HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tarihin 'en iğrenç' sayfaları

Öyle ayrıntılar var ki, tüyleriniz ürperecek

Tarihin 'en iğrenç' sayfaları

Tarihin en eli kanlı lideri kim dersiniz? Kimi bir ülkenin, kimi bir örgütün lideri. Ama ortak özellikleri ellerindeki kan. Hitler mi, Stalin mi, ya da kurbanlarını öldürdükten sonra yiyen Bokassa mı? Kendi ailesini bile katleden canilerden, yeryüzünün en büyük krallarına kadar o kadar çok cani lider var ki...


İşte tarihe geçen eli kanlı liderler...


Bin Laden... 1957'de 54 çocuklu bir babanın oğlu olarak doğan Usame bin Ladin 11 Eylül 2001 saldırılarının faili olduğu iddia edilmektedir.


Roma imparatorlarından Calligula, düşmanlarını ölürken izlemekten zevk alıyordu


16. yy Fransa Kraliçesi Catherine de Medici, tam bir protestan katliamcısı.


Cengiz Han, hem siyaset ve askeri bir deha hem en ciddi kıyımları gerçekleştirenlerden...


Babilli Godfrey, 1099'da Jarusalem'i ele geçirirken bir gün içinde 70.000 erkek, kadın ve çocuğu öldürerek tarihe geçti.


Yönetimi sırasında 300 bin kişinin ölüm emrini verdiği iddia edilen Uganda askeri diktatörü İdi Amin'in gaddarlıkları hakkında sayısız söylentiler dolaşırdı. Karılarından birinin cesedini kendi elleriyle parçaladığı... Aralarında kızlarının gözleri önünde öldürttüğü bakanlar ve rahiplerin de bulunduğu kurbanlarının cesetlerini Nü Nehri'ndeki timsahlara atttığı...


Hizmetçilerinin ifadesine göre sarayındaki buzdolabında da çok sayıda kafatası olduğu gibi... İdi Amin ayrıca Kakwa kabilesindendi. Ve kabilenin inanışına göre eğer öldürdüğünüz kişinin etinden yerseniz, ruhu geri dönüp sizi rahatsız etmez' Bu yüzden Amin'in bir çok düşmanını öldürdükten sonra etini yediği her zaman iddia edildi.


Tarihin en büyük diktatörlerinden biri olan sosyalist Josef Visarionoviç Stalin, 20 milyon kişinin ölümüne neden oldu.


20. yüzyıla damgasını vuran diktatörlerden biri olan Hitler diktatörlüğünde, Yahudiler için toplama kampları yapılmış ve tüm Avrupa'da yaklaşık 6 milyon Yahudi öldürülmüştü.


Belçika kralı 2. Leopold dünyanın en büyük hazinesine ve en en profesyonel katil ordusuna sahipti


Zahire başkanı Mabutu, adını 'sabrı ve boyun eğmez tutkusuyla asla yenilmeyen; kadından kadına, fetihten fetihe koşan horoz' olarak değiştirdi


Afrikalı lider Bokassa, yamyam bir cani.. Napolyon hayranı bir psikopattı. Öldüğünde geride 17 eş ve 50 çocuk bıraktı.


Efsane Çin lideri Mao Zedong, 70 milyon kişinin ölümünden sorumlu tutuldu


Hitlerin bir diğer tetikçisi Dr. Mengele, yahudileri gaz odalarına sürükleyen cani


Nam-ı diğer Deli Neron, ailesini de yaktı. Zalimliği, düpedüz çılgınlığa varan davranışlarıyla tarihte kendine has bir yer tutan Neron,37 ile 68 yılları arasında yaşamış bir Roma imparatorudur.


Nicolae Ceausescu, Karpat Dağları'nın kasabı (26 Ocak, 1918 - 25 Aralık, 1989), Komünist Romanya'nın devlet başkanıdır. 24 yıllık başkanlığı, eşi Elena birlikte idam edildiği kanlı bir devrimle son buldu.


Bizans Kraliçesi Thedora tam bir işkence uzmanı


Kazıkçı Vilademir sadece düşmanlarını kazığa oturtmakla değil, hasta, sakat ve akıl hastası insanları diri diri yakmakla da nam saldı


İtalyan Lucrezia Borgia en ünlü kadın psikopat ve aynı zamanda papalığın fahişelerinden... 1500'lü yılların başında Papa olan VI. Alexandre'ın gayrimeşru kızıydı. Daha 12 yaşındayken güzelliği ile göze çarpan bu kızı ile acımasız ağabeyi Cesar arasında çarpık bir ilişki olduğu dillerde dolaşıyordu.


Kamboçya Pol Pot örgütünün efsaneleşmiş lideri Khmer Rouge, Kamboçya nüfusunun yarısını katletti


Hitler'in tetikçilerinden Reinhard Heydrich.


Saddam Hüseyin Irak eski devlet başkanı. Yargılandığı Duceyl davasında insanlığa karşı suç işlemekten 05 Ekim 2006 günü ölüm cezasına çarptırıldı. Devrik lideri Saddam Hüseyin, şafaktan az önce asılarak idam edildi. (30 Aralık 2006)


Romanyalı Marshal Antonescu, 380.000 yahudiyi Odesse'da katletti


Baron Ungern von Sternberg, Rus Sivil Savaşının en tehlikeli komutanı kendini Cengiz Han'ın yeniden doğmuş hali zannediyordu

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler