HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye'den unutulmaması gereken kareler

Suriye'de 2011'den bu yana devam eden savaştan şimdiye kadar binlerce kare fotoğraf geldi.

Suriye'den unutulmaması gereken kareler

Suriye'de 2011'den bu yana devam eden savaştan şimdiye kadar binlerce kare fotoğraf geldi. Bunların içinde çok etkileyici olanları, insanın kanını donduranları vardı. Associated Press ajansı da Suriye'de çekilmiş 20 ödüllü fotoğrafı bir araya getirdi.

20 Eylül 2012'de Halep'te çekilen bu fotoğrafta yaralı bir kadın Darül Şifa Hastanesi'nden çıkarken görülüyor. Dördü çocuk olmak üzere onlarca sivilin öldürüldüğü saldırıdan yaralı kurtulan ve her tarafı kan içinde kalan kadın, fotoğraf çekilirken hala şokta.


3 Ekim 2012'de çekilen bir diğer karede ise yine Halep'teki Darül Şifa Hastanesi yakınlarında ölen oğlunu kolları arasında tutan bir baba ağlarken görülüyor.


Halep'teki Cedide bölgesindeki bir binanın içinde çekilen bu fotoğrafın tarihi ise 29 Ekim 2012. Fotoğrafta, nişan almış bir muhalif ve diğer muhaliflerin aynadaki yansımaları görülüyor.


Halep yakınlarındaki Karm el Cebel'de Suriye ordusu ile muhalifler arasında günlerce süren yoğun çatışmaların ardından çekilen bu fotoğrafta, bir evin salonunun ne hale geldiği görülüyor.


8 Mart 2012'de çekilen bu karede Ahmed isimli bir erkek çocuğu, ölen babasına ağlıyor.


İki çocuğunu ve eşini aynı saldırıda kaybeden Ayda isimli bu kadın, yüzündeki kurumuş kan lekeleri yaşanan vahşeti gösteriyor. Fotoğrafın tarihi ise 10 Mart 2012.


4 Kasım 2012'de çekilen bu fotoğrafta Suriyeli bir muhalif, silahını ateşledikten sonra zafer işareti yaparken görülüyor.


Halep yakınlarındaki bir evde oturan Özgür Suriye Ordusu savaşçıları.


8 Aralık 2012'de çekilen bu karede, Asi Nehri üzerinden Suriye'den Türkiye'ye geçen sığınmacılar görülüyor.


Halep'teki Darül Şifa Hastanesi'nin arka kapısının önünde biriken kan ve ilaç kutuları insanın kanını donduruyor. Fotoğrafın tarihi ise 11 EKim 2012.


Idlib yakınlarında 26 Şubat 2012'de çekilen bu karede, insanlar Beşar Esad'ın resimlerini yakarken görülüyor.


4 Mart 2012'de çekilen bu karede, 11 yaşındaki Bilal'e oyuncak RPG'nin nasıl kullanılacağı öğretiliyor.


Idlib'de 10 Mart 2012'de çekilen bu karede muhaliflerle hükümete bağlı birlikler arasındaki yoğun çatışmadan kaçan bir ailelerin yaşadığı korku görülebiliyor.


10 yaşındaki Abdullah Ahmed, Suriye hükümetine bağlı güçler tarafından düzenlenen saldırıda ağır yanık yaraları almış. 11 Aralık 2012'de çekilen bu fotoğrafta ailesiyle birlikte evlerini terk eden Abdullah, Suriye'nin Atmeh köyündeki çadır kampta görülüyor.


Halep yakınlarında bir mezarlıkta, bir adam Suriye ordusunun bombardımanı sonucu ölen bir Suriyelinin üzerine fener tutuyor.


Suriye'nin içinde, Azez'deki sığınmacı kampında 23 Ekim 2012'de çekilen bu karede, bir sivil toplum örgütünün dağıtacağı yemekten alabilmek için bekleyen Suriyeliler.


21 yaşındaki Mahmud, Suriye'de yaşayan bir Filistinli. Halep yakınlarındaki Anadan bölgesinde üç yerinden yaralanmış bir şekilde bulunan Mahmud, sadece adını söyleyebiliyor. Mahmud, kendisiyle birlikte gözleri bağlanan, dövülen ve kurşunlanan 11 kişiden kurtulan tek isim.


23 Ekim 2012'de çekilen bu karede, bir fırının yakınında düzenlenen saldırıda ağır biçimde yaralanan bir kadın ve onu hastaneye götürmeye çalışan bir erkek görülüyor.


Halep yakınlarındaki Bustan el Kasr'da yürürken Suriye ordusuna bağlı keskin nişancı tarafından karnından vurulan Suriyeli bir sivil, acıyla yerde kıvranıyor.


Halep'te muhaliflerin kontrolündeki bölgede akşamın karanlığı çökerken yıkık dökük binalar görülüyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler