HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tarihe geçecek 15 dakika

Astronomi dünyası bugün tarihi dakikalara sahne olacak. Satürn’ün yörüngesindeki uzay aracı Cassini, gaz devinin arkasında Dünya’yı fotoğraflayacak.

Tarihe geçecek 15 dakika

Astronomi dünyası bugün tarihi dakikalara sahne olacak. Satürn’ün yörüngesindeki uzay aracı Cassini, gaz devinin arkasında Dünya’yı fotoğraflayacak. 15 dakika sürecek olan fotoğraflama süreci, TSİ 23.27’de başlayacak. Cassini'ye, Merkür'ün yörüngesindeki Messenger uzay aracı da eşlik edecek. Gökbilimcilerin insanlara mesajı ise ‘gülümseyin.’

Cassini’nin tarihi fotoğrafını çekeceği günün anısına, NASA Dünya’nın Uzay’ın farklı noktalarından çekilen fotoğraflarını yayımladı. 2004’te Satürn’ün halkalarına ulaşan Cassini, 2006 yılında Güneş’in ışınlarını bloke eden Satürn’ün arkasından görünmez olan halkalarını görmeyi başardı ve çektiği fotoğraflarla bu görüntüyü oluşturdu.


NASA’nın Lunar Orbiter 1 uzay aracı tarafından 23 Ağustos 1966 tarihinde çekilen bu fotoğrafta, Dünya siyah beyaz belirdi. Yer kontrol merkezinden verilen komut doğrultusunda, uzay aracı Ay’ın arkasından geçmeden önce kameralarını Dünya’ya çevirdi.


Ay yüzeyinin ilk kez televizyon ekranlarından milyonlara ulaşmasını sağlayan Apollo 8 görevi, 1968 yılında uzay aracından bu görüntüyü elde etti.


Japonya’nın Kaguya keşif aracı, 2007 yılında Ay’ın Güeny Kutup noktasından Dünya’yı böyle görüntüledi.


Apollo 17 tarafından Aralık 1972’de çekilen ve ‘Mavi Bilye’ olarak adlandırılan fotoğraf, Dünya’nın Uzay’dan alınan en ünlü görüntülerinden biri. Dünya’nın tamamının görüntülendiği kare, Dünya, Apollo 17 ve Güneş’in aynı hizada olması sayesinde elde edildi.


Avrupa Uzay Ajansı’nın (ESA) Rosetta uzay aracı tarafından 2007’de elde edilen fotoğrafta, Dünya karanlığın içinde hilal olarak beliriyor. İki asteroide uğraması beklenen Rosetta, 2014’te bir kuyruklu yıldız üzerine konacak.


Jüpiter’i inceleyen Galileo uzay aracı 1992 yılında yolunun üzerindeyken Ay ve Dünya’yı 6.2 milyon kilometreden böyle görüntüledi.


Mars Yörünge Kaşifi (MRO), 2007 yılında Kızıl Gezegen’den Dünya’yı böyle gördü.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler