HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tavan arasından çıkan garip olaylar

ABD'nin Güney Kaliforniya eyaletinde yaşayan Tracy şok bir olayın kahramanı oldu.

Tavan arasından çıkan garip olaylar

ABD'nin Güney Kaliforniya eyaletinde yaşayan Tracy şok bir olayın kahramanı oldu.


Tracy yatak odasından duyulan garip seslerden şikayetçiydi. Başlarda bu sesleri "kötü ruh" olarak yorumlayan Tracy gerçeği tavan arasına çıkınca gördü.


Çatıya çıkınca şoke eden manzarayla karşılaştı.


12 yıl önce ayrıldığı erkek arkadaşı iki hafta önce hapishaneden çıkar çıkmaz Tracy'nin tavan arasına yerleşmişti. Tracy polise haber verirken uyanan adam hızla evden uzaklaştı. Soruşturma açan polis eski sevgilinin Tracy'ye hapishaneden mektup yazdığını ancak cevap alamadığını ortaya çıkardı.


Almanya'nın Diephoz kentinde babaannesini ziyarete giden 10 yaşında bir çocuk, çatı katında oynarken bir mumya buldu.


Yıllardır girilmeyen tavan arasında, eski bir sandukanın içinde gerçek bir mumya bulan 10 yaşındaki Alexander Kettler telaşla babasının yanına koştu. Oğlunun uyarısı üzerine çatı katına çıkan baba Lutz Wolfgang Kettler, dışı hiyerogliflerle süslenmiş eski ahşap bir sandukanın içinde yatan mumyayla karşılaştı.


Wolfgang Kettler, merhum babasının 1950'li yıllarda Mısır'a gittiğini, yolculuğunun hemen ardından da Almanya'daki evine gizemli bir kargo geldiğini söyledi.


Mısır'dan gelen bu kargo hakkında babasından bir şey öğrenemediğini bildiren Kettler, babasının o dönemki bir yerel gazeteye Mısır'da hala firavun döneminden kalma tarihi eserlerin satın alınabildiğini anlattığını da söyledi.


Uzun süredir kayıp olan 1888 tarihliVan Gogh'un "Sunset at Montmajour" adlı resmi, yıllarca Norveç'te bir tavan arasında kalmıştı. Çünkü başka bir ressama ait olduğu düşünülüyordu.


Utah'a bağlı Bountiful'da aldığı evde tadilat yapmaya başlayan Josh Ferrin, çatı katına çıkarak içerideki eşyaları temizlemeye başladı.


Bu sırada 8 çuval gören adam içinde ne olduğunu merak ederek açtığında gözlerine inanamadı.


Çuvalın içinde çok sayıda para olduğunu gören Josh, diğer çuvalları da açtığında aynı manzara ile karşılaştı. Hemen eşini çağıran adam, paraları saymaya başladı.


Çuvallardan 40 bin dolar çıkmasının ardından evi sattıkları kişiye ulaşan Josh Ferrin, durumu anlattı. Babaları Arnold Bangerter'in kasım ayında ölmesinin ardından evi satmaya karar verdiklerini söyleyen oğulları Dennis ile Kay, "Babamız muhtemelen sıkıştığı taktirde kullanmak üzere parayı çuvallara koymuş. Parayı 6 kardeş aramızda paylaşacağız" dedi.


Minnesotalı David Gonzales (35) evinde tadilat yaptırırken ortaya çıkan gazete ve dergilerin arasından çıkan 1938 yılı baskılı Action Comics'in ilk sayısını buldu ve hayatı değişti.


ComicConnect.com adlı internet sitesi tarafından yapılan açık artırmada, 1938 yılının haziran ayında basılan derginin 1 milyon dolara satıldığı, bunun bir çizgi romana biçilen rekor fiyat olduğu belirtildi.


Çoğu insan tavan aralarını kullanmadığımız atıl eşyalarımızı depoladığımız karanlık ve tozlu yerler olarak düşünür.


Fakat tavan aralarına farklı gözle bakmanızı sağlayacak bir hikaye var. Bir reddit kullanıcısı dedesinin evindeki tavan arasında inanılmaz bir şey buldu.


İşte hikayesi...


Bulduğu şeyin bir Japon askerinin sağlık sandığı olduğu ortaya çıktı.


Üzerinde bazı yazılar vardı ve bu sandık büyük ihtimalle savaşta kullanılmıştı.


Sandığı açtıktan sonra içerisinde her şeyin yerli yerinde durmasını sağlayan bir kapak olduğunu gördü.


Ve başka yazılar daha.


Kapağın altı ağzına kadar ilaç ve ameliyat ekipmanlarıyla doluydu.


Antibiyotikler, sıtma ilaçları ve daha başka onlarcası...


Sandığın içindekilere çok özenli davrandı ve hepsini eldivenle tuttu.


Doğal olarak bu ilaçların hepsinin son kullanma tarihi geçmiş durumda.


Bu öyle hemen her zaman karşınıza çıkacak bir şey değil.


Koleksiyoncuların bu parçaya ne kadar değer biçeceği şu an için belirsiz fakat tarihi açıdan eşsiz bir parça olduğu yadsınamaz bir gerçek..















          • -
            Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler