dokunmaya çalışan Marco'ya, balina da yüzgecini uzatarak cevap veriyor.


2010 yılının Eylül ayında Amerika'daki Buffalo Bill Barajı'nın dik yamaçlarında dolaşan koyunların fotoğrafları internette dolanmaya başladı. Herkes bu fotoğrafların gerçek olmadığını düşündü, çünkü fotoğraftaki baraj Buffalo Bill Barajı değildi. İtalya'daki Cingino Barajı idi, ayrıca resimdekilerkoyun değil keçiydi. Bu detayların dışında fotoğraf tamamen gerçektir.


2006 yılının Şubat ayında Kylie ve Remi Horder çiftinin ikiz kızları oldu. Hem Kylie hem de Remi melezdi, yani anne ve babalarından biri beyaz, diğeri ise siyahtı. Sonuç olarak ikiz kızlarının her birinde farklı genler toplanmış ve biri siyah, diğeri beyaz doğdu.


Fotoğraf, 2005 yılında Avusturalya'da bir piton, sudan kanguruyu çıkardığı sırada çekildi. Bazıları ise onun bir inek olduğunu söylemektedir.


6 Ağustos 200 tarihinde, Montana eyaletinin batısındaki Bitterroot Ormanı'nda korkunç bir yangın başladı. John McColganyaklaşık 16 bin km2 alanın kül olduğu yangından bu kareyi yakaladı. Fotoğrafta geyiklerin alevlerin yayılmasını izledikleri görülebiliyor.


Kaldırımlara yaptığı 3 boyutlu çalışmalarla ün kazanan Kurt Wenner, gençliğinde NASA'da teknik çizer olarak çalıştı. İlk 3 boyutlu çalışmasını 80'li yıllarda Santa Barbara Sanat Müzesi'nde sergileyen Wenner, yıllar geçtikçe tüm dünyada tanınır hale geldi.


2004'de internette gezinen bu fotoğrafta bir timsah ağzında geyik taşıyor. Louisiana'da Cross Gölü'nde çekilen bu fotoğraf görenleri şok etti, çünkü Cross Gölü kamuya açık bir alandı. Bazıları ise resimin Alabama'da çekildiğini söyledi. En son ise, Güney Georgia'da çekildiği söylentisi yayıldı. Güney Georgia'da nadir de olsa insanlar timsah görüyorlardı, fakat yemek için geyik taşıdığı pek görülmüş bir şey değildi.


Erik Rue, 2007 yılının Haziran ayında Louisiana Amerika'da pembe bir yunusun fotoğrafını çekti. Su altı bilimcisi Dagmar Fertl'e göre bu fotoğrafı çekilen yunus Amerika'da görülen üçüncü, dünyada görülen ondördüncü pembe yunustur.


Melanizm, hayvanların aşırı ölçüde siyah pigmentlenmesine denilir. Yüksek melaninli bir hayvan, kendi türünün yaygın renginin aksine tamamen siyah renkte olur ve bu bakımdan en ünlü hayvan kara panterdir. 2010 yılında Texas'ta Richard Buquoi tarafından çekilen bu fotoğrafta ise, çok nadir rastlanan melanik siyah geyik gözükmektedir.


4 Şubat 1976 tarihinde Guatemela'da 23 bin kişinin hayatını kaybettiği büyük bir deprem meydana geldi. Saat 3:01'de meydana gelen deprem birçok binayı yerle bir etti. Robert W. Madden tarafından çekilen bu fotoğrafta ise, bölgeye yardım götüren bir kurtarma uçağının, iniş sırasında kontrolü kaybederek kamyona çarptığı görülüyor. Neyse ki can kaybı yaşanmamış.


2001 yılının Ekim ayında Alaska'da çekilen bu fotoğrafta, Amerikalı pilot Ted Winnen tarafından vurulan boz ayı görülüyor. Winnen ayının kendisine saldırdığını ve kendini korumak için vurduğunu söylüyor. Bu boz ayı 3.2 m uzunluğunda ve yaklaşık 500 kg ağırlığındadır.


İspanya'nın ünlü matadorlarından Julio Aparicio, 2010 yılında Saint Isidro Festival'inde gösterisini yaparken boğanın saldırısına uğradı. Boğanın boynuzu Aparicio'nun çenesinde girdi, ağzından çıktı. Bu olaydan sonra 2 kez ameliyat olan Aparicio hayata döndü.


Norbert Rosing 2006 yılında National Geographic dergisi için Kanada'daki kutup ayılarının fotoğraflarını çekti. Bu fotoğrafta kutup ayısı sibirya kurtlarıyla oynuyor. İlk başta kutup ayısının saldıracağını düşünen Rosing, kutup ayısının tekrar sibirya kurtlarını ziyarete geldiğini söylüyor.


2006 yılının aralık ayında Utah'ta 61 metre yüksekliğindeki bu uçurum kenarında bir trafik kazası meydana geldi. 1991 model GMC kamyonet bariyerleri geçip 180 derece spin attıktan sonra, uçuruma 30 cm kala durdu ve bu muazzam anın bir fotoğrafı çekildi.


2007 yılının mayıs ayında Alabama'da çekilen bu fotoğrafta, Jamison Stone isimli 11 yaşındaki bir çocuk tarafından vurulan 477 kg ağırlığında ve 2.84 cm uzunluğundaki dev domuz görülüyor. Jamison Stone bu dev domuzu Smith & Wesson 500 tüfeğiyle avlamıştır.


2004 yılında Kanada Manitoba'da çekilen bu fotoğrafta, 7.6 metre yüksekliğindeki elektrik direğinde bir geyik mahsur kaldı. Bu fotoğrafla ilgili birkaç hikaye var: Birincisi geyiğe bir trenin çarptığı ve geyiği direğin tepesine fırladığı, diğeri de çevredeki birkaç muzip insanın böyle birşey yapmış olduğu…


15 Ocak 2010 tarihinde meydana gelen ve 11 dakika 7.8 saniye süren bu güneş tutulmasında, ay, dünya ile güneş arasından geçerken o sırada geçmekte olan bir yolcu uçağının silüeti görülüyor. Fotoğraf Bangkok Tayland'da çekilmiştir.


Anjana isimli maymun, Güney Carolina'da nesli tehlikedeki hayvan türlerinin bulunduğu TIGERS isimli bir enstitüde yaşıyor.Anjana çok küçük yaşlardan itibaren hayvanat bahçesindeki görevliye, yavru hayvanlara bakarken yardım ediyor. 2008 yılında çekilen bu fotoğrafta da, Anjana bir kaplan yavrusuna bakıyor.


Agamidae familyasından Agama mwanzae cinsi bu kertenkele Tanzanya, Kenya ve Ruanda'da yaşıyor. 2009 yılında çekilen bu fotoğraftaki kertenkele, örümcek adam karakterine benzemesiyle o kadar popüler oldu ki; bu tür insanların evlerinde besledikleri birer evcil hayvan haline geldi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler